Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kriminální drama režiséra Petra Schulhoffa zpracovává skutečný případ loupeže v poštovním muzeu. Jejím iniciátorem je bezskrupulózní pražský taxikář, který se podílí na krádežích starožitností a jejich pašování do ciziny. Tomáš (Jiří Klem) žije s oddanou milenkou, stále však myslí na svou osudovou lásku Kamilu, která emigrovala do Švýcarska. Právě kvůli ní naplánuje loupež vzácné známky, k níž přemluví své naivní bratry. Zdánlivě jednoduchá krádež se nepodaří a málem skončí smrtí nevinného člověka. Selže i plánovaný útěk přes hranice, v němž hraje klíčovou roli uhlazený švýcarský obchodník... Průhled do dobového podsvětí - zosobněného mafiánským starožitníkem (Zdeněk Ornest) a otrlou barmankou (Marie Drahokoupilová) - se prolíná s psychologickou sondou. Vypráví o vztahu cynického desperáta k jeho ustarané matce a důvěřivým bratrům... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

honz 

všechny recenze uživatele

Osud jménem Kamila je více psychologickým filmem než kriminálkou. V hlavní roli opravdu výborný Jiří Klem jako taxikář Tomáš, bezcharakterní gauner, který bezohledně využívá svou milenku, důvěřivé bratry z venkova, které přemluví ke krádeži vzácné poštovní známky. Plánuje emigrovat do Švýcarska, kde žije ona Kamila, jeho osudová láska. Útěk přes státní hranici se však nezdaří... Vcelku dobrý příběh s reálnou dobovou atmosférou. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Případ filmu, kde dostává na frak detektivní zápletka i psychologie postav a které se za normalizace vyráběly jak na běžícím pásu, tady stejně jako v mnoha jiných případech, o zlých emigrantech. Kdyby to natočil Trapl nebo Steklý, člověk by to nějak pobral, ale Petr Schulhoff, autor jedněch z nejlepších českých detektivek? K smíchu. Možná proto pak začal točit spíš komunální satiru. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Kvalitni drama o taxikari (vyborny Jiri Klem ve sve snad nejvetsi filmove roli), ktery touzi emigrovat do Svycarska za svou byvalou milenkou. Nehodla se pred nicim zastavit a je ke svemu cinu ochoten vyuzit vsechny kolem sebe. Vsechny zaporne postavy na sebe sijou tak dlouho "boudy", az skonci v rukou SNB... Dobre charakteristicky rozpracovane postavy. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff uměl nejen točit vynikající komedie, ale i filmy s kriminální zápletkou. Důkazem je tento napínavý film o jedné nepodařené cestě za kopečky. Velice mile mě překvapila a vynikajícím způsobem zahrála svou roli Renata Doleželová, velice krásná žena. Je o to víc smutné, jaký osud ji potkal. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

První polovina je nezáživná ukecanost, kdy divák těžko dovozuje smysl jednotlivých scén. Ve druhé půlce to do sebe zapadne a cvak, past sklapla, zloduši už jen rozcuchaní nervózně kouří vědomi si blížícího se kriminálu. Nejlepší je asi linie s oběma bratry a zmínku zaslouží i bezpáteřní Jiří Klem. Jako kriminálka je to ale dosti slabé. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Související novinky

Zemřel Vladimír Dlouhý

Zemřel Vladimír Dlouhý

20.06.2010

Už jako dítě se sice objevoval ve filmu a v televizi, ale po herecké profesi netoužil. Chtěl se stát stavebním inženýrem jako jeho otec. Po neúspěšném pokusu o přijetí na průmyslovku se šel učit… (více)

Reklama

Reklama