Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (119)

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

V našich končinách se moc finančně náročných snímků nevyplatí dělat. Bohužel do toho spadá rutina ve formě všech pokleslých komedií, co maj rádi muži či ženy a nebo zrovna Indián, kde se Rodenova nevtipná poloha absolutně neshledala s ničím, co by připomínalo humor či nostalgii po dávných dobách indiánských šamanů. Myšička si užil legitimní pohled na prsa Vici Kerekes a to je asi všechno. Rodena mám rád o to víc mi je líto, když se za tyhle zoufalý projekty platí v kině.. 10% ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Gratuluji tvůrcům. To je svým způsobem umění vytvořit ze zajímavého námětu film, který díky scénáři, režii i hercům absolutně postrádá humor a je často vysloveně trapný. Nechápu, co tam dělají Roden a Olbrychski, ani jak se podařilo na základě tohoto scénáře zajistit koprodukci dokonce tří států. Roden by měl radši popohnat svého amerického agenta, aby mu sháněl práci v cizině, a ne se ztrapňovat v českých sračkách. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

V žánri lacné česko-slovenské komédie je to vcelku milý zjav. Boli tu síce aj úplne hlúpe pasáže, prípadne časti, ktoré pôsobili strašne lacno (Amerika), ale z našej produkcie som zažil aj väčšie katastrofy. V telke, počas sviatkov ma to neurazilo a občas príjemne pobavilo. 50% RTVS ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Velký komediální třesk se sice nekoná, to ovšem nemusí nutně znamenat, že jde o špatný film. Tempo děje krapet kolísá, objevují se hluchá místa, ale pro těch několik moudrých myšlenek, které možná trochu neohrabaně putují za divákem, má smysl dát tomu šanci. Mně osobně se ten poněkud bláznivý příběh docela líbil, vždyť dnes a denně u nás vznikají daleko horší paskvily. A pogujícího Karla Rodena hned tak někde neuvidíte. (55%) ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Inu tento českej film není tak špatnej. Děj zajímavej a originální. Herci solidní. Hudba celkem ušla. Do kina jsem šel s tím, že od toho nic nečekám a z finálního snímku jsem celkem překvapen. V sále nás bylo 5 z velmi jasného důvodu o český filmy není zájem. Já tento názor sdílím, ale tenhle počin plný zrad a šílenýho Karla Rodena je celkem solidní. 8/10 Inu jsem z tohohle filmu celkem solidně překvapen. (Olympia - 28.9.2022) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ondřejův (Karel Roden) terapeut a psychiatr se jmenuje křestním jménem Marek (Jiří Dvořák), tedy stejně jako terapeut, kterého ho hrál Roden v seriálu Terapie (od r. 2011). (sator)
  • „Nebraska“ v úvodu filmu je ve skutečnosti lom Velká Amerika. (rakovnik)

Reklama

Reklama