Reklama

Reklama

Putování s párou

(seriál)
Česko, (2020–2022), 8 h 44 min (Minutáž: 26–27 min)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Kde jsou ty časy, kdy cestování bylo něco jako obřad. Kdy dálky voněly železem a párou, krajina za okny vlaku ubíhala jen pomalu a nádraží u trati zvala k zastávkám a výletům. Zkrátka, kdy se ještě tak moc nespěchalo. A výletník, průvodce pořadem a pohotový, humorný glosátor Pepa Polášek už se těší na všechna ta úžasná místa, vzdálená coby kamenem dohodil od železničního náspu. Čeká ho deset putování s historickými lokomotivami po nádherných koutech České republiky. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Od jisté doby se i pro mě stal vlak synonymem pro cestování, a že jsem jím za posledních cca šest let už nacestoval kilásků po té naší krásné zemičce. Dokumentární cyklus Putování s párou se mi naprosto strefil do mého vkusu, pač mašinky mám rád už od dětství (Pohádky o mašinkách definují můj život tak do osmi devíti let, to a otravování rodičů, že přeci nejlépe se volný čas o víkendech tráví sledováním vlaků projíždějících přes nedaleký most), a že jsem si jich tu užil, těch historických a nádherných... Ale seriál není jen o mašinkách, ale i o zajímavých místech a zajímavých lidech. A jako třešnička na dortu je Josef Polášek, který je přesně tak empatický a sympatický, jak si to tento pohodový dokumentární seriál zaslouží. "Tak se mi, prosím Vás, opatrujte, a nezapomeňte, že nejkrásnější pohled na svět je z okna vlaku." ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobný cestovatelský cyklus jako byl Gondíkův cyklus S KARAVANEM PO SLOVENSKU, ovšem o hodně slabší. Gondík sice nebyl nic moc, ale Polášek je takovej taťka ňouma s pivním mozolem. Často vypadá a mluví jako trotl. Jeho vtipy mi nepřipadají vůbec vtipné, ale trapné. Co se týče vlaku, tak především v prvních epizodách se tomu moc nevěnoval, časem se to již lepšilo. Gondík se karavanu věnoval více. Ovšem to hlavní jsou záběry, které jsou krásné a impozantní. [116. hodnocení, 2. komentář, 77%] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Cestování po českých luzích a hájích mám obecně hrozně rád. Pěšky, na kole, jakkoliv. Nástavba k výletům se mi v průběhu let mého života stal vlak, na který mě navedl kamarád z čsfd - Enšpígl. A musím říct, že výlet a vlak patří prostě k sobě stejně tak jako výlet, vlak a pivo. To mi i on určitě rád potvrdí. Tady v tomto seriálu bylo piva sice pomálu (ač bylo a to se počítá), ale zase v něm byl mega sympaťák Josef Polášek, který si to brázdil krásnými vlakovými trasami, kochal se a potkával na cestách nesmírně zajímavé lidi. Musím říct, že se jedná o opravdu nádherný dokument, kterým si mě Česká televize vysloveně získala. Rád čtu výletářské články v asi nejlepším firemním časopise ČD pro Vás. Tady jsem to měl navíc v obrazové podobě. A těch tipů na výlety...nekonečně. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Výlety vlakem mám ve velké oblibě, takže jsem si dokumentární cyklus Putování s párou nemohla nechat ujít. Po jeho zhlédnutí musím říct, že to byla velmi zajímavá a poučná podívaná. Za jedinou vadu na kráse považuji samotného průvodce pořadem Josefa Poláška. Nějak mi tam vůbec neseděl. (65%) ()

Galerie (185)

Zajímavosti (1)

  • Báseň, která zazní v tomto díle, je od Jana Skácela a jmenuje se „Rosa coeli“. Básník byl inspirován Klášterem stejného jména, který leží na okraji Brna. V překladu do češtiny znamená název kláštera „Růže nebes“. (sator)

Reklama

Reklama