Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

sportovec 

všechny recenze uživatele

V rámci komerční části produkce se jedná o určitě solidní dílo s kvalitním výkonem Sandy Bullockové. Poměrně slušně je vykresleno i školské prostředí a policističčin vztah ke kolegovi. Více to už skřípe v psychologii hlavní postavy a postižení jejího traumatu a až mentorsky působí závěr filmu. Naopak anatomie nemocí z nadbytku je podána vcelku přesvědčivě. Shoduji se se s většinou: VZOREC je film, který nepropadá, poměrně pobaví, ale určitě ani nadměrně neoslní. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není vůbec špatný, ale bohužel není to ani žádná extratřída...Námět je více než zajímavý a nemůžu se zbavit pocitu, že po pár drobných úpravách scénáře, s pevnější rukou režiséra a přece jen lepšími herci v rolích vyšetřovatelského dua by šlo o výtečný thriller. Ale je třeba zdůraznit, že je na co se dívat i tak - obzvlášť díky výkonům Ryana Goslinga a Michaela Pitta... ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Vzorec pro dobrou detektivku.¬         Všichni známe přísloví, že kdo umí, ten umí; jeho druhá polovina však ve filmovém průmyslu už tak docela neplatí: spousta podnikavců zaplavila trh svými "produkty" tak, že filmoví fajnšmekři nejen na CSFd nestačí odplivovat, ale protože konzumní trh je dnes obrovsky rozsáhlý, leckdo si v něm může založiti docela úspěšnou zahrádku. Pro tuto skutečnost si dnes více než dříve vážím každého filmového díla, které není třeba zvlášť nápadité, obzvláštní, něčím jedinečné, ale je prostě dobré. Výjimečných děl je ne mnoho, navíc se taková díla často ani nehodí pro "odpočinkové" shlédnutí třeba na konci náročného dne, neboť k jejich vstřebání nemíváme v tyto dny náladu a ani sílu.¬                 Netuctový a dobře propracovaný scénář; velice dobře a přesvědčivě hrající a spolu ladící ústřední dvojice herců (S. Bullocková s B. Chaplinem, M. Pitt s R. Goslingem); šikovná kamera; kvalitní hudba C. Mansella; v ne poslední řadě pak technicky dobré, ale i citlivé vedení režiséra B. Schroedera: to vše jsou příznaky snímku "Vzorec pro vraždu", na němž jsem nenalezl zřejmou vadu, znehodnocující kaz. Děj se nevleče, je řádně odstupňován a tak je i napínavým pro všechny ty, kdož nejsou posedlí luštěním rébusů, ale za to chtějí — a umějí to — vychutnati si dobrou detektivku. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vzorec pro vraždu je takový ten film, kdy od začátku víte, kdo zabil zahradníka, ale vlastně pořád čekáte, až celá ta pravda vyjde najevo. Což je možná trochu škoda, protože mám raději překvapivé momenty a těch tu zas tolik není. Ale zas jde o jeden z lepších detektivních filmů (říkejme tomu thriller), který se pokouší analyzovat lidské chování a mysl nejen prostředictvím esejů ve školní lavici. Bonusem za hvězdu navíc je hvězdné obsazení: Sandře Bullock tyhle vážnější role fakt sednou (ty a pak role romantické, kde mi sedí ještě líp) a skoromladistvému Ryanu Goslingovi to tady taky sluší, to je bez debat. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má v první řadě geniální casting. Bullock ve vážné roli drsné policistky funguje skvěle a podobně skvěle ji sekunduje parťák Ben Chaplin, který odvádí poctivý civilní výkon. A Gosling/Pitt naprostá paráda. Film nemá úplně strhující tempo, ale celkový flow je super, ačkoliv více než na příběhu to stojí právě na psychologii postav a samotných hereckých výkonech. Solidní krimi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Starý domek na útesu byl postaven speciálně pro film a po jeho dotočení byl zbourán. (c.tucker)
  • Postavy Richard Haywood (Ryan Gosling) a Justin Pendleton (Michael Pitt) jsou volně inspirovány skutečnými vrahy Richardem Loebem a Nathanem Leopoldem. (c.tucker)
  • Scéna v závěru filmu, kdy Richard (Ryan Gosling) olízl Cassiin (Sandra Bullock) obličej, nebyla původně ve scénáři. Po několika klapkách se Gosling zeptal Bullock, jestli by jí nevadilo, kdyby toto přidal jako důkaz zvráceného uvažování jeho postavy. (c.tucker)

Reklama

Reklama