Reklama

Reklama

The Beatles: Get Back


Třetí část: Dny 17–22 (E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Part 3: Days 17–22 (více)
Dokumentární / Hudební
Velká Británie / Nový Zéland, 2021, 2 h 19 min

Režie:

Peter Jackson

Hrají:

John Lennon (a.z.), Paul McCartney (a.z.), George Harrison (a.z.), Ringo Starr (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Beatles se musejí rozhodnout, jestli poprvé po třech letech zase vystoupí živě. (Disney+)

Recenze (7)

Lima 

všechny recenze uživatele

V celé kráse zrestaurované poslední živé vystoupení Beatles na střeše sídla společnosti Apple v Saville Row v centru rušného Londýna. Fantasticky plynule sestříhané, ukázané z několika úhlů, ať z pohledu zpovídaných udivených kolemjdoucích, či bezradných strážníků, kteří musí reagovat na cca třicet stížností na hluk a porušení veřejného klidu, a přitom díky rozdělení obrazu do několik okýnek divák nepřichází ani o vteřinu hudební show. Mírná pachuť zůstane, protože při předposlední skladbě Lennonovi vypnou odposlouchávací reprák, a zřejmě celá performance se utne o několik skladeb dříve, ale i to je vlastně kořením jedinečné tečky za nejvlivnější kapelou všech dob. A propós – U2 o 18 let později něco podobného zopakovali v Los Angeles. Hezký pokus, kluci irští, ale Brouci byli jen jedni a takový koule byste v konzervativní Anglii v tý době asi neměli :o) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle excelentní zakončení týhle osmihodinový beatlemánie je esence toho, proč mám pozdní tvůrčí etapu Brouků zcela nejradši. Peter Jackson vytvořil fascinující a neobyčejně komplexní epitaf jedný ikonický kulturní éry, která od základů navždy změnila tvář muziky, a která skončila 30. ledna '69 na střeše Apple Corps v centru Londýna nad hlavama nic netušícího davu. Klobouček. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

✨v poslední části jsou strašně krásný a roztomilý scény s malou heather a lindou po jejím boku. společně s paulem tvoří nádhernou rodinu. pak ještě uvidíme rehearsing songů a nakonec se beatles, několik kamer a zvědaví diváci přesunou na střechu! tohle jsme už viděli v let it be, brouci řeknou “fuck the police” a nahlas hrají písničky z připravovaného alba… předpověděla jsem to správně, tenhle díl byl hodně emotivní. nechtěla jsem, aby to skončilo; klidně bych si pustila další tříhodinový záznam.✨ ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rooftop concert ukázaný z různých úhlů, zpovědi "smrtelníků" na ulici ...a už je vidět místy ta bezradnost, kdy kluci cvičí furt dookola ty samé fláky a nahrávání prostě úplně nejde tak, jak si představovali. I do třetice paráda a jen škoda, že se takové videopéče nedostalo i předešlým albům, kdy ta atmosféra v kapele byla asi trošku jinde. ()

Reklama

Reklama