Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Stanix 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování se zkrátka moc nepovedlo, není divu že do toho Miloš nechtěl jít. Bohužel Jura Sovák to nezachránil. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než první díl, ale pro mě kultovní záležitost. To nízký hodnocení tady vůbec nechápu. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádnou extra vyjímečnou zábavu, ale klasickou komedii 80. let. Kdo je miluje, jako já, tak určitě nevynechá občasné uvedení v televizi. Akorát škoda že Kopeckého nahradil Sovák, ikdyž i toho mám rád. Kladně hodnotím zápletku s tetičkkou z USA, ktera tem je vylíčena jako imperialistický živel schopný zkoupit celý václavák. Ale taká už byla doba, prostě se mi zdá trapné neustálé přetřásání vlivu režimu u filmů této doby. Prostě se to tak natočilo a hotovo. To bysme museli kritizovat za vliv strany na kinematogragii 80% českých filmů. Po únavném dni v Prime time na usnutí jak stvořené...77% ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Bohužel to sráží přeobsazení role pana Nováka (to je unikát - film kterému uškodilo angažování JIřího Sováka!!!) a hlavně tetička z Ameriky, ta je víc než trapná. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Stejný komentář jako k prvnímu filmu. Nemá smysl jej opisovat. Prostě pecka zábava. A ano, připouštím, že obě mé hodnocení je dost zmanipulováno nostalgií a vztahem k těmto filmům vůbec. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

O třídu slabší než první díl, ale i přes svojí průměrnost na to vždycky kouknu, kdyz můžu. Zkrátka mám rád naše filmy, naše herce i naší filmovou minulost. 55%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff nedovolil, na rozdíl od jedničky, hercům improvizaci. Asi těžko se dnes ptát proč, když v prvním filmu to fungovalo. Zde navíc bez Miloše Kopeckého. Ano jsou tu opět legendární hlášky a komedie je pořád komedií, přesto už méně kvalitnější. Věděl to i Miloš Kopecký, když nechtěl v pokračování hrát? Těžko říct. V zajímavostech se píše, že ano. Já osobně si myslím, že je to škoda. Pořád se u tohoto filmu dobře bavím a pořád ho mám rád, ale Zítra to roztočíme, drahoušku...! snímek nepřekonal. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování komedie Zítra to roztočíme drahoušku - je hodně o vypočítavosti, podvodům, krádežím - zkrátka, jak někoho natáhnout. Vtipu už také není tolik. ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Opět velmi solidní věc, ve které nehledám komunismus a proto mi nedělá problém si to čas od času pustit, když v neděli odpoledne nemám co dělat a chci se nenuceně zasmát. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilé pokračování "Drahouška" s o něco horším scénářem, avšak stále pobaví. Nahrazení p. Kopeckého p. Sovákem nepovažuji za šťastné, protože typově p. Kopecký působí dojmem většího naschválníčka než p. Sovák, ačkoliv herecký výkon obou je zcela rovnocenně výtečný. ()

GoldenGecko 

všechny recenze uživatele

Pro mě tohle bylo odjakživa moc překombinovaný a divoký. A dodnes to zůstalo, musela bych se hoooodně přemoluvat, abych se na to koukla znova.... ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

To si děláte srandu lidi, jo není to jako jednička, tady se to zaměřuje špíš na majetek a peníze. Stejně je to dobrá zábava i něco navíc a tady to má jenom 61%. Probuďte se lidi! Vynikajíci František Filipovský v roli dědečka. :) ()

Reklama

Reklama