Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je alternatívnou verziou Tenkū no Escaflowne (od r. 1996), jeho tvorcovia sa pokúsili prepísať do hodinu a pol trvajúceho príbehu dvadsaťšesť dielny seriál. Dievča zo Zeme sa dostane do magickej krajiny Gaea, v ktorej je na oblohe vidieť naša planéta. Dievča sa volá Hitomi a má špeciálne schopnosti, ako aj ďalší v tomto svete. Boje sa odohrávajú za pomoci mechanických robotov "mechov". (Hees)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem sice neviděla, ale myslím si, že i když nebyla moc možnost na vývoj hlavních postav, mělo to zvraty, které jsou údernější právě ve zlomcích sekund viz poslední scéna a finální souboj. Film byl příjemným zpestřením fantasy žánru, kde si Japonci nemohli odpustit bojové scény připomínající mecha - i když to nemusí znít vábně, souboje, na to, že byly natočeny před rokem 2000, vypadali pěkně. Bohužel diváci většinou kladně komentují právě je, a to si myslím, že není moc vystihující. Dávám 4* vlastně kvůli dramatičnosti určitých scén, které lze vysvětli opravdu všemi způsoby, i když otevřená interpretace není obecně moc oblíbená, může si člověk myslet, jak skvěle to dopadlo, i kdyby to tvůrci zamýšleli právě naopak. To není ale jediná věc, kvůli které hodnotím 4*, ale také použití krásné doprovodné písně a ztvárnění jednotlivých postav a fantasy světa, který může trochu připomínat i některé Miyazakiho filmy, mě vtáhl rychle do děje. Film jako celek ale může být rozporuplný, pokud vezmeme v potaz přání jednotlivých postav a jejich "vyplnění". Další rozebírání by byl ale už spoiler, proto si to každý musí přebrat podle sebe až se na to podívá. Tento film bych spíš doporučila koukat sám o sobě a ne po seriálu, protože fanoušci mají tendenci srovnávat 26 dílné anime s 98 minutovým filmem, a to mi přijde spíše na škodu filmového ztvárnění. ()

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem sice seriál, ale možná právě proto sem měl celou dobu filmu pocit, že nám něco nevisvětlili a že by mezi jednotlivýma scénama mělo bejt ještě něco navíc. Navic postavy a vztahy mezi nima nejsou skoro nijak vysvětlený takze člověk pak kouká, proč se všichni k sobě vlastně takhle chovaj, kdo je kdo a kde se tam vzal a jaká je jeho role v celym příběhu. Zkrátka ja to jedna z těch horších anime co sem viděl. Zkrátit seriál do filmu se jim moc nepovedlo a ve filmu tak neni v podstatě nic, co by mohlo opravdu zaujmout ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu pro koho je tato filmová adaptace seriálu určena. Stejný problém jsem měl s filmem Utena. Fanoušci původní série stejně jím budou opovrhovat, že je vše oproti originálu plytké a zjednodušené. Nováčci (můj případ) se zase nebudou chytat v ději a pocitu jakéhosi ošizení se nevyhnou. 35 % ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Co se animace týče, tak ta je výborná (člověk dostane přesně to, co odčekává od anime filmu) a boje tudíž vypadají úchvatně...ale těch není zas tolik, aby to vyvážilo plytkost děje a naprosto nulový vývoj postav...a když už se nějak ty postavy vyvíjí, tak je to umělé až to bolí :) Z tohoto hlediska je lepší seriál. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Komu se líbil seriál, bude se zde pravděpodobně nudit polovinu času a zbytek nadávat, co bylo původně lepší. Hlavně takový scénář nemůže zachránit ani propracovanější animace a ani božská píseň Sora. Sice je děj zcela jiný, ale přesto každou chvílí kdesi schází dlouhé časové pasáže pro vývoj postav. Nejlegračnejší mi přišlo, když se Hitomi vyznala Vanovi, přestože v jejich první a v té době poslední společné scéně se jí jako po krvi prahnoucí fanatik snaží Van zabít. Postavy se tam celou dobu náhodně vynořují a zase mizí... asi to mělo udělat radost fandům seriálu, ale přínos žádný. Alespoň charismatický Dilendau je pořád stejný šílenec (jeden z těch nejlepších vůbec). Celkově škoda, protože začátek vypadal slibně. ()

Galerie (104)

Reklama

Reklama