Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by dělali tajní agenti, kdyby se z nich stali náboráři? Odpověď nabízí komedie o takzvaném vědeckém získávání pracovních sil, která se odehrává v době, kdy český člověk ještě neznal slovo nezaměstnanost. Jejími hrdiny jsou dva náboráři podniku Pragokov, Láďa Pitras a Oto Vacák. Pečlivě si zjišťují vše o soukromém životě osob, které si vyhlédli jako potenciální oběti, a těchto informací zneužívají k jejich přetahování do Pragokovu. Jejich vědecká metoda je postavena na využití spolehlivé páky, kterou je manželská žárlivost a hrozby prozrazení intimních tajemství jednoho nebo obou partnerů. Tímto způsobem se jim podaří získat do podniku trpícího neustálým nedostatkem pracovníků nejen svářeče Aloise Niederleho, ale také dva topiče pro nepřetržitý provoz, manžele Nyklíčkovy, kteří spolu z malicherného důvodu nemluví. Komplikace nastanou v okamžiku, kdy se v zájmu vystěhování nepohodlné babičky rozhodne Pitrasova manželka zůstat v domácnosti a potřebuje za sebe najít náhradu. Pitras najde jakousi Myriam Hornovou, tím však roztočí neuvěřitelný kolotoč problémů, v jehož středu se nakonec ocitne on a jeho kolega Vacák, když se stanou obětí vlastních metod. (TV Nova)

(více)

Recenze (145)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Petr Schulhoff /Po stopach Krve, Vrah Skryva Tvar/ natocil len priemernu normalizacnu komediu, ktorej vtipy rychlo starnu, dokonca rychlejsie ako tento film. Za normalizacie to mohlo byt jakz takz vtipne, dnes uz urcite nie. Ani Iva Janzurova /Svetaci/ a ani Vaclav Lohnisky /bezejmenny mnich z Kladiva na Carodejnice/ to nedokazu vytiahnut do nadpriemeru. 50 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"My na to jdeme čistě psychologicky." To je asi veta, ktorá mi z tohto filmu rezonuje najviac. A tiež časti na Slovensku. "Tu kocúr" Inak si myslím, že je to okey komédia s pár dobrými momentkami, dobrým záverom, ktorý pobaví a Nárožný so Sobotom sú okey. Hodnotím čiste podľa spomienok, nakoľko som to naposledy videl asi pred 5-timi rokmi, ale čo si pamätám, tak to nebolo zlé. Páčili sa mi metódy a psychologické debaty na to, aby zohnali ľudí... najlepšie je asi keď chcú zohnať manželov kuričov, ktorí už spolu nehovoria a nastavia im to, aby jeden robil dvanástky aj druhý dvanástky a tak aby sa vôbec nevideli. Kreatívne. Ale zase viac si toho asi už ani z filmu nepamätám. Ale aspoň niečo. Je to okey komédia s dobrými nápadmi a uspokojivým finále. Ale má aj svoje nudné pasáže. O tom bezpochyby. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Mám rád české(o-slovenské) komedie a když v nich hraje Luděk sobota a Petr Nárožný, vůbec nepochybuju, že to bude super prda. Tady ovšem trošku přibrzdili a někdy to ani tak vtipné není, jak si asi tvůrci mysleli. Pořád to ale patří to lepší a dívat se na to rozhodně dá, zvlášť se podívají znovu asi ti, co v té době žili. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Klasická schulhoffovka, která sice postrádá nadčasovost předchozích komedií, přesto nemá svého diváka v čem zklamat. Petr Nárožný tvořil s Luďkem Sobotou v sedmdesátých letech stabilní partnerskou dvojici nejen ve filmu, ale především na prknech divadla Semafor a přítomný humor je zcela v jejich rukou. Množství skvělých herců ve vedlejších (Janžurová, Myslíková, Vránová, Lipský, Rosůlková) a epizodních (Hajská, Větrovec, Dítě, Lír, Augusta, Lohniský) rolích dodává filmu neodolatelný esprit a komickou rozbušku pro sóla titulních hrdinů. Čas od času pobaví, potěší, proč ne. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tvrdá náborářská práce. Tvrdá náborařina, kde si přebírají lidi rovnou před podniky, aby oni splnili pětiletku a více pomohli lidem a to prosím bez jakýchkoli větších požadavků, jen proto že je to komunismus a celá skupina musí táhnout dopředu. Komunistický manifest a všechno je postavené na hlavu, protože tomu chybí zařazení do skutečné psychologie člověka. Marx byl myslitel, ale nedomyslel to. A to vidíme i v této komedii. Dostanete novou škodu...je neuvěřitelné, jak vás tento film dokáže přenést do těch tajemných let nazpátek, kdy v kancelářích byla taková zvláštní atmosféra. Nevím, připomíná mi to mládí. Já jsem byl příjemně potěšen, i když jsem se na to díval nemocen. Dávám s hrdostí 3. Ale v to nepočítám zábavu, nýbrž, že jsem na to téměř zapomněl. Kromě toho konce. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Oto Vacák (Petr Nárožný) a Láďa Pitras (Luděk Sobota) mají na pracovních pláštích VONPS, tedy Výzkumné oddělení náboru pracovních sil. Teoreticky by jim nepříslušelo shánět lidi v terénu, na to měl a má každý podnik odbor personálních sil, oni měli jen vymýšlet postupy. (sator)
  • V průběhu natáčení prodělal režisér P. Schulhoff jeden ze svých infarktů. (Bart)

Reklama

Reklama