Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalého podvodníka Jimmyho Kilmartina chytí detektiv Little Junior Brown a nabídne mu výhodný obchod: svobodu za to, když se stane informátorem. Jimmy se takto dostává mezi dva nemilosrdné světy gangsterů a vládních agentů, před kterými se snaží navždy uniknout... (oficiální text distributora)

Recenze (93)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě je to pouze lehce nadprůměrné, ale lahůdkový Cage zvyšuje úroveň filmu minimálně o jednu hvězdičku... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovej průměrnej film s velice nudnym a nesympatickym hlavnim hrdinou. Zato Nicolas Cage podává pětihvězdičkový výkon a to myslím vážně. Samuel L. Jackson se taky moc nepředvedl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neboj sa. Utečie ti to ako voda.“ BOZK SMRTI je jeden z najhorších trilerov 90. rokov. A nejde „len“ o pomer silných hereckých mien (Caruso, Cage, Rhames, Huntová, Jackson, Tucci, Rapaport, Rhames, Baker Hall, Heald) k príšernému spracovaniu. Zápletka je plná notorických klišé, jednu mimoriadne nesympatickú postavu (vrátane kladných) strieda ešte nesympatickejšia a dialógy sú hnusne afektované („čím viac tam napchám nadávok a kriku, tým to bude viac cool“). Ústredný hrdina je v podaní hrozného Carusa nesmierne protivný (už fyzicky), scenár plný smiešnych náhod (polepšený hrdina sa raz za X rokov nechá nahovoriť na dvojhodinový kšeft a PRÁVE VTEDY ho čapnú policajti) a zvláštne vystavaný (nezmyselne veľa času je venovaného pobytu za mrežami). Niektoré scény sú tak šialene postavené na hlavu, že režisér snáď musel fetovať, keď ich nevystrihol (kľúčová postava v prostriedku filmu ide autom, nabúra do nej kamión a na mieste ju zabije – WTF???). Konanie postáv je postavené na hlavu. OK, chlapík je zločinec, ale chcel vám zachrániť život a sám bol pri tom zranený. Prvé, čo urobíte, keď ho stretnete, je, že mu jednu vrazíte. Rozčuľujúce sú i extra veľké koniny, kedy sa škriabete na obočí a pýtate sa, čo vám uniklo (je jasne znázornené, že hrdinovi guľka presvišťala dlaňou... prečo je ale ťažko zranený guľkou na TVÁRI?). Potom sú to v podstate už len rôzne menšie zverstvá, napr. jeden z najafektovanejších výkonov Nicolasa Cagea v úlohe psychopatického mafiána v teplákovej súprave, ktorý posilňuje dvíhaním striptérky (ČO?!). BOZK SMRTI nie je podpriemerný film. Podpriemerný film vyzerá inak. Ešte stále sa dá pozerať. BOZK SMRTI je omyl, pripomínajúci metamorfózu bubliny, vznášajúcu sa v paralelnom vesmíre dynastie Ming. Neviete, čo to znamená, neviete reagovať. Správanie postáv nemá logiku, motivácia ich činov je obludná a bežnou súčasťou deja sú scény, ako druhá svadba s babysitterkou, kedy len nasprostasto otvárate oči a pýtate sa, či ste si odbehli na wécko a niečo dôležité v deji vám ušlo – neodbehli a neušlo, proste tam chýbajú celé scény, inak si neviem vysvetliť, prečo hrdina vyjde po rokoch z basy a ide sa oženiť s niekým úplne iným, s ktorým doteraz mal asi dve scény. Ak by v polovici pribehli mamuty a z neba spadol Kristus s granátmi, ani by ste sa veľmi nečudovali. Neustále máte pocit, že si z vás niekto robí srandu a čaká, kedy mu na tento príšerný vtip prídete. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný thriller!Nicméně Cage je opravdu vynikající, bohužel ho u nás doslova neuvěřitelně przní ten hrozný dabing! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film zlyháva len v dvoch úrovniach. Aj to v jednej len z časti. Tou je herecká, ktorú zahanbil Caruso. Mohla to byť, popri toľkých hviezdach, jeho životná rola a on ju takto zbabre. Týmpádom zlyháva aj ďalšia a tou je pokus o drámu. Obe sú ale len malou škrupinkou veľkého obalu, ktorý dotvára hlavne vysoká dávka napätie, potešiteľný scenár, pár zvratov, ktoré sa konečne hodili tam, kde mali byť a hlavne psychopatická rola Nica Cagea, ktorého mad-mani stoja za to! 75%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý thriller. Příběh je tuctový a nijak nevybočuje ze žánru, ale nemohu říci, že jsem se nudil. David Caruso není příliš výrazný, mnohem lépe mu to jde v "Kriminálce Miami" ovšem Nicolas Cage je výborný. Film průměr. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sľubne sa rozbiehajúci krimi príbeh zabíja nepravdepodobný, čím ďalej tým viac prekombinovaný a nevierohodný scenár. Recyklované viac krát videné nápady mohli zostať v tisíckach navzájom si veľmi podobných sračiek. Jediné, čo stálo za pozretie, bola prvá polhodina. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Divný snímek.. nikdy jsem neměl tak podivný pocit, jako u tohoto dílka..! Jak se může vypiontovat vztah gaunera a člověka, který se jen chce uživit..?!!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film Barbeta Schroedera je replikou pôvodného diela z roku 1947, využívajúceho rôznych rozprávačských klišé. Podobne ako iné variácie na klasický film noir, prináša snímka prehľadnú dejovú konštrukciu, spájajúcu neživotné charaktery a banálne situácie. Film sa nakoniec obmedzuje na typické hollywoodske konštatovanie, že dobro nakoniec vždy zvíťazí nad zlom. V hereckej zostave zaujme hlavne Nicolas Cage, ako psychopatický mladý gangster Little Junior. Nemal som ani poňatia, že David Caruso z krimináliek ​​vie zahrať aj takú veľkú rolu. Dobrý výkon. Hlavná úloha Davidovi sadla. Poznám ho ako policajta a nie ako kriminálny živel. Je to výborný film plný akcie a napätia. Síce sú tam niektoré scény nedotiahnuté, ale aj tak to tomu dáva čaro drsného filmu. Bez dabingu je to úžasné. Aspoň si môžete vypočuť pravú americkú angličtinu. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl bejt opravdu něco, jenže doplatil na až ultra nevýrazného Davida Carusea v hlavní roli. Kdyby tuto postavu ztvárnil někdo talentovanější (třeba Ray Liotta z Mafiánů), mohla to být bomba. Takhle je to "jen" nadprůměr, který stojí za to vidět hlavně díky kvalitnímu scénáři a vynikajícímu Cageovi, který tady určitě podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Jeho Junior Brown je jednou z vůbec nejlepších postav, které jsem měl tu čest vidět. 90% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo. Akce tu moc není, skoro žádná. Je to spíš taková kriminálka, kde mě hlavně zaujal hlavní herec David Caruso, který je nyní znám především jako hlavní představitel seriálu kriminálka Miami a New York. Nicolas Cage zajrál záporáka dobře. Film má táhlý příběh. Nic jiného mě ve filmu neoslnilo. Tak je to tak na půl. 50% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony tak děsné až to připomínalo parodii. Cage šíleně přehrával a jeho zločinecký týpek tak dostal až comicsový rozměr. Ostatní herci zase byli až takový nevýrazní. Barbet Schroeder se dříve prosazoval jako specialista na thrillery, ale měl si tam dopsat slovíčko fraškoidní thrillery. Jedině tak lze tento film přijmout, protože vážně se brát nedá, ale nenudil jsem se u něho. Jinak za pár dní si maximálně vzpomenu na Cage jak legračně trsá na disce a Jacksonovi teče oko. 60% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Vysměs průměrný krimi thriller, který ale stojí za to vidět už jen kvůli skvělému Nicolasi Cageovi, který tehdy ještě nebyl k smíchu, právě naopak, šel z něho mráz po zádech. 60% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem dohnal tento rest a musím říct, že už vím, proč jsem o tomhle nikdy neslyšel.. je to rutinní, nudná kriminálka. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Film je takmer po väčšinu času mdlý a nezaujímavý, nebyť sem-tam nejakého pobavenia, bol by to dosť podpriemerný film. Občas som sa veľmi nudil, no tentokrát to aj zásluhou výborných hercov na slabšie *** stačilo. Ale od režiséra napr. atmosférickej Spolubývajúcej som čakal viac... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojice herců David Caruso a Nicolas Cage mi většinou nahání „husí kůži“ – hlavně tedy jejich herecké výkony, ale občas se i oni dokáží překonat a zahrát své role dobře (dobře znamená průměrně). A v tomto případě tomu tak bylo. Cage se mi líbí víc v rolích „tvrďáků“, než úlisných „romantiků/dobrodruhů“. Co se samotného příběhu týče, tak tvůrci nepřišli s ničím novým, co by tu už nebylo, ale jejich štěstím bylo, že dokázali alespoň místy vytvořit vcelku snesitelnou atmosféru a objevilo se tu několik pěkných autíček, které potěšili mé očka… ()

5150 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce byl do našich kin uveden ještě thriller JADE. Od té doby si Davida Carusa dobře pamatuju... ()

Reklama

Reklama