Reklama

Reklama

Dračí prsten

(TV film)
  • Itálie Desideria e l'anello del drago (více)

Obsahy(1)

Dvoudílná filmová pohádka, natočená ve stylu velmi oblíbených fantasy příběhů, vypráví o krásné princezně Desiderii, kterou se o štěstí, lásku prince Viktora a právo na královskou korunu snaží připravit zlá Selvaggie, kterou král přijal za vlastní, aniž by tušil, že je dcerou mocného čaroděje temnot. Na cestě k moci využívá nevděčná Selvaggie všemožných úskoků od jednoduchých lží až po záludná kouzla. V bohatém vyprávění nechybí dobrá víla, kouzelný hadrový panáček, krvelačný drak, magický prsten, křišťálový meč a celá řada kouzel dobrých i zlých. To všechno dokázali italští filmaři nenásilně vměstnat do jediného příběhu a samozřejmě obléknout do výpravných dekorací a kostýmů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

snek888 

všechny recenze uživatele

Za mala jsem tuto pohádku zbožňoval. Všechny postavy živé i neživé či pohádkové bytosti mi byly i přes záporné vlastnosti sympatické. První díl hodnotím ****, druhý ***. S odstupem času (v současnosti) mi trochu vadí vady na logice, ale kvůli nostalgii a super hereckému obsazení nakonec 71%. PS: Malá Nikol je moc roztomilá a Karel hraje toho kruťase pohádkově dobře. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné dobrodružné fantasy, které předběhlo svou dobu. Hlavní dějová zápletka spočívá v soupeření dvou sester o trůn nejmocnější Dračí říše, která v předešlých letech dobyla všechna okolní království. Jedna nevlastní královská dcera je zlá a touží se zmocnit trůnu, na němž závisí osud jejího čarodějného lidu. Druhá dcera má dobré srdce, po trůnu netouží a spíše se snaží neúspěšně vykrývat intrikánské útoky své nevlastní sestry. Zamiluje se do prince, který je ale nepřítel krále, jejího otce. V pohádce jsou tajemná kouzla, nadpřirozené bytosti, nečekaná dějová rozuzlení, turnaje, věrná láska... a rozkošný mluvící panáček Sorizo. :-) ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem milovala "Princeznu Fantaghiro", takže tahle - možná ještě lepší - (ne)pohádka byla povinností. Přesto, že je to pouze televizní film, obdivuji jeho výpravu, kostými i údernou hudbu. A samozřejmě sympatické herce (především pak odvážnou Desiderii a jejího milého, jehož jméno už bohužel nevím). Ale nejvíc si mé srdce získal slaďoučký Sorizzo..:-) ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju, že mám pro Bavu šílenou slabost a že princeznu Fantaghiro miluju, co si pamatuju. Dračí prsten byla svého času nejpůčovanější videokazeta v Rokytnici nad Jizerou a vsadím se, že dodnes tento můj rekord nikdo netrhnul. Všichni herci v hlavních rolích jsou zkrátka perfektní, zvlášť démonická Selvaggia jako čarodějova dcera je naprostá extratřída. A ta hudba! Na draka a vlčí hlavu sere pes, holt triky stárnou. Když nad tím tak přemýšlím, sneslo by to remake s dostatkem peněz, protože ta finální přeměna by mohla být v ucházející kvalitě neskutečně kulervoucí. Feministky by se tetelily blahem. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to kdysi a připadalo mi to napínavé a dobrodružné, motivem soupeření sester mi to bylo blízké. Ne tedy, že bych si se svou sestrou kdy šla po krku a jedna druhou bychom chtěly připravit o rodinné dědictví. Viděno po letech mi princezna pořád připadala sladce líbezná, její čarodějná sestra magická, charismatická a démonicky krásná, princ pohledný a sympatický, Roden nemytý a omaštěný, zlý král krásný (no bodejť), hadrový panáček trapný a zbytečný, panenky odporné, celý děj překombinovaný na to, že celou složitou konstrukci rozřeší panenky kousající provazy a právě ten panáček. Drak na konci zbytečně stupidní, těžkopádný a trapný, Navíc - zraníme-li draka, který je vlastně princezna (čarodějka) a po proměně do původní podoby je zraněná i ona, neměla by být zraněná i následně v podobě vlka? Královna jezera mi, stejně jako hudba, asociovaly pohádku jinou, a to Princeznu Fantaghiró. Jak by ne, když to má stejného režiséra. A ten dračí prsten, o který tam jde, je dost nevzhledný šperk, to zamrzí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Filmový debut Nikol Štíbrové. (M.B)

Reklama

Reklama