Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 2

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Recenze (217)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nicolas padá do karierních sraček čím dál hloubějc, ale….nebojí se toho, jde do toho po hlavě a snaží se (na rozdíl od stejného případu jako Willis a spol.) a mě to vlastně baví. Jasně, není to dobrý film ani omylem, ale ta premisa je fakt originální a říkám si, co by s tím za chuťovku provedl nějaký šikovnější a vhodnější tvůrce, třeba takový Robert Rodriguez. Navíc považuju za špatně tvůrčí rozhodnutí od pana režiséra zdejší Cageovu záměrnou mlčenlivost , přišli jsme tak o jeho vtipné hlášky a nenapodobitelnou intonaci, nikdo se tak vtipně neumí verbálně rozčilovat, jako právě Cage. Ale svůj účel to jinak splnilo, Nicolas zase narychlo spíchl nějakou levnou rychlovku, dostal na ruku kešeni a zčásti umořil své staré dluhy a o to přeci jde :o) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailer jsem viděl, takže jsem tušil, do čeho jdu - do filmu, v němž mlčenlivý Nicolas Cage bojuje s krvelačnými oživlými animatronickými loutkami. Od takového díla nelze čekat nic sofistikovaného, ale přesto jsem se těšil - věřím, že bych takovou blbůstku byl schopnej ocenit, kdyby byla natočena svěže, měla švih, spád, gore a vtip. Bohužel se tak nestalo. Willy's Wonderland je křeč absolutně neschopná vytěžit ze svého ulítlého nápadu cokoli, co by bylo divácky atraktivní. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak dementní, až to bylo vlastně zábavný. Cage nemluví, uklízí a mlátí mechanického pštrosa koštětem. Pak mu zapípaj hodinky. Musí si dát pauzu. Lupne do sebe energeťák a vášnivě potrápí pinball. Hodinky zapípají znovu, čas vrátit se do práce.  Cage opět nemluví, uklízí a mlátí mechanickou gorilu zvonem. Pak mu zapípaj hodinky... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Agent Nicolase Cage oznamuje: Mám pro tebe film. Scénař zní- Nebudeš muset vůbec mluvit, budeš chlastat energy drinky, hrát pinball a trhat páteře a hlavy robotickým loutkám jako Predátor bereš? Im in! Extrémní kontrovérzní úlet pro okrajové publikum, ale kdo je otevřen novým možnostem, není konzervativní a uvítá konečně něco nového do žánru, tak může být překvapen. Film připomíná hru Five nights at freddy's, akorát zde chybí Jump Scares, jinak je to poměrně výživný Splatter, kde stříká černá krev/olej po většinu stopáže. Nicolas Cage se v hororech opravdu našel a věřím, že náběh na novodobého Bruce Cambella má na dosah! Fakt, že nemluví je zajímavý a jeho mimika tváře a pohled je naprosto dostačující. Má to old school vizuál jak z 90. let, animatroniky jsou cool, hudba je tentokrát velkým tahounem, gore super, banda teenagerů v pohodě ( na ty 2 holky se nejde vynadívat) a občas se dalo i zasmát ( Cageův tanec TOP). V zahraničí lítají buď desítkové či jedničkové recenze. Pro někoho odpad, pro někoho zábavný úlet, já si to tentokrát užil. Jen na vlastní nebezpečí. U nás je film zatím nepochopen, v zahraničí převládá spokojenost. Příběh***, Akce***, Humor***, Násilí****, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 7/10. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jelikož se mi blíží jubileum, řešil jsem, který film budu komentovat jako 999. v pořadí. Ano, vyhrál Nick Cage. Jako fakt jsem se u něj bavil. To je tak neuvěřitelně nablblé, ale dýchla na mě atmosféra osmdesátých let a laciných béčkových hororů, kde nešlo o žádné umění, ale čistě jen prdel a co největší řežbu...  Škoda, že to nebylo krvavější. Ale konečně je hlavní hrdina normální chlap, který po těžké šichtě potřebuje vypnout... Jako že fakt, vůbec nechápu, kdo to byl, ale pojem Zamlklý cizinec naplnil dokonale. Ještě to chce druhý díl, kde aspoň řekne svý jméno... :-D ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je Nicolas mlčenlivá uklízečka, která s podporou energetických nápojů vysmýčí přes noc zábavní park, nebo „tough hombre“, co stejné místo vyčistí od posedlých animatronických robotů? Kdo ho zná, ví, že zvládne obojí bez ohledu na svou důstojnost.. Mohlo to být něco jako From Dusk Till Dawn, ale to by to muselo přijít s nápady, vtipem a lehkostí. Slepá slepice Cage v posledních letech vyzobe ledasco a občas najde i zrní (Mandy), ale ten pád na dno má konstantní rychlost i směr. Pro něj štěstí v neštěstí, že dopadá na záda Willise, který to dno ryje rypákem.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage bere svojí práci doopravdy vážně! Od samého začátku tohle celé působí neuvěřitelně béčkově, ale já se tedy bavil. Do detailu promyšlená komedie a skvělá podívaná. Vážně mne dostával náš mlčenlivý, leč drsný ,,ombre", měnící si trička a dodržujíce na minutu přestávkovou dobu. Jistěže, tohle není film pro každého. Já v tom však lepších 50% vidím. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mlčenlivý Cage v poloamatérské parodii na brakové slashery sedmdesátých let. Bizarně znějící premisa je dostatečně nosná (škoda že to do pazour nedostal někdo talentovanější) a i když to celé nedává ani za mák smysl, ve chvíli kdy hrdina umlátí tyčí animatronického pštrosa nebo lasičku, do kterého se vtělil úchylný znásilňovač dětí bude vám to jedno. Zábavné písničky, nelogické chování zabíjených dětí i samotného Cage (automat, energeťáky) jsou v podstatě bonus. P.S: Otevřete si k tomu něco silnějšího. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tulák čo jazdí na Chevrlolet Camaro Vs Gigantické plyšáky? To je nápad! A obsadíme doň “stroskotanca”. Ach ten Nykolas :) Uvidíme ho ešte niekedy v nejakom filme, ktorý by sa zaradil do kategórie “A”? Nuž, zrejme nie. Už sa nám v tých “céčko - déčkach” akosi udomácnil, čo v čase Korony bude asi stále lepšie, ako byť bez práce, lebo bez práce nie sú čo? Nie sú koláče :) Najvtipnejšie ale vyznieva ten jeho “drsný” pohľad. Kokos aký strach z neho ide čo? :D To už podráždený jorkšír má väčší rešpekt ako Cage (aj keď v tomto prípade to bolo asi úmyselne). Každopádne, smutný príbeh. Čo sa filmu týka, nie je to špatné, na taký ten snímok z kategórie: absurdná rozprávka, ktorá Vás nijak neobohatí, no vyslovene nasratý nebudete. Ja som sa miestami celkom bavil, aj toto občas treba, i keď gore pomenej a krv nie vždy tečie potokom (teda ľudská). Proste taký nedotiahnutý “splater” kedy zostalo iba pri originálnom nápade. Medzi dva-3. Asi skôr dva. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem zase o kousek blíže stavu "Tak teď už jsem viděl úplně všechno" a doufám, že Nicolas Cage ještě někdy dostane (a přijme) seriózní roli, protože bych ho rád viděl hrát v něčem, na co se dá dívat. Samozřejmě tedy za předpokladu, že ještě hrát vůbec chce (a umí). ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Lehce infantilní příběh, co si (ne)budeme povídat. Ovšem Nicolas jako nájemný uklízeč, to je prostě level mimo všechny kategorie, toho bych zaměstnala okamžitě. Promiň, miláčku. :-* ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Film postrádá jakoukoliv logiku. Jde jen o to, jak rychle pan Cage zneškodní všechny nepřátele a kolik vypije plechovek energy drinků. Tohle se s filmem Pět nocí u Freddyho nedá vůbec srovnávat. Hrozná slátanina. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jiných tragédů za zenitem patlajících se v odfláknutých sračkách je pro mě Nick v kleci pořád dostatečně zábavnej ochotou udělat si prdel sám ze sebe a nabídnout minimálně divácky netradiční filmy. Tohle není taková haluz jako Mom and Dad, Mandy nebo Barva z vesmíru. Spíš taková jednoduchá pocta levným brakovým béčkům z časů dávno minulých a když na ty pravidla přistoupíte, tak se budete bavit. Je to příjemně retro trikově přijatelný a mě to nijak nepohoršilo. Radši tohle než dalšího Vyliže nebo sumo Seagala.65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jakmile se do toho Cage jednou obul, tak jsem tušil že s tou Willyho partičkou je ámen. Nic Cage tyhle role umí jako nikdo druhý. S vážnou tváří dokáže předvést precizní hereckou podívanou i v té největší kravině. Výsledek je v případě Willyho určitě snesitelný. Cage akorát po celý film opravdu nepromluví, akorát jednou něco zamumlá. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oho! Tož jestli je N. Cage v některých filmech divný, tak zde v tomto dosáhl vrcholu. Mlčící, zasmušilý a nekompromisní. Když přejede zastavovací pás a nemá na opravu auta hotové peníze, vezme úklid ve Willově kouzelném světě na jednu noc. Jenže s příchodem tmy zde ožívají robotické loutky, které mají díky rituálu duši - duši vrahů a zvrhlíků. Tak kdopak si vzpomněl na Chuckyho? A pak je tu skupina teenagerů odsouzená k likvidaci, což je fajn. A tak když Cage postupně masakruje loutky, stříká jen černý olej, ale když se loutky pustí do omladiny, jej, rudé fontány stříkají vesele ke stropu. A lítají i hlavy, dokonce dojde i na střeva ven. A všechno to má takový pěkný osmdesátkový look plný barev doplněný kolovrátkovou muzikou. Otázkou je, kdo je Cage? Divák si může hádat, což je fajn. Byl sem vyslán? Není to nějaký federální agent? A že by to byl rovnou Ďábel a přišel si pro to, co mu patří? Tahle nejednoznačnost se mi líbí. Za mne spokojenost, byť chápu, že film osloví menšinové publikum. Ale což, každý film nemusí být nutně pro každého, že? ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nemám šajna, co tvůrci při natáčení týhle bizarní céčkový zvrhlosti brali za matroš, ale chci to taky, a to s gramáží minimálně čtyř lopat. Děkuji. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage musí tak trochu lézt do všeho. Cage totiž musí splácet dluhy za neplacení daní berňáku a i díky tomu Cage leze do spousty podivných projektů a je schopný natočit přes 5 filmů ročně. Jenomže někdy Cage do něčeho jde i proto, že jednoduše chce. Přesně takto ho zaujal krátký film Willy´s Wonderland, přičemž Cage kývl na to, že si nejen zahraje hlavní roli v celovečerní adaptaci, ale též se na filmu bude podílet jako producent. Snímek Kevina Lewise, který mnoha lidí pokládá za nepřiznanou adaptaci videohry Five Nights at Freddy´s je jednoduše béčkovou záležitostí, kde se postupně musí Cage s partou puberťáků utkat s animatronickou gorilou, želvou, krokodýlem, rytířem, pštrosem, sirénou, chameleonem a lasicí, kteří stříkají černou krev, celé to krom Cage nemá kdovíjak dobré herce, konfrontace s animatroniky jsou repetitivní a samotné efekty nejsou kdovíjak dokonalé. Zároveň se dá určitě říct, že šlo z Willy´s Wonderland vykřesat více nápadů. Jenomže jde pořád o jeden z nejsnesitelnějších filmů Cage v posledních letech a spousta jeho aspektů je vlastně fajn. Jedna z nejzajímavějích věcí je ta, že Cageův hlavní hrdina celou dobu neřekne ani slovo. Cageův němý hrdina na první pohled naznačí, že na tu na klasické cageování není tolik prostoru, což je do velké míry pravda. Vidět Cage v téhle netypické roli, kde musí sázet pouze na svou mimiku je ovšem neskutečně zábavné a Cage se svojí kamennou tváří, který likviduje animatroniky, pije energy drinky a hraje painball je jednoduše boží. Je velmi zajímavé, že nejvděčnější Cageovou rolí za poslední roky (krom Spider-Man Noira ze Spider-Man: Paralelní světy a Croodsových 2) je právě ta role, kde celou dobu mlčí. Trošku horší je to s vedlejšími charaktery. Chápu, že samotný scenárista G. O. Parsons nejspíš pochopil, že stavět celý film pouze na němém Cageovi není úplně jednoduché a to především proto, že němý Cage sám těžko osvětlí, proč se to celé vlastně ve Willy´s Wonderland děje. Jenomže právě pubertální skupina, která se objeví v zábavném centru jsou nejen tou nejotravnější možnou pubertální skupinou ze slasherového hororu, ale zároveň skutečně působí tak, že byli do filmy přidání proto, aby ve filmu mohl ve filmu umřít skutečně výrazný počet mrtvých a někdo tak trochu nešikovně vysvětlil, proč všude kolem pobíhají vražední animatronici. Celá pointa příběhu sice tkví v tom, že je Cage podveden a o záležitostech v zábavním centru nic neví. Jenže pořád šlo určitě vymyslet funkčnější způsob, jak Cageovi vysvětlit co se to u Willyho děje a to především bez těch nudných a otravných pubertálních postav. Design animatroniků je tak mrazivý, jak by měl být, některé vizuální nápady jsou skutečně nápadité a některé momenty jsou skutečně zábavné. Zároveň to ale zcela určitě nevyužívá svůj potenciál, větší rozpočet by tomu slušel a Cageova one man show by byla určitě lákavější. Je to do jisté míry skutečně béčková blbost. Jenomže pořád to bude patřit mezi nejlepší filmy Nicolase Cage v uplynulých letech a některé nápady jsou skutečně neskutečně zábavné a Cage jako němý údržbář zabiják je prostě fenomenální. Tato béčková zvrhlost určitě nemá na to stát se kultovní klasikou, jako odpočinková hororová komedie ovšem funguje. Těžko říct, jestli (už teď) plánované pokračování může přinést něco navíc, Cage v téhle roli bych ale vlastně fakt rád viděl ještě jednou. Ale musí nechat pusu opět zavřenou! () (méně) (více)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Cageho film za posledních 10 let... počkat, to je jediný Cageho film za posledních deset let, který jsem viděl. A víc, než vidět Nicolase jak na záchodcích bojuje pomocí záchodového zvonu s oživlou plyšovou gorillou a všude kolem lítají hovna...nepotřebuji. Bravo Mistře! ()

Reklama

Reklama