Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato parta podivínů z Vysočiny se rozhodla nastavit zrcadlo všem poloamatérským cestovatelským dokumentům, kterých se za poslední roky vyrojily jen na Moravě a v Čechách tisíce. Zhruba hodinový dechberoucí dokument o pěti nevzhledných cestovatelích, kteří se rozhodli procestovat velmi vzhlednou islandskou divočinu na mopedech Babetta, v sobě skrývá všechny prvky moderního filmaření - od skvělých záběrů kamery v tom nejvyšším rozlišení přes moderní technologií upravený čtyřrozměrný zvuk až po překvapivě velmi přirozené herecké výkony a futuristické pojetí komentáře. Fascinující je i to, že na rozdíl od kolegů a kamarádů z branže (moto cestou necestou; trabantem...; autosalon; top gear aj.) tito dobrodruzi absolvovali celou výpravu bez doprovodného vozidla a bez použití sprchy či jakékoli jiné formy očisty.
Světový tisk o tomto snímku napsal: „Je to nejlepší zábavně-cestopisný film z dílny těchto mladíků." nebo také: „Je to první film z dílny těchto mladíků". Ať už je film z jakékoli dílny, vidíme v něm mimo jiné muže ležícího na zemi, muže visícího vzhůru nohama, muže používajícího lepidlo na kov, muže požívajícího neidentifikovatelnou potravu, muže sedícího na lavičce a také ovce! Snímek je z důvodu vážného incidentu na předpremiéře přístupný od 24 let a pouze po písemném odsouhlasení obou rodičů a alespoň dvou prarodičů diváka. (Hannibal1913)

(více)

Recenze (1)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Moji milí soudruzi, byl jsem velice překvapen kvalitou tohoto vašeho dokumentárního snímku. Ačkoliv již uběhl nějaký ten pátek, kdy se vaše skupina neohrožených alkoholem posilněných dobroduhů vydala vstříc nemilosrdnému ostrovu ohně a ledu, stále to bylo inspirující. Zcela nepochybně to byl zajímavý zážitek. V kucích dřímá obchodní duch, touha po poznávání nepoznaného a v neposlední řadě jsme docela solidně polili jazyk zase po delší době. Nechť se daří propaganda a třeba příště s babettama na nějakém dalším zajímavém místě... ()

Reklama

Reklama