Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Reminiscence je film, od kterého jsme čekali asi něco diametrálně odlišného, a z toho nejspíš pramení zklamání diváků, nicméně rozhodně nemůžu řict, že by mě nakonec nebavil - naopak. Hugh Jackman a Rebecca Ferguson jsou skvělá dvojka, svět zatopený oceánem, kde noc je den a den je noc, je sám o sobě zajímavý a ústřední zápletka i samotný motiv reminiscence jsou skvělé. Do příběhu je šikovně zakomponovaný scifi prvek, stejně tak jako občasná akce, napětí a love story, která zde překvapivě nepůsobí rušivě a hezky do všeho zapadá. Samotná první polovina filmu je zajímavý úvod a seznámení se světem, druhá půlka pak přejde do detektivní linie s uspokojivým, překvapivým a zajímavým rozuzlením, které šlape jak má a vytváří fajn výsledný obraz. Jediná výtka je k doslovnému komentování všech myšlenek a pocitů postav, které se dají jasně vyobrazit i bez komentování, ale tak nějak se tady přece jen všechny okecávají nahlas, což nepůsobí až tak dobře, ale to je asi jen můj problém. I přes pocit, že se ze světa dalo vytřískat víc a šlo by z filmu udělat i plnohodnotné našlapané akční scifi (jak jsem původně myslel), tak jsem vlastně spokojený a celé rozpletení příběhu se mi líbí i spolu se vším dalším, co film nabídl. Opatrná “family friendly” čtyřhvězda, která stojí za zhlédnutí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Super obsazení, působivé scény zatopeného světa, hrátky s myslí...co by se mohlo pokazit? Tak třeba to, že ten příběh není moc zajímavý, resp. není natočený tak, aby diváka vtáhl do děje a vzbuzoval nějaké emoce. A když se fanda sci-fi nudí, má čas hledat chyby a všímat si nelogičností. A že jich tam bylo požehnaně. Asi nejvíc mě rušilo, že bylo vidět ve vzpomínkách i to, co tam být nemohlo. Motivy May byly nevěrohodné a tím pádem i její činy byly z ranku...uplácáme twist, aby to nebylo moc jednoznačné a ať máme záminku dát tam tu romantickou pasáž s loučením... . Tohle moc nežeru.  Nu a když už kritizuju, tak zatopené Miami, domy stojí a vše funguje...moc mi to nešmakovalo. Ale uznávám, natočené to bylo pěkně. Škoda že je to tak nevýrazná nudnost...trochu detektivka, trochu sci-fi a to vše ve službách romantického klišopříběhu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Reminiscencia chce byť najcool neonoir od Minority Report, ale tá snaha je bohužiaľ kontraproduktívna. Viaceré veci fungujú, mnohé zase vôbec nie, našťastie je aspoň príbeh prehľadný a osobne ma odkrývanie všetkých tajomstiev celkom bavilo. V žiadnom momente ale ani jeden zvrat nešokoval, skutočne dobrých nápadov zrátame na prstoch jednej ruky, geniálny je len jeden. Ide čiastočne, ale vážne len čiastočne o variáciu na Chinatown, plus nechýba množstvo nolanovských prvkov a pochopiteľne aj herci z Westworldu. A pri sledovaní vás napadnú desiatky filmov, čo ale môžeme chápať ako jeden z kladov, ak budeme veľmi chcieť. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman v hlavní roli příběhu o muži, který se živí tím, že lidem zprostředkovává vzpomínky, se mi moc líbil.. Dívat se na něj a poslouchat jeho hlas je pro mě zážitek.. Spletitá mozaika vyprávění mě bavila a musela jsem si počkat do konce, nerozluštila jsem, proč zmizela.. U mě spokojenost, hodnotím za čtyři s pomyšlením na pět, atmosféra snímku mě dostihla a ta žánrová směsice mi sedla.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s extrémne pomalým tempom, ktorej príbeh dáva zmysel od začiatku do konca. Nie sú tu ani žiadne nezmyselné zvraty. Naviac v centre príbehu je romantická zápletka. Ale je to podané strašne sterilne. Čo je divné vzhľadom na to, že to napísala a natočila žena. Postavy sú síce celkom sympatické, ale chémia medzi nimi je nulová a utrpenie, ktoré zažíva hlavný hrdina pri hľadaní svojej stratenej lásky som ani na sekundu necítil. Pre mňa to bola nekonečná nuda. Jediné, čo som si vychutnával, bol vizuál. Celé to zatopené mesto je stvárnené po technickej stránke dokonale. Zase raz po dlhšej dobe ma nadchli CGI triky. Dá sa to robiť aj kvalitne. Bohužiaľ ale okrem trikov tu nič iné nie je. 4/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Pri nakrúcaní scény, v ktorej Hugha Jackmana topia, strávil herec celé hodiny s hlavou pod vodou. „Bez jediného slovka sťažnosti,“ spomína režisérka. (Dajman)
  • Napriek náročným výzvam nestrácal Jackman dobrú náladu. Každý piatok počas nakrúcania údajne rozdával členom a členkám štábu lístky do lotérie. (Dajman)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama