Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (751)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu je jednoduchý, ale to vôbec neprekáža. Práve naopak. Zložitý dej by diváka zbytočne odvádzal od priamočiarej cesty pomsty plnej drsných chlapov, surového násilia a naozaj temného soundtracku. Verím však, že niektorým ľuďom bude chýbať prepracovanejšia zápletka, na aké sme u Ritchieho zvyknutí. Mne tu však ,úprimne, vôbec nechýbala. Wrath of Man väčšinu času ťaží z ponurej atmosféry, scén preplnených testosterónom a menším množstvom akčných scén, ktoré stoja za to. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se v tomto snímku představuje vážným námětem, který si půjčil z francouzského kraťasau https://www.csfd.cz/film/174275-krvavy-prachy/prehled/ To by nemuselo být na škodu, jenže film vrší na diváka hned několik handicapů. Jednak se dere do hájemství klasiky Heat (nedávno oprášené zde https://www.csfd.cz/film/502046-dokonala-loupez/prehled/) jenže film nemá nějak zvlášť propracované charaktery, a zdaleka nedokáže doručit hustou a sevřenou atmosféru, napětí v intenzitě zmiňovaných filmů. Střihem je film rozkouskovaný do několika segmentů, ani tento postup by nevadil, nelineární vyprávění je dávno standart. Problém je i Jasoň v hlavní roli, který je prostě neherec, u akčních blbinek typu Kurýr a série FF je dostatečně cool a drsný. Jenže, když se má pokoušet zahrát něco jiného, tak prostě nemá šanci. Ani ostatní herci to příliš nevytrhli, byť jde občas o zajímavé postavičky. Akce v závěru luxusní, ale film mě nedokázal vyloženě nadchnout, nebo strhnout kromě pár pasáží. Slabé nikoliv proto, že režisér dělá věci jinak, než obvykle, ale z výše uvedených důvodů. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

po tomhle mdlým filmovým netflix roku je tohle přesně ta tolik potřebná adrenalinová injekce říznutá pořádnou dávkou naštvanosti. Opening scene je přesně taková, jak má být. Negenerická, nastavuje styl a atmosféru přesně toho, co bude další dvě hoďky následovat. Je to dark, je to stoickej Statham, je to naprosto fenomenální soundtrack, je to až nolanovsky emočně agresivní, no a je to fakt dobrej film. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie tento krát upustil od štýlových videoklipových záberov a naservíroval nám príbeh o pomste, šmrncnutý lúpežou. A čo treba na pomstu ? Presne tak. Chlapíka s kamenným výrazom, ktorý je drsný ako šmrglpapier a zvláda zabíjať ľudí bez žmurknutia oka. A Jason Statham tým sekáčom rozhodne je. Príbeh síce nie je extra strhujúci, no Guy Ritchie to zostrihal tak, že sa naňho pozrieme z viacerých uhlov, takže dokáže zaujať až do konca. Veľkým plusom je akčná stránka. Vraždy sú nekompromisné a nikdy nevieme kto prežije. Taktiež vážna atmosféra (Statham nehodí snáď ani jeden úsmev) a hudba je výborná. Na samotný posluch nič moc, ale v Ritchieho filmoch hudba vždy vynikne a funguje skvelo. Zhrnuté a podčiarknuté, Richtie aj Statham si môžu pripísať ďalší dobrý kúsok do zbierky a ja ako divák tiež. Bavilo ma to a s veľkou chuťov si to dám niekedy znova.  Obľúbený soundtrack: Wrath of Man. 85% - 4* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na filmy tohoto typu je Ritchie vážně machr. Jedná se o skvěle propracovaný akční drama, kdy Jason Statham bezchybně ztvárňuje záhadného a neustále zamračeného hlídače ve společnosti na převoz peněz. Klady tohoto díla drtivě převažují zápory a tak nemám téměř na co bych si mohl stěžovat. Styl vyprávění lehce připomíná Úhel Pohledu, avšak z důvodu jisté předvídatelnosti bych zápletce udělil pouze čtyři hěvzdy. Naopak vše ostatní bylo pětihvězdičkové (herecké výkony, kamera, humor, akce, hudba, atd..). Na závěr se ještě nemohu ubránit srovnání jednotlivých kapitol, kdy bych nejlépe hodnotil asi tu první, kde dominuje Statham. Nicméně si dílo dokázalo udržet své tempo a konec nezklamal a vlastně dost potěšil. 81% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Filmová lokace bezpečnostní agentury Fortico (635 Mateo st LA) byla použita jako policejní stanice ve filmu Rudé horko (1988). (Maulincio)
  • Alex Ferns je škótsky herec, no vo filme hrá Američana, ktorý v bare napodobňuje anglický prízvuk. (Arsenal83)
  • Pandémia Covid-19 poznamenala zisky filmu. Napríklad v Spojenom kráľovstve sa pre lockdowny nikdy nedostal do kín a išiel rovno na Amazon Prime. (Arsenal83)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama