Reklama

Reklama

Damašská růže

  • Bulharsko Damascena (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Toto životopisné drama sleduje život Techa – jednoho z největších producentů růžového oleje v současném Bulharsku – a zachycuje střet mezi jeho snem a drsnou politickou a společenskou situací v zemi během uplynulých padesáti let. Techo vyrůstal za komunismu v nádherném Růžovém údolí. Rozhodl se následovat svou vášeň a stal se technologem v místní destilárně. Krátce nato komunistický režim padl a Techův sen založit první nezávislou destilárnu růžového oleje se zdál být nadosah. Dlouhá léta politické transformace však zásadním způsobem ovlivní nejen jeho podnikání, ale i život. Díky jeho neochvějnému úsilí se Techovi podaří zařadit Bulharsko mezi největší světové producenty růžového oleje. (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nedávno se mi dostala do rukou bulharská kosmetika s touhle růží.Měla být exportovaná do Ruska .Zřejmě pro sankce EU na Rusko tam nedorazila.Komu to posloužilo?Jedině Turkovi.Příběh o těžkém živobytí banánových republik v EU.Olej z damascénské růže je pro Bulharsko národní poklad. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemám předsudky vůči bulharským filmům, ale tohle byl ten nejstrašnější, nejpatetičtější kýč, jakej jsem kdy viděl. Doufám, že ten majitel růžového království, který se stal předlohou pro vznik tohoto filmu a celý ho také nejspíš zaplatil, z toho tanku, co mu stojí v jednom záběru u baráku, nestřílí lidi, kteří před ním nechodí v předklonu. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama