Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francúzsko, 1911. Luise Perreau zápasí s nedostatkom prostriedkov na výchovu svojho syna Gastona a tak sa rozhodne skúsiť šťastie v novom zamestnaní v Paríži. V nádeji na lepší život pre svojho syna ho zverí do opatery chlapčenského internátu, ktorý má deťom zaručiť dobré vzdelanie i výchovu. Gaston však čoskoro zisťuje, že inštitúcia v skutočnosti nie je tým, za čo sa vydáva... (RTVS)

(více)

Recenze (7)

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý dobový snímok. Téma akoby stále žila čo ľudstvo ľudstvom je. Chudoba, socialne podmienky, spupnosť bohatých, tak ako presne vystihla UNA: "justícia nemá páky na tých, čo majô v rukách moc " .. Ach jo do kedy ešte ???!!!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Smutné, to rozhodne áno. emotívnu stránku tiež umocňuje fakt, že dejová linka bola na základe skutočnej udalosti. No to filmové spracovanie nebolo bohviečo. Jednoducho, zaujímavý príbeh, no vsunutý do hallmarkovského kabáta - sterilná a nudná réžia. Lepší priemer. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický Théo Frilet v úlohe zásadového mladého sudcu, ktorý sa snaží dopátrať pravdy o neľudských podmienkach v domove pre chlapcov zo sociálne slabých rodín a spravodlivo potrestať vinníkov. Film bol natočený podľa skutočnej udalosti a zaujal ma nielen dobrými hereckými výkonmi, ale aj výpravou a najmä samotnou témou, ktorú predniesol a ktorá je v súčasnosti tak aktuálna aj pre Slovensko ( nedotknuteľnosť mocných, rozkrádanie, korupcia, obohacovanie sa, ale aj súdne konanie s oligarchami typu Kočner a spol.). Škoda toho zrýchleného finále, bolo by vhodnejšie to napätie ešte viac vygradovať. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Typický TV formát z toho priam srší, ale zároveň je ten príbeh zaujímavý, skutočný a kostýmy dokonalé. Ako portrét doby veľmi dobré, kedysi bolo utrpenie detí úplne "normálne", čo je až desivé. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dobré. Svět se zas tak moc nemění a nechat sociální věci na soukromém kapitálu je blbost stejně tehdy jako dnes. Zajímavé, jak se tohle vrací. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Film, který se opravdu vydařil! Cením si zvláště pěkných dobových reálií, poctivých hereckých výkonů, dobrého obsazení. K tomu ještě i nosné téma spočívající na skutečné události. Je zde také krásně vidět role, kterou už tehdy měl tisk na veřejné mínění. Škoda, že film vidělo tak málo uživatelů, ale takový už je osud TV filmů. K nám se dostává - jako poslední dobou kvalitní filmy často - prostřednictvím slovenské televize. Tak díky! Na Uložto je pod slovenským názvem Vzbura nevinných: https://uloz.to/hledej?q=Vzbura+nevinn%C3%BDch - - - "JUSTÍCIA NEMÁ PÁKY NA TÝCH, ČO MAJÍ V RUKÁCH MOC...". ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Ponurý život v chudobě a touha po svobodě .To je ústřední motiv příběhu.Překvapil mě Bruno Debrandt : v reálu baleťák.Zaujal mě v roli kapitána Caina na vozíčku a tady v roli ve vedení internátu.Francie má spoustu dobrých herců ale jen málo jich dostává příležitost ()

Reklama

Reklama