Reklama

Reklama

Agatha Christie: Plavý kůň

(seriál)
  • Velká Británie The Pale Horse (více)
všechny plakáty
Trailer

Epizody(2)

Obsahy(1)

Mark se stále nemůže vyrovnat se smrtí první ženy, přesto je už podruhé ženatý. A čeká ho nepříjemné překvapení. Policisté objevili u mrtvé ženy seznam lidí, kteří mají zemřít, a Markovo jméno zde figuruje také... (TV Prima)

Recenze (30)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Po otřesném zážitku s Malkovichem v roli Poirota jsem i celkem ráda, že postava důmyslného detektiva zde absentuje. Noční můrou milovníků Agathy Christie musí totiž být představa, že Malkovich svým toporným herectvím zprzní třebas i slečnu Marplovou. Sewell bohužel také hraje dosti pod psa, celou dobu se tváří, jako kdyby měl obličej vytažený pomocí gumiček a nemohl tudíž ani pohnout mimickým svalem, natož mrknout. Scénář je povedený, režie průměrná, herci podprůměrní. Velký problém mám i s českým dabingem, hlavní postavu sice namluvil majitel krásného hlasu Jiří Dvořák, ale hned druhého muže filmu našišlal Josef Carda. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bu, bu, bu, čarodějnice jdou! Detektivka je ozvláštněná strašidelnými prvky v podobě čarodějnic, voodoo panenek ze slámy a věštění. Nevadilo by, leč zpracování je spíš legrační než děsivé. Snová vize hlavního hrdiny, kdy vidí postavu krále z masopustu, který vypadá jako něco, co uteklo z Arcimboldova obrazu, je k smíchu. Řídký děj je nastavovaný na neúnosnou míru. Závěrečný twist z vyprávění trčí už dlouho před tím, než k němu dojde. SHRNUTÍ: Pokud se oženíš z nesprávných důvodů, málokdy to mívá dobré konce. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

No, škoda herce z Dark City. Jinak, na 2.díl této zcela bezpohlavní adaptace bez slečny Marplové se již koukati nejspíše nebudu. Stalo se a proto odpad. Pochybuji, že by totiž ve 2.části tohoto útlého dílka (myšlena předloha), přišla paní režisérka s něčím kulervoucím. :-/ ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Absolutně bez atmosféry knih Christie. Velmi nudné, bez nápadu a konec, který jsem nepochopil. Škoda, ale jsou i lepší adaptace. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedna ze slabších adaptací z pera Sarah Phelps. Tentokrát se jí totiž nepodařilo mě ošálit natolik, abych neodhalila příčinu všech úmrtí včetně motivů o epizodu dříve než hlavní hrdina. Tudíž ono pečlivě budované napětí z první poloviny první epizody vyprchá docela rychle. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

V náznaku maličko démonické - alespoň zpočátku ... s pěknými a vcelku působivě snímanými exteriéry i interiéry ... nicméně poněkud prkenné - alespoň co se hlavního hrdiny dotýká ... přičemž druhý díl s ubíhajícími minutami ztrácí energii i atmosféru a takřka z posledních sil doklopýtá k závěru, který z mého pohledu není zcela jednoznačný (snad i úmyslně - ale třeba jsem jenom nedávala pozor). Nejsem si jistá, zdali by Agatha Christie měla zrovna z téhle adaptace radost. Slabší 3* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem samozřejmě četl (a samozřejmě už je to fakt dlouho, takže samozřejmě nevím, k jakým změnám došlo), ale jde rozhodně o jednu z těch vůbec nejlepších a mnou nejoblíbenějších Agathiných knih. A rozhodně se taky jedná o nejlepší adaptaci od prvních a dosud nepřekonatelných Černoušků, kteří jsou stále naprosto fenomenální. Tahle verze Plavého koně se opravdu vydařila. Vynikající obsazení je samozřejmostí, atmosféra je vynikající a pohlcující, povedlo se jí fantasticky přenést i do této adaptace, takže jsem náramně spokojený. Nechybějí ani mimořádně krásné venkovské exteriéry a samozřejmě zápletka, která je prostě výborná. Navíc to má jen dvě hodiny, takže se to dá perfektně stihnout na hned a nestačí to nudit. Já jsem si užil každou minutu a musím říct, že tohle zpracování je skutečně mimořádně povedené. Za mě obrovská spokojenost. 95%. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Smrt k životu patří, předtím je ale žádoucí, aby bytosti byly živé. Tím by se dal shrnout hlavní problém téhle neživotné adaptace a mrtvolných postav. Nové, naleštěné, křečovité a rádobyumělecké zpracování Plavého koně, který je sám o sobě tak temný, originální a překvapující, že každé další vylepšení je o jedno vylepšení navíc. Ze všeho nejhorší je ale toporný výkon koženého Marka, který vypadá jako by jel na koňských sedativech. Jeho mimika se omezuje na tupý výraz a tupý výraz s mrkáním. I když ono se to mezi ostatními vyšinutými postavami ztratí. A stejně ztracený je i čas s tímto pastelkami pomalovaným koníkem. Možná by Sarah Phelps už měla přesedlat na jiného autora. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

S velkým citem zpracovaná kniha Agathy Christie. Je tam vlastně vše, co napsala. Jen tu původní pointu přebíjí osobní rozměr. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

I když Rufus Sewell předvádí perfektní výkon a role je mu jak ušitá, to je jediné pozitivní co se dá o tomto dvoudíle říct. Původní adaptaci Plavého koně se tento film nemůže rovnat. První díl byl dobrý, ale od druhé půlky druhého dílu film degeneruje až k prázdnému závěru. Škoda. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně slabé 4 hvězdy. Mix mysteriózna až hororu s detektivkou by mohl fungovat, ale v tomto zpracování se to úplně nepovedlo. Odklon od předlohy Agathy Christie nepovažuji za za chybu, ale rozplizlý závěr už ano. Více u jednotlivých dílů. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám knihu, ale toto TV zpracování mi přišlo nepovedené. Ne po technické stránce. Vizualita 60. let byla parádní, hudba OK, Rufus Sewell fajn, ostatní spíš takový kompars, ale ten příběh byl ve filmovém zpracování chaotický, nudný a nezáživný. Nemělo to atmosféru, která by mě naplňovala očekáváním věcí příštích a celkového rozuzlení. Tak nějak mi to bylo jedno. A kdybych u Plavého koně usnul, tak nebudu litovat, že mi něco uteklo... ()

Reklama

Reklama