Reklama

Reklama

Milenka

Trailer

Když se zloděj Olivier vloupe do domu, který má být prázdný, přistihne jej majitelka Ariane - profesionální domina. Olivier se do ní proti všem očekáváním zamiluje, pravidelně se do domu vrací a nechává se unášet románkem, který vzkvétá i přes Arianino povolání. Olivier se s její prací blíže seznamuje a občas se dokonce i zapojí. Když však zjistí, že Ariane má syna, pokouší se ji „napravit“ ve snaze ukázat jí možnost lepšího života. (Film Europe)

(více)

Recenze (11)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně poutavý film a to nejen kvůli velmi otevřeným sadomaso scénám (přitloukat ptáka hřebíkem, to je laskominka, kterou si dokonce i já odpírám) , ale především hlavním postávám. Oliver byl totiž ve svém chování naprosto nevypočitatelný a Ariane byla žena, která měla víc tajemství než MI6 a do toho ještě sado maso, takže ten vztah byl vskutku neortodoxní. Přestože, film má naprosto civilní až autentický způsob vyprávění ani na chvíli nepostrádá tempo a gradaci. Gerard i Bulle perfektně zapadli do svých postav, což filmu velmi výrazně pomohlo a divákovi vlastně taky. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy byl Depardieu ještě fešák a ne hrouda sádla. Provokativní téma bylo velice lákavé, ale připadala jsem si jako host u skvěle napsaného jídelního lístku, kterému dají slibný předkrm, ale jako hlavní chod dostane ohlodanou kost. Celý film vyzívá poněkud samoúčelně, nekoná se to žádné zajímavé odhalení či zpověď. Prstě je to jako by vás s kručícím břichem poslali domů bez dezertu. Celý snímek tak vyznívá samoúčelně a zbytečně, stejně jako vražda koně v závěru filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Schroeder nakrútil v "mainstreame" to, čo Francúzi nakrúcali v porne, až teda na scénu začínajúcu v 68 minúte, tu som vážne toľko explicitnosti nečakal. Ale už aj prvá vec, ktorú Ariane chce od Oliviera tak trochu naznačuje, že sa neskôr možno dočkáme niečoho skutočne šokantného. Takže máme tu neortodoxný príbeh lásky, ktorý je dobre zahratý aj nakrútený, len sa naňho treba pozerať optikou svojej doby, ak ho chcete naplno doceniť. No a zaujímalo by ma, kde bolo po celý čas dieťa, ale možno som túto informáciu iba prepočul. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Barbet Schroeder si nevyberá ľahké filmy, tu funguje na hrane, v danej dobe musel film vyvolať mnohé kontroverzie. Mne zase tento fakt úprimne nevadil, horšie to bolo so strávením motivácie postáv a ich konaní. Depardieu si to síce užíva, ale to nestačí. Chyba nastala už v scenári. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na rok 1975 neskutocne odvazny film, Depardieu je bez prace, riesia sa potom kadejake opravy vodovodu, do toho este tortura - nepozera sa to lahko, a ten stred sa dost vlecie, preto len 51 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Malý nevýznamný zlodějíček jednoho dne, po rozražení dveří, objeví SM mučírnu. Pozná dominu, která ho přitahuje. Zcela ho to uchvátí, touží po odpovědích, po smyslu, kdo je pravidelnýmk návštěvníkem. Romantický vztah mezi zlodějem a dominou je zcela opakem toho, co domina provádí v mučírně. I když dokáže mučit a ponižovat své zákazníky, je také pozornou a milující milenkou. Láska v netradičním podnebí. Zatahuje svého milence do své práce i svého života. Snaží se jí být oporou i ochranitelem, protože být domina, chce hodně sebekontroly i přesvědčení. I domina je křehká žena, která musí někdy relaxovat. Velice zajímavý film, který neskončil jen u šokujících záběrů. Hardcore záběry bez cenzury, vstupenka do zákulisí jedné domácí věhlasné mučírny i její vedoucí, račte vstoupit. ()

kakadu 

všechny recenze uživatele

Jeden z klenotů francouzské kinematografie, krerý dnes již stěží někdo vyprodukuje. Ani na chvilku jsem se nenudil, děj mě bavil a čas na aktuálnosti tohoto snímku nesebral vůbec nic (vůbec se mě nechce věřit, že se jedná o více, jak 40let starý film). Pěkná kamera, hlavní představitelka velice sexy a Depardieu jako většinou - výborný. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Na dobu svého vzniku asi dost odvážný počin, oba hlavní představitelé Gérard Depardieu i Bulle Ogier podali kvalitní výkony, leč k tomu, aby na to člověk civěl s hubou dokořán, tak nějak cosi chybělo... Mně to tak nějak přišlo, že ten jejich vztah je spíš takovej nevztah, že to vede tak nějak odnikud nikam. Konec jsem čekal taky poněkud bombastičtější. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že tento snímok je dosť odvážny na túto dobu, nieto ešte na dobu, v ktorej to bolo točené. Ale je vidieť, že Francúzi sa s tým neserú a že Depardieu je v podstate úchyl, čo ukázal svojim postojom k Rusku. Film plný nekonvenčnosti, bizarnej a uletenej zábavy na pozadí romantického vzťahu, ktorý zákonite musí byť poznačený. Barbet Schroeder určite filmom ohúrila, ale nie úplne nadchla. 60 % ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Velice neotřelý pohled do duše skutečné dominantní ženy. Bulle Ogier fenomenální, reálná, bez špetky pozérství a vykonstruovanosti. Kdyby takový byl každý romantický film, tak by si jich klidně člověk s chutí za rok pustil i deset. Výborně se doplňující v tandemu se Sekretářkou. Závěrečná scéna doslova oněmující. ()

Reklama

Reklama