Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 2

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (217)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Dosť rozporuplný film. Na jednej strane slabučký horor. Ktorý na prveho apríla zabaví. Ale na druhej strane celkom dobrý výkon Nicolasa Cagea. Aj keď je stále slušne povedané v hnoji, čo sa jeho obsadení týka. Tu ale zahral dobre. Ale to nestačí na to aby to zdvihol aspoň do priemeru. Rovnako podľa snímky je aj videohra. Five night and freddy. A presne tak by som ju aj ohodnotil, keď nie ešte menej. 2* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ten film skrátka nedáva zmysel. Nemá logiku, nemá vlastne nič, čoho by sa mohol človek chytiť. Dá sa to pozerať len ako prapodivná recesia, ktorou to asi aj má byť, ale to je asi tak všetko. Nie je to zábavné. Horor to nie je ani zďaleka. Napätie nulové a tá krv a vraždy vyzerajú ako zo študentského filmu, aké sa točia na stredných školách. Zápletka zaujímavá, ale absolútne nevyužitá. Jediné čo to ako tak zachraňuje je Cage, ktorý nepovie ani jedno slovo, možno z trucu, že tu musel hrať. To, že jeho postava si ide radšej zahrať pinball a napiť sa energického drinku, než, aby zachraňovala teenagerov, ktorých o miestnosť vedľa veľmi prapodivne zabíjajú oživnuté mechanické bábky, je pre mňa obrovskou záhadou. Neviem ani k čomu to prirovnať. Nie je to ani guilty pleasure. Je to len po všetkých stránkach nefunkčné, až z toho ide strach. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tulák čo jazdí na Chevrlolet Camaro Vs Gigantické plyšáky? To je nápad! A obsadíme doň “stroskotanca”. Ach ten Nykolas :) Uvidíme ho ešte niekedy v nejakom filme, ktorý by sa zaradil do kategórie “A”? Nuž, zrejme nie. Už sa nám v tých “céčko - déčkach” akosi udomácnil, čo v čase Korony bude asi stále lepšie, ako byť bez práce, lebo bez práce nie sú čo? Nie sú koláče :) Najvtipnejšie ale vyznieva ten jeho “drsný” pohľad. Kokos aký strach z neho ide čo? :D To už podráždený jorkšír má väčší rešpekt ako Cage (aj keď v tomto prípade to bolo asi úmyselne). Každopádne, smutný príbeh. Čo sa filmu týka, nie je to špatné, na taký ten snímok z kategórie: absurdná rozprávka, ktorá Vás nijak neobohatí, no vyslovene nasratý nebudete. Ja som sa miestami celkom bavil, aj toto občas treba, i keď gore pomenej a krv nie vždy tečie potokom (teda ľudská). Proste taký nedotiahnutý “splater” kedy zostalo iba pri originálnom nápade. Medzi dva-3. Asi skôr dva. ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Previesť základnú premisu hier Five Nights at Freddy's do filmového spracovania by samo o sebe nemusel byť zlý nápad. Keby sa podobnej zápletky chytil niekto schopný a kreatívny, mohlo by z toho vyjsť zábavné béčko, ktoré by fungovalo ako tiesnivý horor/thriller, ale aj ako komediálna akčná mäsiarčina, ktorá by uctievala ikonické slashery z osemdesiatich až deväťdesiatich rokov minulého storočia (inšpirácia Hooperovým Domom hrôzy, Škriatkom alebo Domom tisícich mŕtvol od Roba Zombieho je viac než viditeľná). Filmu sa však ujali akísi nekvalifikovaní filmári a tak to aj vyzerá - ako kompilácia neoriginálnych prvoplánových nápadov, ktoré splácala banda hlúpych teenagerov do jedného celovečerného filmu a ešte to obalila akýmsi LSD efektom. Hrôza jak po obsahovej, tak po technickej stránke, ale niet sa čoho báť, pozadu sa nedržia ani výborní herci. Herecké obsadenie sa skladá z (ne)známej komparzistky Betky Grantovej, populárnych tvárí amerického Instagramu a pána Nicka, ktorý slúži ako záruka pozornosti ("ten nikdy neodmietne žiadnu filmovú ponuku, čo tak ho sem obsadiť ako hlavnú postavu, aby nám sem prilákal divákov?") a ešte ďalších dvoch neznámych komparzistov a nejakého bezmenného kamaráta, ktorý si chcel silou mocou zahrať v nejakom filme. Tak či onak, jedno je isté. Nicolas Cage by si radšej mal nájsť zamestnanie ako upratovačka, to mu ide celkom parádne. Jeho herecký presah totižto dosiahol úplné dno. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Děkuji za návštěvu Willyho světa. Doufám, že jste se skvěle bavili. No, není zač, s tím bavením už to je horší.:D Viděno na doporučení.:D A pozitiva? Odteď si budu  dávat větší majzla, pokud někde nepůjde platit kartou a protože mám docela rád oslavy, tak se mi při závěrečné bitce líbily ty poletující barevné stuhy .:D A celkově to ve Willyho Kouzelném světě nevypadá špatně, bohužel to nebyl můj šálek kávy. Zpočátku se sice film nebere v podstatě vůbec vážně a pasáže typu detailní záběr, jak si Cage nalepuje náplast na tvář nebo Cagovo neustále pití jakéhosi energitáku, po kterém si pokaždé oddechne, byly docela zábavné. Některé první likvidace oživlých robotů (třeba pomocí štětky od záchodu) mě taky ještě celkem pobavily. Cage má jinak sice ještě skoro celou dobu zábavné modré triko a permanentně nasazený cool asertivní výraz, ale celou dobu mě to jeho strnulé bezeslovné herectví bavit nedokázalo a na hlavní komediální roli mi přišlo pořád docela slabé. Když se ke Cagovi přidala parta teenagerů, která byla postupně v děsivém prostoru zábavného parku při různých nahánečkách zavražděna, už se mi to fakt zdálo moc jako klišé film se stereotypní sérií vyvraždováček..  A když se začala vysvětlovat historie parku a přidaly se pojmy jako ,,satanistický sebevražedný rituál´´ nebo ,,smlouva s ďáblem´´, už jsem fakt musel trochu obračet oči v sloup a bylo mi u filmu trochu trapně. Navíc mi  přišlo , že v těchto chvílich film najednou i ztrací svůj nadhled a začíná se brát vážně. Dokonce ani ta dvojice policistů tolik humoru nepřinesla. Ale maximálně nadsazené, nesmyslné a béčkově to je i tak dost, není čeho se bát. Já osobně se ale bojím, že si pro mě kvůli tomu hodnocení Willy v noci příjde. Já si to ale odpracuju. Třeba se naučím do příštího Halloweenu (vím, že byl už včera) dlabat dýně.  Možná to bude užitečnější než sledování Willyho kouzelného světa. Ale radši zapomeňte, že jsem oboje napsal. Přeci jen další Halloween se blíží a Willy možná s ním... Je ale pravda, že na něco takového se nedívám každý den.::D To ty dýně. P.S Jak se dá k něčemu takovému napsat tak dlouhý komentář? Přijdu si fikanější než Nicolas.  A to mám dneska jeden z mála dnů, kdy jsem nikoho neumlátil koštětem. PP.S Je mi jasné, že o filmu jsem vám i tak řekl naprosté nic. Možná proto, že o přenosu energie nemám žádné ponětí, ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Nůž, kterým chce Liv (Emily Tosta) zaútočit na jednoho z robotů a který jí vzápětí vytrhne z ruk postava Nicolase Cage, je bezpochyby od americké značky Microtech typ Ultratech. Jedná se o tzv. OTF vystřelovací nůž. (Untentrauer)
  • Nicolas Cage pronese za celý film jediné slovo a tím je „fuck“ při hraní pinballu. (CjKukis)
  • „Punch“, fiktivní energetický nápoj, který ve filmu pije postava Nicolase Cage, má na plechovce nápis: „A fistful of caffeine for your kisser“ („Hrst kofeinu pro tvůj polibek“). (LUKICKK)

Reklama

Reklama