Reklama

Reklama

Dračí prsten

(TV film)
  • Itálie Desideria e l'anello del drago (více)

Obsahy(1)

Dvoudílná filmová pohádka, natočená ve stylu velmi oblíbených fantasy příběhů, vypráví o krásné princezně Desiderii, kterou se o štěstí, lásku prince Viktora a právo na královskou korunu snaží připravit zlá Selvaggie, kterou král přijal za vlastní, aniž by tušil, že je dcerou mocného čaroděje temnot. Na cestě k moci využívá nevděčná Selvaggie všemožných úskoků od jednoduchých lží až po záludná kouzla. V bohatém vyprávění nechybí dobrá víla, kouzelný hadrový panáček, krvelačný drak, magický prsten, křišťálový meč a celá řada kouzel dobrých i zlých. To všechno dokázali italští filmaři nenásilně vměstnat do jediného příběhu a samozřejmě obléknout do výpravných dekorací a kostýmů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající pohádka na kterou jsem díky nízkému reprízováni v televizi zcela zapomněl. Přesto mě baví stále stejně jako kdysi. Pravda, ten drak po těch letech už sice nevypadá tak kouzelně, ba dokonce při dnešních tricích spíš dosti úsměvně, ale to pro mě není vůbec směrodatný. Pohádku přece nedělají triky, ale hlavně příběh a zde je naprosto perfektní. V základech sice připomíná princeznu Fantaghiró, to se nezapře. Nicméně má vlastní dějovou linku a vlastní nápady. Za mě jednoznačně, jedna z nejlepších zahraničních TV filmových pohádek co jsem kdy viděl. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat SPOILERY! Zajímavá pohádka, ze které na mě neodmyslitelně neustále dýchala Fantaghiró. Příběh byl poutavý, ne moc originální, přesto nezklamal. Princ a princezna jsou nádherní a krásně se na ně dívá, tak by to podle mě mělo být. Ovšem, kde je slibovaný Marek Vašut, na to jsem opravdu nepřišla. A občas rozum zůstává stát nad tím, jak je možné během jednoho odpoledne projet poušť až k zasněženým lesům, jak může panenka překousat lano, když to nedokážou ani lidské zuby a nebo jaktože železné brnění prince Victora se pod jeho bradou prohýbá jak guma. Objevilo se tam spousty chyb. Ale když na ně zapomenu a prominu je, tak musím říct, že se mi pohádka stejně vcelku líbila. Jen si myslím, že je to na jedno shlédnutí, víckrát ji asi nebudu potřebovat vidět. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem milovala "Princeznu Fantaghiro", takže tahle - možná ještě lepší - (ne)pohádka byla povinností. Přesto, že je to pouze televizní film, obdivuji jeho výpravu, kostými i údernou hudbu. A samozřejmě sympatické herce (především pak odvážnou Desiderii a jejího milého, jehož jméno už bohužel nevím). Ale nejvíc si mé srdce získal slaďoučký Sorizzo..:-) ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju, že mám pro Bavu šílenou slabost a že princeznu Fantaghiro miluju, co si pamatuju. Dračí prsten byla svého času nejpůčovanější videokazeta v Rokytnici nad Jizerou a vsadím se, že dodnes tento můj rekord nikdo netrhnul. Všichni herci v hlavních rolích jsou zkrátka perfektní, zvlášť démonická Selvaggia jako čarodějova dcera je naprostá extratřída. A ta hudba! Na draka a vlčí hlavu sere pes, holt triky stárnou. Když nad tím tak přemýšlím, sneslo by to remake s dostatkem peněz, protože ta finální přeměna by mohla být v ucházející kvalitě neskutečně kulervoucí. Feministky by se tetelily blahem. ()

heavy 

všechny recenze uživatele

Nostalgie. Tato italsko-německo-česká pohádka (podžánr holčičí fantasy) se mi vryla do paměti přítomností uhrančivé Sophie von Kessel, krátkým výskytem Marka Vašuta a tradičně démonického Karla Rodena. Neodvažuji se na to po létech podívat znova, v mých vzpomínkách jí to sluší líp než ve skutečnosti. A taková pro mne i zůstane. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Filmový debut Nikol Štíbrové. (M.B)

Reklama

Reklama