Reklama

Reklama

Na soukromého detektiva Johna Marche se obrátí Claire Wardová, která má starosti o svého manžela, doktora Charlese Dextera Warda. Ukrývá se celé dny ve své laboratoři, odkud se line odporný zápach a ozývají se neobvyklé zvuky. Skeptický John začne Charlese sledovat a pozvolna odhaluje podivné stopy a náznaky: Do laboratoře je pravidelně dováženo zvířecí maso a krev, nepohodlní sousedé umírají hroznou smrtí, Charlesův pradědek byl čarodějem, zabývající se oživováním mrtvých a po celé Evropě mizejí nebožtíci z hrobů... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (45)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Zmrtvýchvstalý je sympaticky béčkově laděná podívaná na motivy knihy H.P. Lovecrafta. Mrtvolně načichlá atmosféra navíc okořeněná špetkou detektivní zápletky je zábavná a gradující až do samotného konce. Není moc co dodat, snad jen, že se jedná o ideální jednohubkové pozřetí na makabrózně laděný večer. Ovšem nic víc od toho nečekejte. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání...Napětí, tajemno, děsuplná atmosféra tak, jak ji čtenáři znají z Lovecraftových povídek, naprosto chybí. Příjemné mrazení v zádech se nedostavuje, bohužel, ani po trikové stránce se film příliš nevydařil. Miluji speciální mechanické efekty, které mi přijdou stále přesvědčivější než počítačové. Nebudu jmenovat řady úžasných sci-fi a horrorů, které tomuto snímku předcházely. Stačí snad zmínit dva - Věc a Mouchu... Raději si pustím Re-Animátora, než tuhle lacinou nudnost. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pardón H.P. Pardón pán O'Bannon. Pardón milí hororový kolegovia. Toto sa akosi minulo účinku. A pritom mi meno rejžu napovedalo, že sa budem mať na čo tešiť. A ja som sa tešil. Selektovať novelu a film, možno by to dávalo zmysel, snímok ale nezaujal. Nepíšem, že by sa tu niekto nesnažil, ale akosi to nevyšlo. Kombinácia týchto dvoch pánov, mi mala zaručiť lepší hororový zážitok. Teda aspoň som v neho dúfal. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jak píše kolega eraserhead666. Jeho komentář je vlastně i můj a já teď dopíši tzv. 2.pol.;-) Dodám tedy, že pokud by zde nebyla (zbytečná) snaha roubovati film na HPL, tak by to filmu jen pomohlo. O´Bannon byl rozhodně lepší scénárista, než rež., což snad není žádná novinka a dokázal to o 4 roky později v př. Screamers. Nevím, kdo kdy mu nakukal, že má na to, aby režíroval. Na 2.str. se nejedná o průser, ale taky o žádnou slávu. Musím jako zde i jiní, vyzdvihnouti detektivní linku (která ostatně sluší i během posl. pár let vzniklým hrám na motivy HPL) a těch pár animatronických deformit apod. včetně, z části ožužlané a posléze hýbající se mrtvoly (ta byla supr) vytažené z řeky, příšerky v katakombách (detektivův parťák zapálí sirku a varuje, pozor kam šlapete, načež v okamihu zahučí sám do díry..klasika:) resuerrekce (jak by řekl Eric Cartman) Joséfka Curwenovic a závěr ve vypolstrované cele. Za to vše ta 3.hvězdička blýskavá. Jinak je to celkem instantní nůďo, kde se vskutku něco začne díti až po hodině děje a zde na tomto místě po velmi dlouhé době, musím potěšiti kolegu honajze2, páč jako jiní, bych i já rozhodně krátil o těch 20min.+/-  Což zmiňuji hl. proto, že obvykle filmy v duchu esenciálních solí, spíše prodlužuji. Sarandon se sem moc nehodí (ostatně ten mi nesedl ani v DS9) s vyjímkou toho závěru v cele a John Terry mi zase silně připomínal Davida Hewletta ze Scanners II, což jest bizarní shoda náhod, páč ti jsou ze stejného roku. Takže...udělati to ve 20., 30.tých letech a čb, mohla to býti fakt bomba. Lemane a spol., co vy na to? Já prostě pořád říkám, že jedině Gordon uměl velkého HPL úspěšně převésti do 20.st. a tyhle projekty až do dnešních dní, mi to jen neustále dokazují. Ostatní, včetně autora příšerky s hubou v hubě, na to nemají. Satanžel. P.s. a to jsem si myslel, že ta ujetá Cormanova verze s Pricem jest nuda, haha. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Český název je Zmrtvýchvstání – Na soukromého detektiva Johna Marche se obrátí Claire Wardová, která má starosti o svého manžela, doktora Charlese Dextera Warda, který se celé dny ukrývá ve své laboratoři. John začne Charlese sledovat a zjišťuje, že do laboratoře je pravidelně dováženo zvířecí maso a krev a navíc nepohodlní sousedé umírají hroznou smrtí. Charlesův prapředek byl čarodějem, zabývající se oživováním mrtvých a on sám se teď pokouší o totéž. Jeho zavřením do blázince však příběh rozhodně nekončí. Většinu filmu jde spíše o kriminálku, poté dojde na interesantní prohledávání doktorovy živomrtvolné laboratoře a závěr je pak již čistý horor, velmi výživný jak po obsahové, tak po vizuální stránce. Jinak jde o zfilmování Lovecraftovy knihy The Case of Charles Dexter Ward, kdyby někdo znal. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama