Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zadumaný Sovák nahradil výbušného Kopeckého a hned je to znát - úroveň je o hodnou míru dole. Navíc tentokrát se netepe sousedská žárlivost, ale chtíč po amerických penězích, pro který jsou někteří ochotni i dědu obětovat. A do tématu se Schulhoffovi hodila i tehdejší populární soudnička o klubu Nováků, ačkoliv je do filmu napasovaná tak trochu na sílu. Ubylo fórků, děj je rozvleklejší, a přes svou stopáž brzy film začne nudit. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V porovnání s excelentní jedničkou je tohle už slabota. Místo Kopeckého je tu Sovák, což ani tak moc nevadí, ale zápletka je poměrně ubohá. Teta z Ameriky mě moc nebavila a nijak mě nedostala ani linka Soboty a Dášy. Jediným kladem tohotofilmu tady tak nakonec zůstává František Filipovský a jeho děda, který kouká na večerníčky... A jinak se skutečně dobrý film objeví jen občas. 60% tomu ale dám. ()

Reklama

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že oba dva díly mají svůj potenciál. První díl byl o něco málo lepší, ale byl to původní a druhé díly ve většině případě bývají lehce slabší. Nicméně jak jsem řekl potenciál má i tento díl. Každopádně já jsem spokojený a dívám se na oba filmy od mala. Takže 4 hvězdy a to jen proto že, je slabší než první, ale furt skvělý. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Ergo, na první díl s Kopeckým to vskutku nemá, ale proč to hned zatracovat, že? Tento typ komedie, humoru a satiry obecně ocení jen ten, kdo vyrůstal době jejího vzniku a pominu-li tehdejší politicko-společenské poměry, nebyla ta doba na filmové výtvory až tak zlá. Současní čeští tvůrci se do podobných projektů raději moc nepouštějí a i to málo co po 89' vzniklo mi bohatě stačí, abych si Schulffovy počiny vážil čím dál tím víc. Tento pán je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Tři a půl hvězdičky. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sousedské vztahy v "nadčasové" rovině s perfektními vtípky a horou nápadů. Obě majetnicky znesvářené rodiny jsou tak kouzelně zahrané, až mám nutkání jim fandit. Netuším proč se to lidem tak nelíbí, ale já se bavil. Typická lidská neřest (lakomství) je tu v čiré podobě z mnoha úhlů, takže pokud se v charakterech někdo najdete, máte co napravovat:-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Novákovi se mají stěhovat do 10. patra, dům má však pater jen 8. (M.B)
  • Novák (Jiří Sovák) říká o synovi, že taxikaří soukromě, ale první soukromé podnikání v socialistickém Československu bylo povoleno až v roce 1987 v souvislostí s takzvanou přestavbou socialismu, která k nám dorazila s ruskou „perestrojkou“. (sator)
  • Když vystupuje z letadla tetička (Stella Májová), je slyšet několik taktů americké hymny. (sator)

Reklama

Reklama