Reklama

Reklama

Na soukromého detektiva Johna Marche se obrátí Claire Wardová, která má starosti o svého manžela, doktora Charlese Dextera Warda. Ukrývá se celé dny ve své laboratoři, odkud se line odporný zápach a ozývají se neobvyklé zvuky. Skeptický John začne Charlese sledovat a pozvolna odhaluje podivné stopy a náznaky: Do laboratoře je pravidelně dováženo zvířecí maso a krev, nepohodlní sousedé umírají hroznou smrtí, Charlesův pradědek byl čarodějem, zabývající se oživováním mrtvých a po celé Evropě mizejí nebožtíci z hrobů... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (45)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání...Napětí, tajemno, děsuplná atmosféra tak, jak ji čtenáři znají z Lovecraftových povídek, naprosto chybí. Příjemné mrazení v zádech se nedostavuje, bohužel, ani po trikové stránce se film příliš nevydařil. Miluji speciální mechanické efekty, které mi přijdou stále přesvědčivější než počítačové. Nebudu jmenovat řady úžasných sci-fi a horrorů, které tomuto snímku předcházely. Stačí snad zmínit dva - Věc a Mouchu... Raději si pustím Re-Animátora, než tuhle lacinou nudnost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na filmových adaptacích HPL je smutné to, že všechny převádějí jeho příběhy do současnosti. Jak rád bych viděl nějaký jeho příběh zfilmován bez úprav a odehrávající se v době, v jaké byly napsány. Toho se ale s největší pravděpodobností nikdy nedočkám. Zmrtvýchvstalý se o typickou lovecraftovskou atmosféru snaží, ale právě převedení do moderní doby, jí docela ubírá. Na druhou stranu příběh je budován docela dobře, ani mi moc nevadilo, že se dlouhou dobu nic moc „zajímavého“ neděje, napravila to poslední tak půlhodinka. Největší vadou celého filmu je asi jeho stopáž, kdyby to bylo kratší (až o nějakých 20 minut), bylo by to lepší, údernější a ne zase až tak moc roztahané. Podstatné je, že zarytého HPL fandu zklame jen málokterá jeho adaptace, ať už se odehrává v jakékoliv době. Špatné to určitě nebylo a pár povedených scén jsem se taky dočkal. ()

Reklama

folklorman 

všechny recenze uživatele

Resurrected je parádní záležitost, která naprosto předčila veškeré očekávání. Dan O'Bannon nebyl jen zručný scénárista (Alien), ale i vynikající režisér. Jako jasný důkaz O'Bannonova talentu postačí jeho debut – Return of the living dead (1985), který se právem stal kultem. Naposledy se na režisérskou stoličku posadil při realizaci filmu – Resurrected (Zmrvýchvstalý). Jedná se o ponurý film, jehož děj už byl zde nastíněn. Za nejpovedenější část filmu považuju průzkum podzemí, kde účastníci potkají nejedno bizardní monstrum. Právě tyto speciální efekty s kombinací osvětlení, kamery a výpravy zaručí nezapomenutelný zážitek. Resurrected mě dokázal natolik vtáhnout do sebe, že jsem pomalu cítil něco……….co by se dalo nazvat jako zápach rozkládajících se těl. Plné hodnocení nedávám za poněkud pomalejší rozjezd. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak som sa dočkala HQ tohto snímku, ktorý Ma škrabal nekonečnú dobu. ( thx Marco ). Silne atmosferická voltáž, okorenená H.P.L - viac nepotrebujem. Pre toho, kto ulieta na E.A.Poe / H.P.Lovecraft - vitamínová záležitosť.Atmosfericky cool - I´am soooo happy !!!! ( VHS s CZ vadným db si samomozrejme po bratoch zanechám - v tej dobe netušili, že nejaké DVD bude fungovať - aspoň dôvod na kávičkový pokec). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

O´Bannon je velice kvalitní scénárista, a i dost kvalitní režisér který stvořil jeden z nejlepších zombie filmů, dost jsem se na tohle dílo těšil, ale abych řekl pravdu v mnoha věcech mě film spíše zklamal. Je to rozhodně kvalitní film, s parádní atmosférou která mi mnohokrát připoměla Hellraisera. Má i kvalitní masky a plno slizu a nechutných mrtvol a parádních masek. Ale přeci jenom film dost často připomínal spíše detektivku a občas až moc ukecanou, navíc hodně scén mi přišly až moc zmatené a nezajímavé. Nicméně film si zaslouží šanci a považuju ho i když to tak nevypadá za velice kvalitní. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama