Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

dyfur 

všechny recenze uživatele

...pokračovanie filmu:Zítra to roztočíme drahoušku...ale bolo to predsa len slabšie,myslím i pre zmenu hlavnej postavy-už nehral M.Kopecký ,ale namiesto neho J.Sovák a ten i keď to bol vynikajúci herec-tak na Kopeckého predsa len v tomto filme nemal.Bolo to také "suchšie"....... Ale stále vyborná zábava i po rokoch sa dá pozrieť. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

V zásadě to tak špatné není, ale ať se Sovák snaží sebevíc, na Kopeckého prostě nemá. Oproti "jedničce" přibylo plno trapných momentů a nemístných vtipů, nakonec ale mohlo to být horší.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování filmu s drobnou obměnou herců a prostředí. Jak mám rád Jiřího Sováka, tak zde kvalit Miloše Kopeckého prostě nedosahuje. Zápletka s tetičkou sice postrádá vtipu, je poplatná době, ale v dnešních filmech se objevují větší "zrůdnosti". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby to bolo na 5 hviezdiciek a tym by sa film mohol rovnat napriklad takemu U pokladny stal, sa mi zda hodne prehnane -- predsa len ide o film normalizacny. Sice kvalitny, o tom zadna, ale Burianovej klasike sa to nemoze rovnat ani vo sne. Jednotka - Zitra to roztocime, drahousku 1976 - bola predsa len o cosi lepsia. 78 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Výborná satira, ktorá s komediálnym nadhľadom mapuje duchaprázdný život občanov sústredených na vidinu "nóbl" existencie. Predstava bohatstva vytesňuje u Novákových a Bartáčkových všetky morálne zábrany. 6/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování předešlé komedie Zítra to roztočíme, drahoušku... ani zdaleka nedosáhlo kvalit svého předešlého dílu. Jednak Jiří Sovák nedokázal nahradit skvělého Miloše Kopeckého a pak všechny ty naschvály, které si dělaly rodiny Bartáčků a Nováků zcela vyšuměly v trapné sebeparodické prvky. Pár scén je vtipných, ale celkově tento film vyznívá do ztracena. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

To už je hodně slabé pokračování filmu Zítra to roztočíme, drahoušku. Někde jsem četl, že Miloš Kopecký v tomto filmu už odmítl hrát, a tak jej nahradil Jiří Sovák. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Horší než první díl, ale pořád ještě docela dobrá komedie s dobrými herci (hlavně Luděk Sobota byl výborný). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V porovnání s excelentní jedničkou je tohle už slabota. Místo Kopeckého je tu Sovák, což ani tak moc nevadí, ale zápletka je poměrně ubohá. Teta z Ameriky mě moc nebavila a nijak mě nedostala ani linka Soboty a Dášy. Jediným kladem tohotofilmu tady tak nakonec zůstává František Filipovský a jeho děda, který kouká na večerníčky... A jinak se skutečně dobrý film objeví jen občas. 60% tomu ale dám. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pokračuje v postupném pádu započatém v půlce prvního. Půtek mezi rodinami je tentokrát méně. Znepřátelené klany uzavřely vratké příměří a vrhly se na okrádání důvěřivých dobráků. Původní lehkost se úplně ztratila a pokud byly nějaké postavy alespoň trochu sympatické, tak o to definitivně přišly. Tahle komedie Petru Schulhoffovi pořádně zhořkla. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Novákovi a Bartáčkovi se sic stále nesnáší, ale přímým útokům již odzvonilo. Každá z rodin má své vlastní trable, byť příčina je stejná - peníze. Novákovi dostanou nápad, jak by si mohli snadno přijít k penězům - založí Klub Nováků, kde každý člen přispěje pětikorunou, a hned je peněz dostatek. Bartáčkům naopak přijede na návštěvu tetička z Ameriky, která také penězi nešetří. A i když se obě rodiny chvilku mají velice dobře, jak to už bývá - lehce nabyl, lehce pozbyl.. Volné pokračování komedie Zítra to roztočíme drahoušku se nese v duchu prvního dílu, i když jak už to u druhých dílů bývá, o řád méně zábavněji a více nuceněji. Možná by se celý film lépe nesl nestavět jej jako pokračování, ale jako zcela samostatný film (a nebo možná i dva filmy) - protože obě příběhové linie jsou docela zajímavé samy o sobě. Nicméně se zde opět sešla elita československého filmu, a každý z herců (až na L.Sobotu, kterého upřímně moc nemusím) vydává, co se hereckého výkonu týče, co může... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Ti Češi jsou fakt nepoučitelní a nedůvěřiví. Tolikrát se jim filmoví tvůrci snažili přátelsky ukázat na mnoha příkladech (tento skvost, major zeman, chalupáři..), že je emigrace blbost, protože se tady zkrátka máme líp, ale néé, lidi utíkali pořád! ()

Reklama

Reklama