Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Recenze (230)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Za prvé Sandra Bullock je tu po všech těch culíkatých padacích diblících a "pohromách" za vážnou a v této roli se mi dost líbí, za druhé kluci neskutečně trefně vybraní do hlavních rolí jsou talentovaní herci - zvlášť Ryan Gosling, který si mě jednou pro vždy získal už Svatým bojem. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vystavěná kriminálka. Nejde sice o nic světoborného, místy je děj dost překombinovaný, ale divák se rozhodně nenudí. Navíc tu podává dobrý herecký výkon nový objev Ryan Gosling. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pohled na dva mladíčky, kteří mají chuť experimentovat, je o dost zajímavější, než sonda do duše hlavní hrdinky. Bullockové však tenhle typ postavy rozhodně sedí (celá linie vyšetřování se nezbortí vlastně jen díky jejímu nadprůměrnému výkonu) a celkově tak Vzorec pro vraždu působí solidním, leč nedotaženým dojmem... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Lepší hollywoodská detektivka, což u amerických filmů nepíšu zas až tak často. O Barbetu Schroederovi jsem toho moc neslyšel (tedy kromě jeho spojení s Bukowskim.) A ani mi nevadilo, že známe zločince - hlavně kvůli podle mě nejlepšího hereckého výkonu, jaký jsem u Sandry Bullock zatím viděl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný kriminální film. Sandra Bullock a Ben Chaplin se snaží přijít na vraha(vrahy?), ale vše je to zabaleno příliš nudně a ohraně. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a perfektní Ryan Gosling dělají z Vzorce pro vraždu něco více než jen další z řady tuctových inteligentních thillerů. Výsledný dojem kazí závěrečná pasáž, která by seděla spíše do nějakého béčkového filmu a nepřesvědčivá Sandra Bullock. Ovšem od ní by snad nikdo charakterní výkon ani nečekal, že? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. Main Title (02:24) ,2. A Discipline To Murder (01:05) ,3. Derange The World (02:04) ,4. Crime Scene (00:47) ,5. Searching For Evidence (01:12) ,6. The Body (01:53) ,7. Fibres (00:51) ,8. Flashback (01:59) ,9. Sexe (01:00) ,10. The Profile (03:01) ,11. Meeting Richard (00:30) ,12. Small Talk (01:26) ,13. Hurting People (01:00) ,14. The Kiss (01:07) ,15. Meeting Justin (00:28) ,16. Baboon Attack (01:25) ,17. Jealousy / Ray's Death (04:46) ,18. Following Richard & Justin (Alternate) (01:26) ,19. Richard & Cassie (00:58) ,20. Making Them Nervous (02:46) ,21. Dual Interrogation (00:40) ,22. Random Choice (00:44) ,23. Waiting (00:38) ,24. Questions (01:11) ,25. Not Night But Day (01:23) ,26. The Killing (01:50) ,27. Dumping The Body (02:22) ,28. Talking About Lisa (00:36) ,29. Free (00:32) ,30. The Scars (01:!5) ,31. Warrants (01:56) ,32. The Last Meeting (02:03) ,33. House & Suicide (02:19) ,34. The Finale Part (02:11) , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jedna z mých nejoblíbenějších kriminálek...Sandra Bullock jako detektivka se snaží vyřešit vraždu.. pomalu a jistě si začíná být jistá, že to má na svědomí jeden mladík, který má ale alibi. Vypadá, že to bude pořádný oříšek a taky že jo.. velkou roli v tom hraje komplic, který by ji ale ve snu nenapadl. K tomu ještě Bullokový minulost se do toho plete. Celý tenhle propletenec je tak zajímavý, že se nenudíte :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Existuje dokonalá vražda?“ S touto otázkou sa nás snaží zaskočiť skúsený remeselník Barbet Schroeder a práve vďaka dobre napísanému scenáre sa snímka kladne vyníma v jeho rozpačitej filmografii (výborná SPOLUBÝVAJÚCA, extratrápny BOZK SMRTI, nevydarená HRANICA ZÚFALSTVA). Bohužiaľ, snímka pôsobí dojmom, že herečka Sandra Bullock sa z pozície producentky do tohto napínavého, starosvetského, psychologického kriminálneho trileru vložila natoľko, že neprofesionálne rozšírila zbytočnú postavu policajtky a ubrala tým priestor vynikajúcim chlapčenským výkonom premýšľajúceho Michaela Pitta a chladnokrvného Ryana Goslinga. Napriek tomu (a tomu, že s podobnou zápletkou o „vražde len tak“ už pred desiatkami rokov vyrukoval Hitchcock) je výsledkom znepokojivý triler... ktorý mal na viac. Námet super, samotné prevedenie však nanešťastie dosť priemerné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na me pusobil jako nechtena parodie. Jako by se reziser nemoh rozhodnou mezi detektivkou a komedii. Napinavy to neni jelikoz vrahy zname uz predem, takze de o to jak se dva hlavni poldove k nim dopracujou a to taky nijak zvlast zazivny neni. Oba poldove se na roli moc nehodi, ale musim priznat, ze Sandra je docela roztomila. Reziser se pokousel i o par necekanejch zvratu, ktery bohuzel moc necekany nejsou a vetsina veci vam dojde uz ze zacatku. Tenhle film nic novyho do zanru neprinasi, takze 3* jsou tak akorat. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vyloženě láhudkový a ukázkový thriller.Sandra v nepříliš typické roli ve snímku s moc dorbým scénářem, který většině thrillerů z poslední doby žalostně chyběl! ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Zase jednou za čas ochotně, ráda a brutálně nadhodnotím, protože málo platné, bez exkluzivního dua Gosling a ten méně slavný Pitt by to byl thriller, jakých je dvanáct do tuctu večerních programů televizních stanic. Ale oni tam jsou, hrajou jak ďábli a popravdě tak zachraňují filmu zadek a hereckému stavu čest, jejich zkušenější kolegové se jimi totiž nechali bez odporu převálcovat. Nutno dodat, že Sandře a Benovi jejich role moc nepomohly - scénáristé si z nějakého mně záhadného důvodu myslí, že trauma a hlavní hrdina (zvlášť, pokud se jedná o detektiva) k sobě patří jak modelka k hokejistovi, zatímco otravnější klišé aby pohledal. Zato atmosféra je bezchybná a dusí vás na oleji napětí zvlášť ve chvílích, kdy si hlavní antihrdinové ujasňují - jak se u nás v lepších kruzích říká - že nastal čas buď srát nebo vypadnout z hajzlu. Musí se jim nechat, že do toho jdou s plnou parádou, ne jako můj první partner, který se nechal slyšet, že jestli ho opustím, tak mě zabije. Děsnej chlap, nikdy neuměl dodržet slovo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na to, aby ti prošla vražda, nemáš dost sebekázně." Sebekázně mám dost, ale podle jedný zde uvedený teorie, na to nejsem dost svobodnej. To si ještě musím nechat projít hlavou. Nicméně jsem si jistej, že bych nikoho nezabil jenom proto, abych si vyzkoušel, jak umí poldové skákat na špek. To frajírek Richard a koumák Justin do toho šli a mě to rozhodně zaujalo. A bavilo mě to až do chvíle, kdy jsem zjistil, že i mně je předhazován jeden špek za druhým. Já totiž umím ocenit, když mě autor přechytračí (viz. Tělo nebo Hrůza na jevišti), nemám ale rád, když ze mě dělá blbce taháním odhalení z klobouku. Zkrátka kdyby konec přišel o jeden nesmyslnej zvrat dřív, tak by to u mě bylo o hvězdu lepší. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka, neni moc napínavá a neni tam ani něco co byste nečekali, všechno už je prozrazený na začátku a jde tam jenom o to kdy a jak se hlavní dvojice policistů dopátrá k pachateli. Sandra Bullock se na policistu mo nehodí a Ban Chaplin na tom neni o moc líp. Hodně průměrná a ne moc zajímavá detektivka, která nenabídne nic novýho, ale aspoň že se dá koukat na Sandru Bullock ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duo sebestředných studentíků zosnuje tak dokonalou vraždu, že jsou ihned podezřelí a začne je obcházet strach z obousměrného provozu v konečníku.. Ve všech ohledech průměrný krimithriller, ze kterého si budu za pár dní pamatovat jen to, že Sandřičku Tričko pokousal pavián.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vzorec pro vraždu sliboval poměrně solidní a zajímavou zápletku - co vede středoškoláky k brutálním vraždám. Kdyby se scénárista věnoval pouze této linii příběhu a více rozvedl psychologii postav, měli bychom tu možná 4* záležitost. Ale Sandra Bullock chtěla pravděpodobně prostor zejména pro sebe, takže zbyla pouze průměrná krimi s nepříliš zajímavým výkonem "hlavní hvězdy". ()

Reklama

Reklama