Reklama

Reklama

The Deep House

Trailer 1

Obsahy(1)

Ben a jeho přítelkyně Tina milují potápění. Jejich další cíl se ovšem vymyká běžným výpravám: chtějí se ponořit se do hlubin v místech, kde byla před 50 lety při stavbě přehrady evakuována a zatopena vesnice. Tato utajovaná lokalita na jihozápadě Francie je pro rekreaci jinak velmi neuspokojivá. Místní obyvatel však Benovi prozradí, že zná cestu k místu hluboko v lese, které „nemá jméno a není na žádné mapě“ a kde se budou moci potopit a najít dům v neporušeném stavu 50 metrů pod vodou. Ben a Tina mají k dispozici 60 minut kyslíku a čeká je ještě spousta odhalení... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Roztřepané kamery maskující chatrný rozpočet a často i neexistující, nebo maximálně třístránkový scénář, mě nebaví. Nedělá mi to dobře jak na oči, tak na mozek. Za nástupce těchto roztřepávačů by se dali považovat youtubeři. A dva takoví se vydají potápět do zatopeného domu. Záběry pod vodou ovšem byly překvapivě v pořádku a první polovina filmu byla díky podvodnímu baráku slušně napínavá. Jenže pak se to celé krapet zvrhlo a společně s kyslíkem obou potápěčů, se vytrácela naděje, že by to nakonec mohl být překvapivě dobrý horor. Závěrečná třetina vše poslala do kytek...nebo do řas, vyberte si. Scénář by se tak dal shrnout do asi čtyř laxních vět, ktreré nenapíšu, protože bych vám vyspoileroval jak moc hloupý film to je. Celé dvě hvězdy jdou jen a pouze za tou parádní atmoškou a vizuálem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V základu jen standardní bubákovina, která těží jen a pouze z nápadu zatopit starý barák a vyslat do něj dva potápěče, co se budou schovávat pod postelí před duchy - vodníky. Bustillo s Maurym ve zdejších hlubokých vodách poztrácely své ostře nabroušené koule a snaží se tentokrát strašit stísněné prostředí, tmu a POV kamery. Díky téhle kombinaci se však nelze divit, že místy jde skutečně hovno vidět. Do toho jakékoliv sympatie postrádající pár, co se do těchto sraček dostane vlastní vinou ("Já vím, miláčku, že máme kyslík ještě na půl hodinky, ale podívej na ten Kristem zapečetěný sklep! Co kdybychom ho pořádně prohledali? Třeba tam najdem mrtvolu...") Na druhou stranu, pokud nemáte rádi vodní hloubky, trpíte klaustrofobií a milujete šťastné konce, máte solidní šanci, že se vám v závěru lehce zpotí řiť. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už sa ani nedá spočítať koľko hororov na tému strašidelný dom existuje, no budú ich už určite stovky. Tento je ale predsa len aspoň originálny. Skúmať dom zaplavený vodou je zaujímavé, neskôr napínavé a keďže sme v hororovom žánri, sluší sa napísať aj strašidelné, ale to nefunguje celkom podľa mojich predstáv. Dalo sa to urobiť lepšie? Vždy sa dá a v peniazoch problém nebol, lebo to prostredie jedného zaplaveného domu na dusnú atmosféru úplne postačuje. Film je fajn, ale neubránite sa pocitu premárnenej príležitosti, pretože tento námet bol skvelý, no výsledok iba jemne nadpriemerný. 60%. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Atmosférický thriller, který by byl daleko lepší, kdyby herci tolik nemluvili. Dozvěděl jsem se, že existuje i francouzská verze a ta by se k tomu asi hodila více. Bohužel, podruhé už na to koukat ale nebudu. Film má poměrně úspornou stopáž, což vidím jako velké pozitivum. Atmosféra se nerozbíjí hluchými místy a krásně diváka udržuje v napětí. Osobně nejsem moc na takové typy horrorů, ale tady to bylo svým způsobem i originální. Hlavně tedy díky vodním záběrům, kdy divák instinktivně zadržuje dech a má opravdu sevřené hrdlo. Originální, atmosférické a úderné. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Fantastický nápad natočiť ducharinu takto pod vodou, bez toho by to bolo o hviezdičku nižšie. Sympatický pár sa vydá preskúmať zatopený dom, kde samozrejme straší. Preskúmavanie je spravené skvelo, dopomáha tomu vynikajúca atmosféra. Natočené je to kvalitne a lakačky viac menej fungovali. Troška mi chýbali nejaké pamätnejšie masky a za mňa ich mohlo byť viacej.  Takisto by som prijal aj viacej info o tom dome a rituáloch. Celkovo som však veľmi spokojný a už dlho som nezažil takéto kvalitné strašenie, bez nejakej hnusnej masky. U mňa za 4*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě krátká scéna. (Trilobajt)
  • Natáčení probíhalo u jezera Saint-Peyres v Okcitánii (Francie). Scéna, kdy si hlavní protagonisté dávají krátkou přestávku v „umírající“ vesničce před dopravením se na místo, je skutečná vesnice poblíž jezera nazývající se Anglés. (Rolando69)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Game90)

Reklama

Reklama