Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, že kdyby se z filmů Petra Schulhoffa vybralo těch pár smrtících fórků a daly se do jednoho snímku, vznikla by jedna z nejlepších českých komedií. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch komedií, které léty ztratily na grádech. Kdysi jsem se smál, až jsem se za břicho popadal, ale dnes mi přijde vtipných jen pár scén a zbytek vyvolává jen úsměv na tváři. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka normalizační komedie – připitomělá zápletka, která má jediný účel: oblbovat diváka a jen tak mezi řečí mu podsouvat normalizační obraz světa, zakuklený do chabého satirického hávu. Velmi trapný odsudek české podvodnosti, chamtivosti a také samozřejmě toho, že se nám tady přece nežije tak dobře. Pravda, v krámech máme hovno, ale dolar trvale klesá. Schulhoff nepatří k nejhorším tvůrcům normalizační etapy, díky hereckým výkonům je možné tuto komedii ještě uvádět v atraktivních časech, leč její přiblblost to příliš neotupuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Milá Růžo, máme se fajn. U nás se hodně buduje, máme moderní byt, lodžii, digestoř, barevnej televizor, auto, chatu." Mám rád, když mi film přinese nějaké poučení do života. Tady jsem se například dozvěděl, jak se pronášejí kradené vodovodní trubky přes vrátnici, kdy se Pražáci vydávají za Vídeňáky i jak se dá vydělat na jménu. Dneska nic z toho už nevyužiju, ale kdyby se mi ozval nějaký movitý příbuzný z Ameriky, tak půjdu na Staromák, rozeberu orloj a pošlu mu ho doporučeně v obálce, aby sem nemusel jezdit. Já mu dám, podvodníkovi. A paní prezidentová, pějící hit dýdybába dýdybába dydydy, mě vždycky přivede k slzám smíchu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak jak se to občas stane, pokračování se nevyvede..tady to ale není zas takový spád. Vždy se ráda kouknu na typické české vlastnosti bez servítek. Bartáčkovi a Novákovi si to opět natřou a bude mela! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nie tak dobré ako jednička, ale stále ěste špičková komédia o chamtovosti a že sa predsa len neoplatí klamať :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Škoda, jednička dávala materiál k lepšímu pokračování. Nevím, co je tragičtější, jestli "role" Stelly Májové, Václava Trégla... případně disko Veškrnová nebo Kopecký nahrazený Sovákem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pokračování "Zítra to roztočíme, drahoušku" je o něco slabší. Již zde není tolik humoru, zápletka je o něco slabší a ona nadčasovost prvního dílu zde tolik nenabývá na intenzitě. Ale v každém případě to díky skvělým hercům dopadlo dobře. Průměrná, ale v každém případě koukatelná komedie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedené pokračování znesvářených rodin Bartáčků a Nováků. Tentokrát si nejdou tolik po krku, zato vymýšlí finty jak zbohatnout, protože co je doma, to se počítá. Jiří Sovák mi do role neseděl tolik jako Miloš Kopecký. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za mě je tato komedie neskutečně povedená a to i přes změnu herce v hlavní roli. Jiří Sovák dokázal Miloše Kopeckého nahradit po všech směrech a je tedy pouze na zvyku, kterého Nováčka máte raději. Příběhově je možná tato část o chloupek slabší než Zítra to roztočíme, avšak scény s Františkem Filipovským určitě stojí za vidění. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o ďalší film z rady príbehov Bartáčkových a Novákovcov. Tentoraz už žijú v paneláku, ale ich vzájomné hašterenie nemá konca a tentokrát do neho zapoja aj dedka Nováka. Veľmi vtipné aj trápne príhody z maloburžoáznych rodín naozaj pobavia. Vtipná československá komédia, excelentne zahraná kvalitnými československými hercami. Film je veľmi dobrá porcia zábavy so zaujímavým príbehom. Vo svojej dobe to bola výborná komédia, na ktorú sa dá pozrieť aj dnes. Odporúčam všetkým fanúšikom našich filmov. ()

Reklama

Reklama