Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Směji se, když si vzpomenu na příběh pětikorun. Něco podobného jsme dělali na VSE. Sdružení peněz většiny lidí jsme dosáhli pětinásobného výnosu na charitu, než kdyby věc vydražil jen jeden člověk. Je to příběh a ukázka přirozeně lidských nápadů jak dostat více než ostatní a vyhnout se poté možné odpovědnosti. Ale on se z těch chudáků vždy najde někdo, kdo to bude prověřovat a to by jsme měli vědět. Herectví je zde v plusu. Pan Sovák si mě opět získal, stejně jako ještě více pan Luděk Svoboda, známý to člověk originální. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o ďalší film z rady príbehov Bartáčkových a Novákovcov. Tentoraz už žijú v paneláku, ale ich vzájomné hašterenie nemá konca a tentokrát do neho zapoja aj dedka Nováka. Veľmi vtipné aj trápne príhody z maloburžoáznych rodín naozaj pobavia. Vtipná československá komédia, excelentne zahraná kvalitnými československými hercami. Film je veľmi dobrá porcia zábavy so zaujímavým príbehom. Vo svojej dobe to bola výborná komédia, na ktorú sa dá pozrieť aj dnes. Odporúčam všetkým fanúšikom našich filmov. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pokračuje v postupném pádu započatém v půlce prvního. Půtek mezi rodinami je tentokrát méně. Znepřátelené klany uzavřely vratké příměří a vrhly se na okrádání důvěřivých dobráků. Původní lehkost se úplně ztratila a pokud byly nějaké postavy alespoň trochu sympatické, tak o to definitivně přišly. Tahle komedie Petru Schulhoffovi pořádně zhořkla. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

přesně..PŘESNĚ PŘESNĚ PŘESNĚ!PŘESNĚ!!! TO JE TOTIŽ TA SKURVENÁ ČESKÁ POVAHA ..představ si že jedeš na vejlet...a protože začne pršet,a nemáš blatník,,,schováš se na nádraží a čekáš až se to přežene...ale vono je vosum pryč a furt nic... a protže kolo nemá světlo,,,řekneš si že bude lepší dát si to za deset kaček do úschovy...a počkat do rána...ale tři dny už si nechrápal a tak zaklimbáš... a uprostřed spánku najednou ucejtíš takový šimrání na levý noze...za chvíli na pravý... to tě probere a koukáš jak ti nějakej zasranej myslivec krade boty....já nechápu proč mi všichni kradou boty, co sem komu udělal proboha, za co mě trestáš,,,to snad moje prabába musela znásilnit baťu neboco....."hajzle vrať se, koupim ti párek v rohlíku"....dělá že neslyší,,asi to prokouk...vopičák jeden prozíravej....."utop se v tom mamonu,,, dědku plesnivá"....takže poránu zas do obuvi, klasika:,,,,čtyři dlouhý ulice a na chodidle dřívko vod nanuku..... z výrazu prodavačky je vidět, že do jejich obuvnictví moc bosých zákazníků nechodí ....a to už je snad konec týdle pohádky,, snad ještě takovou jednu menší anonci,: kdo by potkal v brně na hlavním bezdomovce menší postavy a zrzavých vlasů v zelený bundě s fleky od soplů,a na nohách reeboky za čtyry papíry... tak že ho prosim srdečně pozdravuju ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

O malinko slabší než první díl ale i přesto jsem se dobře bavil,opět nechybí šťouchanice mezi Novákovci a Bartáčkovci,Novákovi zařizují sjezd všech Nováků a Bartáčkovi chtějí oškubat svou tetu z Ameriky.Humorné scény už nemají takové bavičské grády jako v jedničce ale herecké obsazení bylo výtečné takže dobrá oddechovka. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Poprvé kdy Evženu Novákovi (Jiří Sovák) přijde dopis na registraci do klubu občanů jménem Novák. čte adresu : Otta Novák, Novákovice okres Nová Paka. Okres Nová Paka však zanikl již v roce 1960. (Busmart)
  • Luděk Sobota tady nemohl moc improvizovat, režisér trval na přesných pokynech. (cariada)

Reklama

Reklama