Reklama

Reklama

Omar Sharif, věčný kočovník

(TV film)
  • Německo Omar Sharif - Aus dem Leben eines Nomaden (více)

Obsahy(1)

Byl doktorem Živagem i kapitánem Nemo, ale nikdy neměl opravdový domov... Charismatický gentleman s podmanivýma tmavýma očima. Tak si většina filmových fanoušků pamatuje někdejší hollywoodskou hvězdu Omara Sharifa. Rodák z egyptské Alexandrie se syrsko-libanonskými kořeny býval v šedesátých a zejména sedmdesátých letech ozdobou nejen stříbrného plátna, ale také mnohých oficiálních akcí, festivalů a samozřejmě večírků. Omar Sharif nebyl ovšem jen herec, ale také hráč, šampión v bridži. Byl také nepříliš zodpovědným manželem a otcem. Doba, kdy se svými blízkými tvořil rodinu a měl domov, byla podstatně kratší než čas, který strávil po hotelech. Na věčného kočovníka v dokumentu vzpomínají jeho syn, vnuk, kolegové a také zaměstnanci hotelu, v němž strávil velkou část života. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavé, protože mnoho jsem o tomto herci s podmanivýma očima nevěděla. Spíš než na jeho uměleckou stránku se dokument soustředí na osobní rovinu, což je umocněno tím, že mnoho rozhovorů poskytli členové jeho rodiny a přátelé, nikoliv jen další filmaři. Byl to frajer, ale hodně egocentrický. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela smutný život, když to člověk zhodnotí jen takhle z dálky. Dokument není špatný a jelikož jsem se o Omara Šarifa moc nezajímal, byla pro mě řada informací nových. Přesto bych řekl, že se mu dostal méně pod kůži, než by člověk chtěl... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Možná šlo herce víc vykreslit do hloubky. Na druhou stranu mi vyhovovalo, že nešlo jen o slovníkový výčet jeho filmů a štací. Překvapilo mě,  že trpěl poruchou hazardního hraní o peníze a nezemřel úplně na mizině. To se léčil? ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Černokněžník zpod pyramid, co má románový šarm. Pravý nositel čar Orientu, exotik. K tomu ve tváři uhrančivý švih, karamelový zrak. Světácké jiskření cizokrajnosti. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama