Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku zahlédne Marta svatbu své kamarádky Aleny. Potom jde do blízkého železářství pro kroužky na záclony. Po prodavaččině tradičním "nemáme" si nechá zavolat vedoucího Viktora Tomáše. Ten se jí omluví, že zboží není na skladě a vzápětí jí vyzná lásku a požádá ji o ruku. Večer jej doma čeká nemilé překvapení. Všude je nepořádek a Marta, která místo večeře hledá svatební fotografie mu vyčte, že scénku s kroužky, kterou si rok co rok připomínají své seznámení, stále více odbývá. Viktor se marně domáhá večeře a pak se na nápad Marty vydají na návštěvu novomanželky Aleny, která je mimochodem skvělá kuchařka. Idylka, která u kamarádky vládne oba hosty překvapí. Alena jim však prozradí, že si tentokrát (vdávala se již potřetí) nechala najít ideálního partnera pomocí počítače. Marta s Viktorem zapochybují, zda se k sobě vůbec hodí a navštíví proto kybernetický ústav, kde počítač zjistí, že jejich manželství se rovná hazardu. Nechají si pro sebe najít ideální partnery a přes důrazné varování tetičky Emilky se rozhodnou se svými "ideálními partnery" sejít. Jenže jak už to v českých komediích bývá, všechno se řádně zamotá, protože ani jeden z nich se napoprvé nesetká s tím pravým. Hudební skladatel Petr Karát místo sebe poslal na schůzku s Martou instalatéra Frantu a Viktor navštíví ordinaci "své" doktorky Tuchlové právě v den, kdy ji zaskakuje energická Soňa Brčková. Jak už to končívá, sejdou se nakonec všichni aktéři, včetně tetičky Emilky, Aleny a jejího ideálního manžela, pravých i nepravých ideálních partnerů u Tomášů a vypukne ten pravý šťavnatý zmatek, který dělá komedii komedií... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (159)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Vždycky máš hlad, když já chci prožít něco krásnýho!" Ani tahle hláška není nijak světoborná, nicméně v srdceryvném podání Jany Brejchové zní kouzelně. Ostatně, Brejchová tady je kouzelná celá. Poslední film, v němž excelovala svými mimořádnými půvaby, než se přehrála do rolí maminek. Ani příběh není nijak světový, ale v dialozích to jenom sviští a pak ani nevadí to, že Janžurová, Menšík nebo Zázvorková představují poměrně obehrané typy známé i z jiných filmů. Co mě ale baví pořád, je sarkastický humor Reginy Rázlové v roli pragmatické lékařky. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších normalizačních komedií zcela tradiční zápletky. Manželé si nechají počítačem zpracovat svá data, zjistí, že k sobě nepatří a naopak existuje přesně protějšek, který se k nim hodí. Začíná doba vzájemného seznamování, aby se ve finále ještě vše více zamotalo a dopadlo tak, jak to všichni čekáme. Výtečný Vlastimil Brodský svým herectvím dodává této tuctové komedii přeci jen větší lesk a hlavně díky němu lze mluvit o lepším průměru. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kto nežije v manželstve alebo aspoň v nejakom inom partnerskom vzťahu, tak nepochopí pravdivosť a reálnosť výpovede tejto komédie. Výborná zábava a dokonalé herecké výkony. Až na ten rozháraný koniec tesne pred záverom by som aj scenár označil za bezchybný. –––– On ty ženský snad loví na kroužky na záclony. –––– Miluji sledovat Branky body vteřiny. – Tak tomu říkám ideální splynutí duší. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna moc vtipna komedie, ale celkem prijemny a nenarocny film. Vybornymi herci se to jen hemzi, to vsak zase v te dobe nebyl takovy problem. V dobe vzniku, film mohl zaujmout myslenkou, jakou se meli lide seznamovat ( dnes uz se tomu muzeme jen zasmat ). No, skutecnost je takova, ze vesmes kazdy vztah zacina a konci stejne. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na Schulhoffovy sociální komedie musím mít náladu. Ne že by nebyly vtipné a trefné, ale ta tragikomičnost je občas deprimující. Člověk se směje, ale zjišťuje, ano, tak to je, a nedělá to člověk dobře. Zde je sice zajímavá myšlenka (lidé ve vztahu se obohacují svou různorodostí, nikoliv dokonalou stejností), zahrané je to skvěle, zvláště vztah v podání Janžurové a Peterky, dokonalý je Bláha jako skladatel a Rázlová jako rázná doktorka, ale přece jen chvílemi ten film nudí. Spleteno je to dobře, možná až moc, jsou zde i vedlejší postavy typu instalatéra v podání Menšíka, nebo skutečná doktorka, vše kulminuje v jeden třeskutý výbuch, kde se vše vysvětlí a vyřeší a pročistí vzduch, avšak přesto jsou zde scény, u nichž se člověk nudí, které mne neláká vidět podruhé, nevím proč. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (25)

  • Tomášovi (Vlastimil Brodský, Jana Brejchová) mají doma lednici Calex 100 vyrobenou firmou CALEX ve Zlatých Moravcích mezi 60. a 70. lety 20. století. Lednice dokázala fungovat desítky let bez závad a dosáhla takové oblíbenosti, že po roce 1989 byla její výroba obnovena v tzv. Retro sérii pod inovovaným názvem Calex CHZ-1-100. (sator)
  • Režisér Petr Schulhoff mal na každú scénu vtip či glosu do bodky vymyslenú. Preto bol pre hercov malý priestor na improvizáciu. Dokonca aj dobré nápady nerád pripúšťal. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • Rozpočet filmu bol 3,100,000 Kčs, čo bol na dobu natáčania dosť úsporný rozpočet. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama