Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce naprostá katastrofa. Přiznám se, že nechápu obsahení Jiřího Sováka. Jako herce si ho určitě cením, ale je to úplně jiný typ herce a člověka než Miloš Kopecký. ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak dobrý film jako první díl ale i tak je to jedna z nejlepších českých komedií ty my prostě umíme! 90%. ()

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák byl dobrý herec, ale lépe by se i do této komedie hodil Miloš Kopecký, který hrál Nováka již v Zítra to roztočíme drahoušku, ale bohužel zemřel a musel být nahrazen. Jinak hodnotím tuto komedii jako lepší průměr. Jednička byla lepší a proto dávám této komedii jen tři hvězdičky. Veškrnka zde zahrála opravdu sama sebe Jaká je na obrazovce, tak taková je v normálním životě. ()

Sovak 

všechny recenze uživatele

Už když jsem četl obsazení, tak jsem věděl že se budu smát :-D Malá role Jana Cmírala staršího je dokonalá. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Slabší volné pokračování "prvního dílu". Úplně stejný dojem jak další diskutující: Jak kluk jsem se v kině výbornému filmu, dnes se už nepřinutím se na tuhle normalizační slabotu podívat.... ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nalhávat, takovou dynamyckou srandu jako jednička to fakt nemá, ale jinak koukatelné to nakonec je. I tady se najde pár úsměvných scén, třeba simulovaná pouliční bitka. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie vynikajúcej komédie "Zítra to roztočíme drahoušku!" sa nesie v podobnom nápaditom, humorom nabitom duchu so skvelými hereckými výkonmi Luďka Sobotu, Ivy Janžurovej, Stely Zázvorkovej, či Jiřího Sováka, ktorý výborne nahradil Kopeckého. S takto nabitou hereckou elitou tých čias sa ani nedá natočiť špatná komédia. Táto má navyše tú výhodu, že nestárne a dá sa pozerať opakovane. Tradičná vlastnosť Čechov a Slovákov lakomosť sa v tomto snímku rozhodne nevypláca a v závere každý dostane, to čo si zaslúži. Rozhodne poučné aj v dnešných časoch. Tetička z Ameriky rozhodne nebola taká sprostá za akú ju pokladali a Novákovi svoj biznis nedotiahli do zdárneho konca. Ako by im nestačili poctiví český koruny. Za najlepšiu scénku považujem príchod rodinných príslušníkov k dědečkovi a Filipovský ich svojim typickým spôsobom pošle do prdele. "Prdičky naší babičky. To zas múžete klidne odšpacírovat. Asi si z vás někdo vystřelil."..."You know, Praha moc krásný město." Svätá pravda a zaslúžených 80%. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Říkám to pořád! Vyměnit herce za jakýmkoli účelem je špatný. 👎 Komedie to je, ale chybí tomu ta ráznost prvního dílu. Ke konci se už konečně něco děje. 😀 Hvězdiček 3 ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší než první díl. Ani přeobsazení Nováka příliš neprospělo, ale Sovák se k tomu postavil čelem, takže na čtvrtou hvězdu to za mne dosáhlo. Spousta nesmrtelných gagů v zábavné komedii, kde graduje SSS (socialistické soužití sousedů). ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

I když vyměnili Kopeckého za Sováka, pořád zůstali výborní. Tentokrát se Novákovi a Bartáčkovi ještě víc zaměřili na získávání peněz všemi (snadnými) způsoby, než na navážení se jeden do druhého. Aby ve finále zase padli na hubu a vjeli si do vlasů. "Ba dydy baba dydy baba.." ()

Reklama

Reklama