Reklama

Reklama

Dračí prsten

(TV film)
  • Itálie Desideria e l'anello del drago (více)

Obsahy(1)

Dvoudílná filmová pohádka, natočená ve stylu velmi oblíbených fantasy příběhů, vypráví o krásné princezně Desiderii, kterou se o štěstí, lásku prince Viktora a právo na královskou korunu snaží připravit zlá Selvaggie, kterou král přijal za vlastní, aniž by tušil, že je dcerou mocného čaroděje temnot. Na cestě k moci využívá nevděčná Selvaggie všemožných úskoků od jednoduchých lží až po záludná kouzla. V bohatém vyprávění nechybí dobrá víla, kouzelný hadrový panáček, krvelačný drak, magický prsten, křišťálový meč a celá řada kouzel dobrých i zlých. To všechno dokázali italští filmaři nenásilně vměstnat do jediného příběhu a samozřejmě obléknout do výpravných dekorací a kostýmů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to kdysi a připadalo mi to napínavé a dobrodružné, motivem soupeření sester mi to bylo blízké. Ne tedy, že bych si se svou sestrou kdy šla po krku a jedna druhou bychom chtěly připravit o rodinné dědictví. Viděno po letech mi princezna pořád připadala sladce líbezná, její čarodějná sestra magická, charismatická a démonicky krásná, princ pohledný a sympatický, Roden nemytý a omaštěný, zlý král krásný (no bodejť), hadrový panáček trapný a zbytečný, panenky odporné, celý děj překombinovaný na to, že celou složitou konstrukci rozřeší panenky kousající provazy a právě ten panáček. Drak na konci zbytečně stupidní, těžkopádný a trapný, Navíc - zraníme-li draka, který je vlastně princezna (čarodějka) a po proměně do původní podoby je zraněná i ona, neměla by být zraněná i následně v podobě vlka? Královna jezera mi, stejně jako hudba, asociovaly pohádku jinou, a to Princeznu Fantaghiró. Jak by ne, když to má stejného režiséra. A ten dračí prsten, o který tam jde, je dost nevzhledný šperk, to zamrzí. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající pohádka na kterou jsem díky nízkému reprízováni v televizi zcela zapomněl. Přesto mě baví stále stejně jako kdysi. Pravda, ten drak po těch letech už sice nevypadá tak kouzelně, ba dokonce při dnešních tricích spíš dosti úsměvně, ale to pro mě není vůbec směrodatný. Pohádku přece nedělají triky, ale hlavně příběh a zde je naprosto perfektní. V základech sice připomíná princeznu Fantaghiró, to se nezapře. Nicméně má vlastní dějovou linku a vlastní nápady. Za mě jednoznačně, jedna z nejlepších zahraničních TV filmových pohádek co jsem kdy viděl. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem milovala "Princeznu Fantaghiro", takže tahle - možná ještě lepší - (ne)pohádka byla povinností. Přesto, že je to pouze televizní film, obdivuji jeho výpravu, kostými i údernou hudbu. A samozřejmě sympatické herce (především pak odvážnou Desiderii a jejího milého, jehož jméno už bohužel nevím). Ale nejvíc si mé srdce získal slaďoučký Sorizzo..:-) ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat SPOILERY! Zajímavá pohádka, ze které na mě neodmyslitelně neustále dýchala Fantaghiró. Příběh byl poutavý, ne moc originální, přesto nezklamal. Princ a princezna jsou nádherní a krásně se na ně dívá, tak by to podle mě mělo být. Ovšem, kde je slibovaný Marek Vašut, na to jsem opravdu nepřišla. A občas rozum zůstává stát nad tím, jak je možné během jednoho odpoledne projet poušť až k zasněženým lesům, jak může panenka překousat lano, když to nedokážou ani lidské zuby a nebo jaktože železné brnění prince Victora se pod jeho bradou prohýbá jak guma. Objevilo se tam spousty chyb. Ale když na ně zapomenu a prominu je, tak musím říct, že se mi pohádka stejně vcelku líbila. Jen si myslím, že je to na jedno shlédnutí, víckrát ji asi nebudu potřebovat vidět. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Příšerný dabing!!!!!!! Asi nejlepší pohádka, kterou Bava natočil od první Fantaghiro - není v ní tolik debilních postaviček, je nejromantičtější a dává nejvíc smysl. Smutné ale je, že by mohla být mnohem lepší, kdyby ji netočil Lamberto Bava. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Desideria je určite väčšia kočka ako Fantaghiró, ale postráda jej kúzlo a film je celkovo lacnejšie pôsobiaci ako Bavov predchádzajúci rozprávkový epos. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

tento film vôbec nebol tak zlý, a navyše od jeho "mladšieho brata" kde sa tiež hrajú s prstienkami to ma aj trochu vkusu a nie je to tak vtieravé ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem měla tuhle pohádku asi nejradši. Dnes? Stačí mi krásný princ a princezna a přítomnost Nikol Štíbrové, se kterou v podstatě sdílím rodné město, mě vždycky zahřeje u srdce. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príjemná fantasy rozprávka o súperení dvoch sestier. Asi nemá zmysel hovoriť, že Desideria vyhrá a bude žiť šťastne až do smrti s princom Victorom. 6/10 ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Tak toto je moje citová záležitost od dětství. Přiznávám, že dabing není perfektní a po profesionální stránce této pohádce dost chybí. Ale díky skvělým hercům a příběhu si mě tao pohádka udržela až do dneška. Takže já dávám 4* ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malý a hodně se mi to líbilo. Zkouknul jsem to dnes a není to vůbec zlé. Povedená pohádka, která ničím neurazí. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu divné... Tak... Zemdlelé, únavné (a taky unavené), utahané... A nepříjemná atmosféra... La estejně se na to vždycky dívám... A Sophie von Kessel je úplný Draslík... ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Ne krásná Desidérie, ani princ Viktor, ale zlá Sylvaggia si získala mou přízeň. Fandil jsem ji až do konce, a na konci, jak se přeměnila ve vlka, jsem brečel jako želva. Holt i takové bylo mé dětství. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zajimava pohadka a pro me vcelku neotrela, ktera me drive fascinovala, ale take trochu desila/strasila a to hlavne diky velmi vyraznemu Francu Nerovi. +3* ()

Reklama

Reklama