Reklama

Reklama

Otčím

  • USA The Stepfather (více)
Trailer

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Jerry si vezme za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se nastěhuje na předměstí Seattlu. Stává se nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stephanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojí a neskrývá svou nedůvěru. Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž loni povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její doměnky s potvrdí, ale nikdo ji nevěří. A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tohle je film ukazující spoustou prvků na styl 80. let (v dobrém). Na začátku leží mrtvé zmasakrované dítě s matkou na podlaze, což už v dnešní politicky-korektní době nehrozí. Terry O´Quinn hraje (dobře) vyšinutého cvoka, co touží po dokonalé rodině, není nad to vidět začátky dnešní hvězdy. K tomu přidejme pár skvělých hlášek, násilí a zajímavý příběh. Joseph Ruben se později etabloval jako režisér thrillerů o smrtících ohrožení manželů/rodin a očividně mu to šlo dobře, takže bych v tom hledal nějakou obsesi. :) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Náhodou som narazil na tento titul na internéte a úprimne som sa naň tešil, lebo! Tatko doniesol keď som bol prcek brutálnu VHSku a teda PREDATOR! V úvode boli upútavky napríklad na SCANNERS alebo toto. S bratom sme na to pozerali s otvorenou papulou a keby vtedy existovali možnosti niekde verejne zavesiť zoznam obľúbených filmov, tento by tam bol na vrcholných priečkach. Napriek tomu, že som videl iba ten trailer. To mrazenie si doteraz živo pamätám. No a ono je to čosi hrozné. Žiadnemu žánru neuberá bič času ako psycho thrillerom. Atmosféra niektorých scén je vychutnávková, typek je tiež fajn psychoš, tá smiešna synťákovâ hudbička tiež. Ale hororovému žánru príznačná záverečná naťahovačka + tak neskutočne vypatlané chovanie a imbecilita postáv.. to nedávam. A asi najhorší český dabing s akým som mal tú česť skrížiť cestu takisto zaokrúhluje dolu. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Blake (Terry O'Quinn) je více než dokonalý manžel Susan a výborný (i když nevlastní) otec Stephanie. Jenže nikdo netuší, že Jerry má svoji temnou minulost - stejný scénář s milujícím manželem zde byl již několikrát, ale vždy skončil tragicky - ve chvíli, kdy zjistí, že jeho rodina není ideální - rozloučí se s ní (nejčastěji za pomoci bodných nástrojů) a vydává se hledat novou rodinu o dům dál. Stephanie sice jeho minulost odhalí, ale nikdo ji nechce věřit - a Jerry se pomalu chystá na další "štaci" .. Když jsem před pár měsíci viděl remake tohoto filmu z roku 2009, který mne nijak nezklamal, řekl jsem si, že by bylo záhodno shlédnout taktéž původní film. Sice většinou bývá remake o několik tříd horší než původní film, ale v tomto případě to není pravdou, oba filmy jsou rovnocenné - příběhová linie nachlup stejná, ani jeden z filmů nevybočuje z kvalitativního průměru ani nahoru ani dolu. Herecké obsazení ucházející, i když mohl dostat Terry O'Quinn trochu více prostoru ukázat svoji pravou tvář. Jo a docela mne zklamal hudební doprovod - takhle hroznou hudbu jsem u filmu dlouho neslyšel.. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Není nad >typickou< středostavovskou americkou rodinku s pošahaným psychomilujícím otčímem a setem pořádných knajfů na porcování krocana... Jó, takové Díkůvzdání v kruhu rodinném může pěkně zabolet... ;-] . . . Leč tohle téma - ač v principu zajímavé - není pojednáno nikterak originálně a film mi přišel i přes místy hutnou atmosféru jako nějaká typicky rutinní televizní produkce. Ryzí průměr, který nenapraví ani mnohénaznačující úvod a sladká Stephi (mladá Jill Schoelen byla opravdu pěkná kočička!) odhalující své půvaby ve sprše na závěr... Tak trošku promarněná šance - a to má být ještě pokračování... P.S. Viz http://www.csfd.cz/film/106063-otcim-2/ - - - - - (Poprvé viděno na apríla devět na dvd, komentář zde jako 13tý - 2.4.2009) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V 91 roce jsem to coby sedmák u kámoše na videu v sedm ráno před prvním zvoněním sledoval napjatý jak struna. Od té doby jsem to neviděl, až dnes a po těch 22 letech to ze svého kouzla napínavého jemně (přesto mrazivě) krvavého horrorového thrilleru s úžasným Terrym Ouinnem v hlavní roli, neztratilo ani zbla. Malý velký film. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Donald E. Westlake vytvořil charakter Stephanie podle jeho skutečné dospívající nevlastní dcery, se kterou si nerozuměl. (henrycruel)
  • Joseph Ruben byl zpočátku neochotný film natáčet, protože nechtěl, protože se nechtěl podílet na dalším slasheru. (henrycruel)
  • Kameraman John Lindley byl najat na poslední chvíli, protože předchozí kameraman byl zatčen kvůli domácímu násilí. (Chatterer)

Související novinky

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

13.06.2006

O předělávkách tu byla řeč opravdu často a podle všeho se z nich nejspíš ještě hodně dlouho nedostaneme. Tedy rozhodně asi ne v novinkách o připravovaných projektech, protože každý den se objeví… (více)

Reklama

Reklama