Reklama

Reklama

„Já už budu hodný, dědečku!“

  • Slovensko Já už budu hodný, dědečku!
TV spot 1

Obsahy(1)

Pražský herec Theodor Bergner, zvaný Dóďa (M. Kopecký), dostal v divadle roli Misantropa. Je to postava, která mu dokonale sedne, protože Bergner sám je nesnášenlivý, konfliktní a škodolibý člověk. Kde může, tam dělá škodu, a zásadně se přitom neomlouvá. Sám sebe ovšem v televizi vydává za vzor slušnosti. Jednoho dne ve vlaku potká tajuplného dědečka (L. Pešek), který ho nabádá, aby své chování změnil. Bergner staříka ignoruje. Netuší však, že měl co do činění s opravdovým pohádkovým dědečkem. Brzy poté se kolem Bergnera začnou dít věci… Pro začátek ho omylem zmlátí žárlivec Bambas (F. Peterka). Nepříjemnosti však nabírají na obrátkách a neberou konce. Přicházejí zásadně od lidí, kterým Bergner předtím hulvátsky ublížil… Oblíbená česká komedie scenáristy a režiséra Petra Schulhoffa byla inspirována televizní sérií Trapasy, kterou tento tvůrce natáčel koncem šedesátých let a ve které, stejně jako ve filmu, exceloval Miloš Kopecký. Po jeho boku stanula Alena Vránová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (203)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Polarizujúca komédia, ktorá evidentne pre časť spoločnosti znamená nefalšovanú zábavu s nekompromisným Milošom Kopeckým, ja som skôr zástancom tej, pre ktorú film nie je obzvlášť zaujímavý. Ani trefný svojou mentalitou, pretože úroveň prehrávania prevyšuje onen rozmer podráždenia hlavného hrdinu. Konfrontácia paradoxov a cholerizmu mohla skrátka dopadnúť improvizačne lepšie. Bez zbytočnej divadelnosti a hraním na pílu. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie Petra Schulhoffa z roku 1978. Miloš Kopecký se na svou roli cholerika dokonale hodí, obklopen kolegy, kteří mu geniálně nahrávají. Také se mi líbí, že autoři v některých scénách nechávají gegům prosakovat mezi řádky jako třeba ve scéně, kdy Dáša Veškrnová při natáčení kazí jeden záběr za druhým a v pauzách se na scéně objevuje hlavní osvětlovač s průpovídkou " To pětikilo vějš - níž - vypněte to pětikolo, teď je to dobrý ! " ()

Reklama

Páně 

všechny recenze uživatele

Miloš Kopecký na jedničku. A já jsem spokojen i s tím, že ve scéně z vlakového kupé poznávám za oknem míhající se známá místa z tratě Praha - Beroun, jako třeba most přes Berounku. Komedie, která pobaví a nenudí. Tak trochu mi to zpracováním přijde jako reakce na francouzské komedie s Louisem de Funésem. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Role cholerického a zachtivého egoisty Kopeckému bezesporu seděla na tělo. A vůbec celá tahle autorská Schulhoffova záležitost se hodně povedla, i když to měla být, kvůli Tomanovi a spol, v prvé řadě společenská moralita o amorálních živlech nepatřících do rozvinuté socialistické společnosti poučené z krizového vývoje. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nejen pohled do zákulisí divadelní i televizní práce, ale také skvělé scény z reálné Prazhy na konci 70. let a hlavně šou, která jede od začátku do konce. Nazval bych to filmovým setem. Petr Schulhoff byl precizní režisér, který psal scénáře na tělo, zde to bylo tělo neskutečně rozjetého Miloše Kopeckého. "prosim Vás kdo je dneska zdravej, mě bolí hlava, zuby, lymfatický žlázy, mam deprese a špatně je mně furt a to by jste chtěla aby Vás takovej nebohej ubožák vozil? co?!" "nhe to né" "tak vidíte!" ()

Galerie (5)

Zajímavosti (18)

  • Miloš Kopecký měl ve filmu dva dubléry. [Zdroj: Aha] (carott)
  • Vila, ve které bydlí Theodor Bergman (Miloš Kopecký), je na adrese Zlatnice 2148/4, Praha-Dejvice. (sator)

Související novinky

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama