Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (751)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční kriminálka, kterou nahoru nevytáhne ani chladný a nemluvící Statham. Jindy mi retrospektivy a postupné skládání mozaiky nevadí, tentokrát mi to však přišlo jaksi kostrbaté a bez většího napětí. Odhlédnu od faktu, že kladné postavy (a hlavně sympatické) chybí, zaměstnanci firmy jsou paka, co se vás nejprve snaží ponížit, ale potom vám tleskají, a pátrání po vrahovi je nepochopitelně dlouhé. A pak samotný konec z říše fantazie, kdy takhle se tam zjevit by snad zvládnul jen Superman. Když vyřizování účtu, pak raději J. Wicka. Nikdo byl mnohonásobně lepší, než tenhle sterilní počin.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že Guy Ritchie natočí nekompromisně decentní revenge masakr v hlavní roli s Jasonem Stathamem. Jako, věřil bych, že natočí něco se Stathamem, ale očekával bych, že to bude přeháňka jako svině. No prostě klasika. Jenže ono je to tu o tichém bojovníkovi, který čeká na svou pomstu a v mezi čase každej, kdo to na něj zkusí, se minutu po pokusu už neprobudí. Hodně zajímavý a překvapivě dobrý. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se v tomto snímku představuje vážným námětem, který si půjčil z francouzského kraťasau https://www.csfd.cz/film/174275-krvavy-prachy/prehled/ To by nemuselo být na škodu, jenže film vrší na diváka hned několik handicapů. Jednak se dere do hájemství klasiky Heat (nedávno oprášené zde https://www.csfd.cz/film/502046-dokonala-loupez/prehled/) jenže film nemá nějak zvlášť propracované charaktery, a zdaleka nedokáže doručit hustou a sevřenou atmosféru, napětí v intenzitě zmiňovaných filmů. Střihem je film rozkouskovaný do několika segmentů, ani tento postup by nevadil, nelineární vyprávění je dávno standart. Problém je i Jasoň v hlavní roli, který je prostě neherec, u akčních blbinek typu Kurýr a série FF je dostatečně cool a drsný. Jenže, když se má pokoušet zahrát něco jiného, tak prostě nemá šanci. Ani ostatní herci to příliš nevytrhli, byť jde občas o zajímavé postavičky. Akce v závěru luxusní, ale film mě nedokázal vyloženě nadchnout, nebo strhnout kromě pár pasáží. Slabé nikoliv proto, že režisér dělá věci jinak, než obvykle, ale z výše uvedených důvodů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Predstavujem si, ako Guy prišiel za Jasonom a vraví mu: "Počuj, natočme za sto dolárov film ako zo starých čias, čisto chlapský ultradrsný revenge thriller plný sexistických a homofóbnych hlášok, v ktorom nebude čas na vzťahové chujoviny (okrem jednej krátkej, aby mala tá pomsta motív) a ženy tam budú iba vedľajšie postavy alebo na odstrel. Nemusíš tam robiť nič zvláštne, len svoj zvyčajný fejs a odbachnúť zo dvadsať zmrdov. Ja to natočím tak normálne, sústredene, bez videoklipových nezmyslov, akurát si tam hodím svoje zvyčajné bondovské titulky. A Eastwoodov syn tam bude hrať hlavného psychopata. Začíname zajtra, točí sa sedem dní." ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie tento krát upustil od štýlových videoklipových záberov a naservíroval nám príbeh o pomste, šmrncnutý lúpežou. A čo treba na pomstu ? Presne tak. Chlapíka s kamenným výrazom, ktorý je drsný ako šmrglpapier a zvláda zabíjať ľudí bez žmurknutia oka. A Jason Statham tým sekáčom rozhodne je. Príbeh síce nie je extra strhujúci, no Guy Ritchie to zostrihal tak, že sa naňho pozrieme z viacerých uhlov, takže dokáže zaujať až do konca. Veľkým plusom je akčná stránka. Vraždy sú nekompromisné a nikdy nevieme kto prežije. Taktiež vážna atmosféra (Statham nehodí snáď ani jeden úsmev) a hudba je výborná. Na samotný posluch nič moc, ale v Ritchieho filmoch hudba vždy vynikne a funguje skvelo. Zhrnuté a podčiarknuté, Richtie aj Statham si môžu pripísať ďalší dobrý kúsok do zbierky a ja ako divák tiež. Bavilo ma to a s veľkou chuťov si to dám niekedy znova.  Obľúbený soundtrack: Wrath of Man. 85% - 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Na začiatku filmu stojí na záberoch z výšky obrnené vozidlo pred otvorenou bezpečnostnou bránou. Na ďalšom zábere zvnútra vozidla je však brána zatvorená a práve ju idú pre auto otvoriť. (Arsenal83)
  • Alex Ferns je škótsky herec, no vo filme hrá Američana, ktorý v bare napodobňuje anglický prízvuk. (Arsenal83)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama