Reklama

Reklama

Duch ohně

  • Velká Británie Long Time Dead (více)

Obsahy(1)

Na jedné noční párty se skupina studentů nechá vyprovokovat ke hře s ouija tabulkou a spiritismem. Zábava se ale velmi rychle začíná měnit v noční můru, když si přečtou vzkaz: VŠICHNI ZEMŘOU. Studenti se vylekaní rozjedou do svých domovů, ale jeden po druhém se stávají obětí ve znepokojivé sérii vražd. Ostatní dobře ví, že musí nějakým způsobem zastavit zlo, které probudili dřív, než dojde k dalšímu úmrtí. Čas ale neúprosně ubíhá a počet mrtvých vzrůstá. Přátelé zjistí, že nemohou důvěřovat nikomu, ani jeden druhému.čes (Bontonfilm)

(více)

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele

Otrasný a odpudivo nudný, rutinne nakrútený a bez šťavy obsadený slasher/horor o bande tínedžerov, ktorí nemajú charizmu a tak sú po jednom nudne vyvražďovaní. Tvorcovia sa snažia do deja zakomponovať akési "mocnosti medzi nebom a zemou", nakoniec je to ale obyčajná podpriemerná vyvražďovačka. Už ani poriadne neviem, či vraždil démon, alebo niektorý spomedzi mladistvých (čo zrejme o niečom vypovedá a podľa mňa nie o mne). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zamotanej horor, ve kterém se člověk postupem času vůbec neorientoval. Sám námět a scénář jak už tu bylo psáno, čerpal z mnoha jiných a daleko úspěšnějších teenagerovských vyvrazdovacek. Viz třeba samotný Nezvratný osud. Se zcela jasným motem "Všichni zemřete". Co se týče, mladých hereckých výkonů tak ty nebyly zrovna nic moc (nikoho bych vyloženě nevyzdvihl), atmosféra strachu tu byla jaksi navozená v rámci všech možností a triky jen průměrné, patřičné průměrnému hororovému béčku. Chvílemi jsem se bál, bylo tam plno nepredpovidatelnych a nejasně zmatěných situací jako třeba kdo skutečně vraždí.. ?Je to starý arabský ohnivý démon Djinn , kterého společně vyvolali? Nebo mladý outsider Joe? A nebo snad Liam? A jakou podivnou roli v tom všem hraje jejich podivínský domácí Becker? No některé pasáže byly opravdu hodně nudné. Člověk na takový to film už musí být předem přípraven, aby věděl co ho čeká, né jak já. Film na který lehce zapomenete, a ze kterého si neodnesete téměř nic. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Svěřit to do rukou asiatům, tak z toho mohl vzejít pěkně strašidelnej horor, ale to se nestalo a tak se to odvíjí celkem zaběhnutým směrem a těch pár slušnejch lekaček z toho nevytrhne ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +no snaha o jakousy atmosféru, sem tam ty efekty -docela příšerní herci, ubohej záporák, nezáživnej příběh, je to dost slabý masakr/// Špatný, tohle je opravdu špatný. Sem si vzpoměl že už jsem na to kdysy v noci koukal a zřejmě jsem u toho docela spal. Na některé scény jsem si vzpoměl, ale během "druhého" sledování jsem se hodně nudil. Jakože mám rád horory, tenhle mi přišel jako hodně slabej, podprůměrnej. Je to mix mezi vyvražďovačkou a duchařinou, ale vše je dost nepovedené. Film trošku vyzdvihuje zpracování, které ještě ujde./// Celkem 35%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Anglický béčkový horor je tak napěchovaný všemožnými žánrovými klišé, až jsem přemýšlel, zda scénáristé nepsali parodii, jen režisér to nepochopil. Párkrát se to dokonce dostalo až do kategorie „je to tak pitomé, až je to zábavné“. Pokud se chcete bát, hledejte jinde. Pokud se chcete bavit (na účet tvůrců filmu), může to trochu posloužit. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 15.5.2009 - JOJka sa stáva lídrom vo vymýšľaní najidiotskejších distribučných názvov. (4.5.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V době natočení byl Marcus Adams teprve začínajícím režisérem s velmi málo zkušenostmi, ale přesto všechno jeho prvotina zas až tak hrozně nedopadla. Malý rozpočet mu sice nedal moc velký manévrovací prostor, přesto se s tím slušně popral. Hlavní prioritou tohoto filmu je jeho hudba, která vznikla z dílny Dona Davise (Matrix, Valentine) a která dokázala celkem slušně navodit tajemnou atmosféru přesně tam, kde ve filmu měla být. Jenom mě celkem mrzí, že vlastně Djinn, o kterém film je, se neukázal ve své podobě ani jednou, a to je velká škoda. Byl nám prezentován jen jako zrychlený pohyb za utíkajícími oběťmi. No a když už jsme u scén, ve kterých se umíralo, tak byla celkem škoda, že se zde režisér více nevyřádil a vlastně nám byly prezentovány jen už mrtvé těla. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dosti průměrné...Horror, který není moc děsivý, nenabízí pořádnou atmosféru ani nic děsivého či šokujícího. Prostě nic, na co budute vzpomínat (v dobrém či špatném). ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná vyvražďovačka s několika pěknými scénami a trochou nadpřirozena. Koukal sem na to kdysi asi ve dvě ráno v TV, a neusnul sem u toho. To podle mě aspoň trochu vypovídá o kvalitě snímku :) Prostě slušná zábava, která nenadchne, ale ani neurazí a jejímž skouknutím nic nezkazíte. /viděno v TV: 65% a 3*/ ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca atmosferická B-čková vyvražďovačka s pekelným Djinom a plno nezabudnuťeľných scén, ktoré si vždy pripomeniete. Film som videl v roku 2002, čiže mesiac potom, kedy film vznikol. Vtedy to požičal švagor s požičovňi ešte na Vhs-ke a musím uznať, že sme boli milo prekvapený. Neviem ako by som to zhodnotil dnes, ale keby som sa k filmu ešte raz dostal, neváhal by som si ho pozrieť znovu 60 percent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by se na téma ouija desky dalo natočit i něco relativně originálního, alespoň trochu, chtělo by to jen dobrý nápad, ale snímek „Duch ohně“ se o tohle rozhodně nesnažil. A ten feeling počátku milénia tu nefunguje, je ohraný a tak nějaký nudný. Jako kdyby byl film bez barev, což v tomhle případě nepřináší nic kromě unylosti a nudy, jež se snadno přenáší i na diváka. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z klasických vyvraždovaček ,skupina osmi studentů vyvolává ducha a jak jinak se jim to podaří. Jenže ten duch jednoho po druhém masakruje . Do toho je tu jednoho z nich otec o kterým si myslel že je mrtvý ,který měl s onim duchem kdysi dávno taky něco společného. Má to solidní atmosféru a akci. Konec je poměrně zajímavý a nečekaný. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Strašne slabulinký odvar klasických hororrov. Už stokrát videné vás po 101krát určite baviť nebude. Horšie ako pozeranie tohto filmu môže byť asi len vyvolanie toho djinna... Tak ho radšej nechajte na pokoji... ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Béčkovej horor se spoustou chyb, a taky trošku trapnej. Kdyby to aspoň mělo nějakej nápad. Jinak zapadí do Podprůměru, kde jsou další 1000 podobných filmů. Parta studentů, kamarádů, postupně umírá. To je ohraný. Podobnost s Nezvratným osudem. "Všichni umřeme!" ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Banda puberťáků si hraje s Ouija boardem. Pokud se chcete opravdu HODNĚ nudit, doporučuji. Dějová linka, "hrdinové", jejich úmrtí jeden po druhém, tohle všechno už tady bylo stokrát, a líp. Ani na Festival otrlýho diváka by se to nedalo doporučit, páč to bohužel není vůbec vtipný. Fakt je to jen škoda času strávenýho u tohoto škváru. Ten, kdo dělal hudbu, se musel hodně snažit, bohužel zbytečně, jeho bouření a snažení vyznívá komicky. Z holek to koupí jako poslední černoška. Napsala bych, že je to spojler, ale u tohoto díla se nedá spojlovat nic. ()

Reklama

Reklama