Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (237)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Výborný sportovní drama s nejlíp natočeným tenisem ever troufám si říct, které není zbytečně slzopudné, a místo toho vsází na obyčejnou lidskou autenticitu rodiny Williamsových. A funguje to ve všech možných ohledech, i když to pak logicky nemůže excelovat jako film, protože na to je to příliš... obyčejné. Já si ten příběh díky tomu ovšem o to víc vychutnal a jestli Smith za tohle dostane Oscara, nebudu s tím mít absolutně žádný problém. Klobouk dolů i před dívkami. Parádní biopic. 8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Inteligentní životopisné drama pro celou rodinu. Tématicky líbivé, scenáristicky dobře čitelné a herecky skvěle zahrané. Je to sice výrazně více feel-good-vibe movie, než-li ambiciózní a syrové drama, avšak natolik zručně natočené, s tolika hodnotnými a zábavnými scénami, že to slupne většina diváků jako malinu. Will Smith předvádí jeden z nejlepších hereckých výkonů své bohaté kariéry. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Vlastne by z toho mohlo byť instant classic a dosť to tomu prajem. Všetko je na svojom mieste a má to všetko čo poriadny Hollywoodsky biják s oscarovými ambíciami potrebuje mať. Od špičkového remesla, cez silnú nadčasovú story až po parádne herecké výkony. Trošku tomu padne reťaz, keď sa Serena vytratí z deja (tie paralelné tréningy sú super), no vlastne tomu ani nieje čo vytknúť. Poctivý divácky zážitok, ktorý žiadny európsky (ani žiadny iný) art nedokáže nikdy sprostredkovať. 8 /10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Williamsky nemusím, a proto jsem se trochu nutil i do filmu, ale po skončení můžu říct, že tak intenzivní drámo jsem opravdu nečekal. Filmařsky velmi povedený kousek, který dokonale kombinuje všechny aspekty, které by sportovní drama mělo mít - smekám nejen před prací celého tvůrčího týmu, ale současně před skvělými výkony obou mladých sester, Smitha, který zahrál otce naprosto přesvědčivě a autenticky, ale v neposlední řadě pak hlavně před všemi reálnými charaktery v čele se sestrami Williamsovými, protože tahle životní cesta je pro nás nezasvěcené objevná, šokující a překvapivá. Film jak lusk a na 140 minutách jsem se snad ani minutu nenudil. Důkaz toho, že není drama jako drama, ale když se přidají šikovné ruce filmařů a hravý nápad, je vyhráno. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Až na toho fanatického a rádoby fašistického čokotatínka (verbale, díky) to vlastně bylo dost fajn. Čtyři hvězdy jsou možná trochu moc, ale já prostě miluju tyhle šablonovité příběhy "from zero to (black) hero". Měl jsem trochu problém s tím, co se ten film vlastně snaží sdělit. O zážitek se postará především samotný příběh, který je takovým až možná lehce pohádkovým sportovním dramatem. Zase na druhou stranu - Will Smith se tady fakt snaží a o toho Oskara s ohnutým hřbetem křičí, až to hezké není (a asi ho jako i dostane). I když je tu patosu (bohužel ne toho dobrého) víc než by bylo zdrávo, pořád se tu najde pár pasáží, kdy to celé dovede být správně úderné a přiměřeně epické. Film roku to za mě určitě není, ale ty nemalé oskarové ambice jsou s ohledem na současný společenský diskurz pochopitelné. Ano, v tomhle žánru jsou mnohem silnější filmy a v užší oskarové konkurenci by to nejspíš nemělo mít šanci (zase tak dobré to po řemeslné a scenáristické stránce není). Jenže když se nad tím po těch necelých dvou a půl hodinách zamyslím, tak se mi to vlastně dost líbilo. Uznávám, že svou roli v tom sehrál i Jon Bernthal, který je tady naprosto boží. [80%] ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Na začiatku filmu Richard Williams (Will Smith) uvádza, že v roku 1977 zarobil iba 52 000 dolárov, ako keby to bola malá suma. V dnešnej dobe by to bolo ekvivalentom najmenej 250 000 dolárov ročne. (Pat.Ko)
  • Scénář k tomuto filmu se objevil na Black Listu 2018, kde se každoročně nacházejí dobře přijaté scénáře, které nebyly zrealizovány. (TheSpearCZ)
  • Saniyya Sidney (Venus Williams), ktorá je ľaváčka a nikdy predtým tenis nehrala, stvárnila Venus Williams, ktorá je v skutočnosti praváčka. Jej vyčerpávajúci tréningový režim od pondelka do piatku zahŕňal prísnu diétu a cvičenie a mnoho hodín pozerania videí Venus, počnúc jej víťazstvami na veľkých turnajoch ako sú US Open a Wimbledon. (belinko)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama