Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirická komedie režiséra a scenáristy Petra Schulhoffa Příště budeme chytřejší, staroušku! líčí osudy dvou podvodníků, kteří neustále narážejí na protřelejší a zkušenější soupeře. Ve svém úsilí dosáhnout snadného zisku často vystřídají několik zaměstnání a vymyslí celou řadu originálních podvůdků a zlodějin. Pokaždé však na jejich nápadech vydělá někdo jiný. A když se chtějí pomstít svým vykutáleným sokům, skončí nakonec tam, odkud na začátku vyšli – za mřížemi... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (142)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Karel Vašátko a Gustav Makovec sú dva kamaráti, ktorí majú toho mnoho za sebou. Mimo iné aj spoločný pobyt vo väzení. Po prepustení na slobodu sa snažia zaradiť do spoločnosti a byť prospešní socialistickému hospodárstvu. Ale nakonec predsa len zase skĺznu na zlé chodníčky. Ich vrodená nechuť pracovať a sklony ku zložinu ich znova privedú na dráhu zločinu. Ústrednú dvojicu dvoch recidivistov celkom solidne stvárnili Karel Augusta a František Peterka. ** ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Satira v časech socialistických byla na jednu stranu povolená a zároveň zcenzurovaná, takže v podstatě zbytečná. ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Socialismus si rozkrádat nedáme! Ukázkově dementní moralistní komedie pro mravně normalizované občany. Kamínek přesně padnoucí do ztuchlé hladiny současné televizní blbosti. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to za socialismu asi vetsinou fungovalo, i kdyz obcas je to hodne pritazeny za vlasy - ale Augusta s Peterkou tvori pomerne zabavnou dvojku. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režimem povolená a tolerovaná satira, která podle toho také vypadá... Režisér Petr Schulhoff se měl raději věnovat natáčení detektivek s majorem Kalašem, to mu šlo nepoměrně lépe... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jediná zcela nepovedená komedie Petra Schulhoffa. V té době byl už velice nemocný, takže si tentokrát na komice nedal moc záležet. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Já nevím jak vy, ale já na těchhle filmech nejen vyrostl, ale mně se líbí i dnes v té záplavě nových českých hořkých komedií a všem ostatním braku je to domácky zábavný. Možná jsem orientován až příliš do minulosti, ale co už. Zábava to je, koukat na dva smolaře, větší než divák taky není k zahození a když už se jim nakonec něco podaří, skončí to opět smolně. A na to, že je Peterkovi šedesát, to musíte uznat, že vypadá zatraceně dobře. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Aha, takže zdejší Peterkova poloha je cílenou karikou s důrazem na práci s hlasem, kterou si sám vytvořil a nebylo pro něj vyloženě snadné si ji prosadit. Cosi podobného chtěl už udělat v Černém vlkovi, ale tehdy ho to vyzvali předabovat. Takže po 11 letech si zde konečně užil to své "podsvětí" naplno. I taková byla minulost FSB... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Říkejte a myslete si o mě co chcete, ale mě se tenhle film líbí. Není v něm sice tolik srandy (ale když už se objeví, tak stojí za to), ale stojí na pevných základech a nemá nic společného s demencí, propagandou, natož s nudou. Hvězdnému hereckému obsazení dominuje stále šarmantní František Peterka. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To je hrozný, jak se dneska krade! I dnešním pohledem velmi povedená komedie o dvou nenapravitelných zlodějíčcích, které si s chutí střihli výborní František Peterka a Karel Augusta. Jejich plány, jak rychle a hlavně bez námahy zbohatnout, jsou celkem originální a mají pouze jednu vadu - jsou nezákonné. Povedený humor a několik vynikajících hlášek hlavních představitelů spolehlivě pobaví i dnes. Z komediálních crazy filmů Petra Schulhoffa rozhodně můj nejoblíbenější. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

1. Hodíme se k sobě, miláčku...?, 2. 'Já to tedy beru, šéfe...!' , 3. Já už budu hodný, dědečku!, 4. Zítra to roztočíme, drahoušku..., 5. Co je doma, to se počítá, pánové ... , 6. Příště budeme chytřejší, staroušku! - Petr Schulhoff natočil na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let fimovou sextalogii. Její filmy mají v zásadě sestupnou tendencí ve kvalitě. A to znamená, že jsou dost mizerné, poněvadž už první film byl akorát průměrný. Divácky to bylo ovšem asi vděčné, jinak by byl netočil pořád dál. Od neškodné rodinné komedie "Hodíme se k sobě, miláčku...?" po objednané soc-satiry socialistických nešvarů. Brr..... ("Brrr, Petře...") ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..tyto komedie kdysi měli velkou slávu a chuť, dnes už jsou jen polomrtvými povídkami s humornými scénkami z minulého storočia a kdoví, jestli né i z jiného světa... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Satirická komedie, která si díky svým občas vtipným momentům vyslouží 3*. Přihlížím i k perfektnímu výkonu Františka Peterky, Karla Augusty a Heleny Růžičkové. Mnohé finty, které zlodějská dvojka vymyslela, byly opravdu zdařilé! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch dobrých, ale přesto trochu slabších komediálních počinů. Dost mě překvapuje, že některé scény režim dovolil, ale nakonec "dobro" přeci jen zvítězilo nad "zlem", takže je vlastně všechno v pořádku.;-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která sází na tehdy populární herce, už po své obsahové stránce notně zestárla. Přesto i dnes touha bezpracně přijít k penězům zůstává stále aktuální. Peterka s Augustem mají prostě smůlu, že každá jejich akce, kterou podniknou, skončí nezdarem. A přitom je to dvojice natolik sympatická, že je divákovi až líto, že vyjdou naprázdno. Komedii by prospělo, kdyby se pořád neopakovaly stejné vtipné situace a děj se někam posunul. Ke konci se to už omrzelo. 60% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Vcelku nezáživný, socialistický počin. Děj, sledující trampoty dvou napravených recidivistů v prohnilé a zkorumpované socialistické společnosti, kde ruka ruku myje, příliš nezaujme. Dva zlodějíčci, právě propuštění z basy, se rozhodnou živit se slušnou prací. S tím však nikde nepochodí, neb všude narážejí na kšeftování a podvody jiných. A když se sami rozhodnou přidat se k této chásce, nedopadne to o mnoho lépe... Zajímavé pouze jako "dokument" o poměrech, které jsem já osobně nezažil. Jinak je to zcela o ničem... 50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ani s odstupem času, který dal možnost zapojit nostalgii, jsem bohužel nezjistil, co je na této komedii vtipného, zajímavého či jakkoli jinak povedeného. Augusta s Peterkou se snaží, některé jejich nápady koutky zacukají, v rámci české kinematografie osmdesátých let je to však těžký podrůměr. ()

Reklama

Reklama