Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirická komedie režiséra a scenáristy Petra Schulhoffa Příště budeme chytřejší, staroušku! líčí osudy dvou podvodníků, kteří neustále narážejí na protřelejší a zkušenější soupeře. Ve svém úsilí dosáhnout snadného zisku často vystřídají několik zaměstnání a vymyslí celou řadu originálních podvůdků a zlodějin. Pokaždé však na jejich nápadech vydělá někdo jiný. A když se chtějí pomstít svým vykutáleným sokům, skončí nakonec tam, odkud na začátku vyšli – za mřížemi... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

Oxiduji 

všechny recenze uživatele

Jo jo, kdo nekrade, okrádá rodinu...v Čechách platilo, platí a platit bude. Můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak jediné, co se proti tomu dá dělat. Universálně. Takže si dejme poctivý gulášek a vyvalme pupky jak na obrazu ňákýho Brajgla. Socialistická satirka, ovšem vodcamcaď po camcaď. Herecky je film zvládnutý velmi dobře a ve světle nynějších českých komedií a romantických srágor, by si to možná zasloužilo i tu čtvrtou hvězdu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která sází na tehdy populární herce, už po své obsahové stránce notně zestárla. Přesto i dnes touha bezpracně přijít k penězům zůstává stále aktuální. Peterka s Augustem mají prostě smůlu, že každá jejich akce, kterou podniknou, skončí nezdarem. A přitom je to dvojice natolik sympatická, že je divákovi až líto, že vyjdou naprázdno. Komedii by prospělo, kdyby se pořád neopakovaly stejné vtipné situace a děj se někam posunul. Ke konci se to už omrzelo. 60% ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Mě se prostě takové humorné filmy o špatné totalitní době líbí. O době, ze které si scénáristé, režiseři a herci dělali srandu, přestože byla špatná. O době, kdy "všichni měli všechno a nikdo nic". Tehdejší pořekadlo "Kdo nekrade, okrádá rodinu" bylo nanejvýš platné. A dělat si srandu i v době špatné, to jediné pomáhalo tu dobu přežít". Proto to mé vysoké hodnocení. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Zajímavé svědectví své doby; až se divím, že to tenkrát mohli natočit. Líbí se mi, že jednou z postav filmu je Bruegelův obraz "V zemi peciválů". Herecké obsazení je výborné. Jsem rád, že pánové Peterka a Augusta dostali hlavní role, zasloužili si je. Celkově tento snímek není žádný zázrak, ale průměrné hodnocení berte s ohledem na tehdy velmi silnou československou kinematografii. Dnes by to byl film roku. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Komedie to není vůbec. Je to velmi smutný film o velmi smutné době, tak smutné, že se v ní takovýhle film za komedii považuje. Jak nepokrytě si tehdy doslova za státní peníze bylo možné dělat legraci z toho, že socialistický stát je jen fasáda, za níž se všechno rozkrádá, je neskutečné. Ne že by se dnes nekradlo a kapitalismus neuměl zpeněžit všechno, rudý prapor nevyjímaje. Tu frašku normalizace, kdy ještě opravdu vlál, a lidi se byli schopní ještě "poučeně" chodit smát do kina těm, co věřili v možnost nápravy, však překonat prostě nedokáže. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (19)

  • Makovec (František Peterka) mluví u kradeném vozu jako o Chrysleru, ale správně se jedná o Talbot 1510 z roku 1980. S historií značky je to složitější. Talbot byla francouzsko-britská automobilka založená v roce 1903. Samostatnou se stala až když francouzskou pobočku Talbot odkoupil Antony Lago. V roce 1958 byla automobilka Talbot prodána společnosti Simca. Ve stejném roce odkoupila americká automobilka Chrysler podíl v automobilce Simca a o 12 let později byla Simca včleněna do koncernu Chrysler Europe. V srpnu 1978 Chrysler odprodal Evropské podíly společnosti PSA Peugeot Citroen. V roce 1979 byla značka Talbot znovu oživena. (sator)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe, Ondřejove (časť Třemblat) a Unhošti. (dyfur)
  • Obraz, který uklidňuje, namaloval v roce 1567 Pieter Bruegel a nese název "The Land of Cockaigne". (rades)

Reklama

Reklama