Reklama

Reklama

Otčím

  • USA The Stepfather (více)
Trailer

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Jerry si vezme za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se nastěhuje na předměstí Seattlu. Stává se nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stephanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojí a neskrývá svou nedůvěru. Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž loni povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její doměnky s potvrdí, ale nikdo ji nevěří. A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Připadá vám váš otčím nebo otec divný? Zřejmě není dost, když jste pořád naživu. Tato trilogie, byt' ukončená jen televizním filmem, se jeví jako dobrá, standardní a typická americká, béčková hororová podívaná. Tento díl je první, určitě nejlepší a nabízí sice všední, ale zato docela dost silný zážitek. 70% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller s hororovými prvky, který je nezapomenutelný díky výborně ztvárněné postavě samotného otčíma Terry O´Quinna. Příběh se odehrává na typickém americkém maloměstě, kde Jerry Blake, nebo jak se sakra ten chlap jmenuje, touží po idilické rodince. Ovšem při sebemenším rodinném rozkolu se v Jerrym probouzí psychopatická osobnost, která řeší problémy po svém, jednoduše je vyvraždí. Vražd a podobných libůstek si divák ve snímku moc neužije, film sází především na pomalé, místy utahané, vyprávění příběhu a hutnou atmosféru, která se místy docela vyvedla. Pořádného nářezu se dočkáme až v samotném finále a to stojí za to. Hodnotím třemi silnými hvězdami. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Budem zhovievavý a udelím 3*. Poľahčujúcou okolnostou je rok 1987. Teraz by to bola mizéria. Kopa usknutého jesenného lístia na záhrade, kde je okolo len a len samá zeleň a na stromoch zelené listie. To hneď z úvodu naznačilo, že sa nebude jednať o prepracovaný film. Vo filme je plno neuveritelných zhod náhod a nedomyslených odfláknutých zlepencov, aby film bol akože kompaktný. Terry O'Quinn zvládol svoju rolu celkom dobre a zachranoval svojim výkonom to čo iní posrali. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že vyššie hodnotenia sú tu len z nostalgie... Terry hrá naozaj dobre a presvedčivo, no neuveriteľne predvídateľný dej a nechcená komickosť niektorých scén (pars pro toto: Jimovo "vtrhnutie" do knižnice) zhadzujú tento film do prepadliska dejín. A navyše film dnes už postráda atmosféru a napätie, zostali len fragmenty. Vidieť film 10 - 15 rokov dozadu, tak tu aj ja hodím štyri hviezdy, no dnes isto nie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V 91 roce jsem to coby sedmák u kámoše na videu v sedm ráno před prvním zvoněním sledoval napjatý jak struna. Od té doby jsem to neviděl, až dnes a po těch 22 letech to ze svého kouzla napínavého jemně (přesto mrazivě) krvavého horrorového thrilleru s úžasným Terrym Ouinnem v hlavní roli, neztratilo ani zbla. Malý velký film. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Film byl volně založen na Johnu Listovi, účetním z New Jersey, který vyvraždil svou rodinu v listopadu 1971 a zmizel. Byl nalezen téměř o osmnáct let později žijící pod pseudonymem, když ho jeho soused poznal v pořadu America's Most Wanted (od r. 1988) a nahlásil ho policii. (veronikajel)
  • Shelley Hack, která ztvárnila postavu Stephaniny (Jill Schoelen) matky, byla ve skutečnosti jen o 16 let starší než Jill Schoelen. Terry O'Quinn, který ztvárnil otčíma, byl pak oproti Schoelen starší jen o 11 let. (henrycruel)
  • Scenárista Donald E. Westlake vytvořil charakter Stephanie podle jeho skutečné dospívající nevlastní dcery, se kterou si nerozuměl. (henrycruel)

Související novinky

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

13.06.2006

O předělávkách tu byla řeč opravdu často a podle všeho se z nich nejspíš ještě hodně dlouho nedostaneme. Tedy rozhodně asi ne v novinkách o připravovaných projektech, protože každý den se objeví… (více)

Reklama

Reklama