Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirován masakrem z roku 1978, kdy bylo v Bar du télèphone v Marseille zavražděno deset lidí. Loajální policista pohybující se mezi zkorumpovanými kolegy uprostřed války marseilleských gangů musí vzít věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým... Policista z protigangové jednotky Richard Vronski dostane za úkol vyšetřit masakr, který spáchali muži z klanu Orsoni. Jeho brigáda má neortodoxní metody, není však jediná. Mají rivaly v jednotce pro problematické akce, které velí major Costy. K tomu přichází nový ředitel, divizní komisař Ange Leonetti, a ten má uklidit Marseille a zklidnit divoké psy ve svém týmu. Všichni si rychle uvědomí, že bez obětí a riskování nic nezískají. Zvlášť, když se dcera komisaře stýká s antigangem, severní město útočí na Korsičany, klíčový svědek je ve  vazbě zavražděn a policie pošle toho nejzahořklejšího agenta. Vronski a jeho muži si musí zachránit kůži a zvolí jednu z nejnebezpečnějších cest. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (151)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nám Olívie spatlala další napínač, tentokráte za jakoukoliv Netflusovou cenu. Výsledkem je sterilní, nenápadité, necharismatické, plagiátorsky přiblblé, rigidní a pozlátkově nudné dvouhodinové pozérské defilé přiteplených šestistopých progelovaných melírů a ondulátů v kundách z Boženky, kterým instáčová produkce zakázala půl roku před natáčením používat žiletky a marně jim přiholovali držky šmirglpapírem, aby vypadali jakože drsnodrsně, a nikoliv jako plakátové buzny. Oproti některým předešlým Oliviiným kouskům jednoznačný propad do žumpy prázdné, toporné, instantní prudy bez chuti a zápachu s rychlokvašnou akontextuální BLM tupokoncovkou a filmařskou hodnotou reklamy na Starý Špajz či otvíráku libovolného kolonoskopického festivalu. Maršále, Maršále, tentokráte píši téměř nedostatečnou! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal marchal je pokračovatel staré drsné školy francouzských kriminálek, kde poctivost a čest nemají ani vedlejší roli. Má to hlavu a patu a fakt se tam nikdo s nikým nesere, v této době pomalu zjevení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal je král současné francouzské kriminálky. Jen s tím problémem, že příběh převládá nad emocemi. Zde jsem měl sakra co dělat, abych si v někom našel oporu pro to, dokoukat film až do samotného konce. Stará francouzská škola to uměla herecky - Delon, Belmondo, Ventura...tady trošku tápám a jindy skvělý Jean Reno tady tak výraznou roli prostě neměl. Závěr to ale dokonal. To byla filmařská extra třída, která mě donutila přidat i čtvrtý pamflet na zástěnu slávy. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

V Marseilles zuří válka gangů a místní policajti jsou přímo uprostřed. Jenže ne každý kope za ty hodné. A šéf místní speciální jednotky musí vymyslet, jak zachránit svoje kolegy, když na straně nepřátel stojí i ti, kteří by měli bojovat proti nim. Drsný město je poctivé policejní drama, které umí být i pořádně drsné. Škoda, že režisér a scenárista Olivier Marchal měl pocit, že musí diváka překvapit zvratem každých deset minut. Méně je někdy více. A zrovna tady by se vyplatilo trochu šlápnout na brzdu, protože občas se Drsný město mění v lehce úsměvnou podívanou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Několik frakcí zkorumpovaných poldů, které se (ne)vědomky vydají na hon proti sobě ve chvíli, kdy dva znesvářené gangy vstoupí do války a na scéně se objeví nějaký ten milión eur. Každý hraje svou hru, do toho vnitřní záležitosti a jakmile nejde pouze o vynášení informací, ale je třeba si ušpinit ruce, tak se naskakuje na jízdu, kde nikomu nebude dělat problém donášet na kohokoli, vydírat všechny, měnit strany lusknutím prstů a... Ano, je to další z Marchalových "macho zkorumpovaných krimi světů, kde o altruistu nezavadíš". Tentokrát však "vohulil volume nekompromisnosti doprava" málokdy vídaným způsobem. Ne nutně v rámci naturalistické akce (i když v té také), ale spíše dopady a vyústěním. Každá (re)akce má za následek odpovídající (re)akci a tak je výsledkem bezvýchodná spirála činů, které nelze vzít zpět. Ano, je to natolik ryze marchalovské, že více už to ani nejde. Nebýt to tak perfektně zrežírované, napsané a zahrané, tak by to až hraničilo s nechtěnou sebeparodií ne nepodobné té, která se "přihodila" Snyderovi s Bayem. Jenže ono to perfektně zrežírované, napsané a zahrané je. A tak je výsledkem echt poctivá drsná nekompromisní žánrovka ze staré školy, která se už ve filmech moc nenosí. A ostatně i ve Francii, tomuto subžánru zemi zaslíbené, se přesunula spíše na pole seriálové. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MEZI NÁMI JE JEDINÝ ROZDÍL. POLICEJNÍ ODZNAK“… /// Olivier Marchal a jeho další ukázka světa prohnilejch francouzskejch poldů. Tentokrát to vyšperkoval tak, že všichni ti poldové, kteří si mysleli, že maj věci ve svých rukách stojej nejen proti mafii, ale taky proti sobě. A tak tam mezi sebou všichni chvilku vyjebávaj a nakonec zvítězí… ten chytřejší… Dobrej příběh, kterýmu ovšem hodně pomůže závěrečná pointa. Jinak je to standartní policejní práce. Teda vlastně filmařina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám cestu k očistě policie. 2.) Vyjebal se mnou policajt. /// Thx za titule „Mirka Spudilová“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix/Francie a opět parádní Olivier Marchal!! Tohle je hodně solidní chlapácká gangsterka o korupci, poldech hrající si na gaunery a gangy kriminálního podsvětí v Marseille. Film má nejblíže k Marchalovému hitu Válka Policajtů. Jsou zde hutné charaktery postav, dobře rozpletené story s nečekanými odbočkami, ostrá a brutální akce a finálních 5 minut je doslova šokujících a dech vyrážejících. Někomu může vadit pomalejší styl vyprávění, ale já někde od 30 minuty zapomněl dýchat a nadechl se až na konci. Nekompromisní a brutální Francie je zpět a opět pod taktovkou Netflixu. Příběh****, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Holení osla tě stojí mýdlo a čas." To je zajímavý přísloví a nebylo jediný, který mě pobavilo. Jinak z toho snímku moc radost nemám. Jako daňovej poplatník totiž chci policii, který záleží na mý bezpečnosti a proto se nenechá vyplácet mafií, válčit mezi sebou nebo podvrhovat důkazy. Jenže ve Francii to evidentně funguje stejně jako u nás. Nevadí. Aspoň není nuda. Ona se totiž občas naruší ta rovnováha mezi zmetky a pak začíná vybíjená. Francouzi jsou ve vybíjený evidentně mistři, takže ztráty předčí očekávání a ten závěr je drsně dokonalej. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dovedete si představit, že by se něco takového natočilo u nás? Zarostlý Langmajer, potetovaný Taclík a Godla jako členové brigády proti organizovanému zločinu, Vilhelmová z GIBSu a Kramár jako hlava slovenského gangu? To by asi neklapalo.. Tohle drsné předstírání poctivosti a cti, které povětšinou končí nepředstíraným krveprolitím, je nepřenosné a dokud Marchalův plán obnovy francouzské krimi funguje, nechci od něj vidět žádné romantické komedie ani existenciální sci-fi. Závěrem dvě poznámky: 1.) Nevím, co to při závěrečné ruletě smrti bylo za song, ale House of the Rising Sun je House of the Rising Sun, 2.) na tuhle Marseille by už nonšalance Dobrodruha Belmonda nestačila.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky zajímavě spletitá kriminálka, avšak s minimem skutečně zapamatovánihodných scén a těch pár účelně šokujících diváka nevyvedou z domněnky, že Bronx je značně nedopečená krimi s ohromným potenciálem, protože Marseille na plátně zase tak často není. Válka Policajtů zdaleka nepřekonána. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery - snáď i horšie na svete sú prúsery. Podvádza sa kradne, polícia chradne. 2 poliši bradou zarastení - sťa pokrvní bratia spríbuznení. Jeden kolegovi ženu práši, druhý väzňa ledabolo stráži. Nový polišov šéf sotva niečo zmení, libido ho kedys hnalo do mafiánovej ženy. Vydierajú, kradnú i mordujú všetci, a nie že nie - to sú kecy. Mŕtvol stále pribúda, na emócie sa zabúda. A tak jedno ostane: kto na žive zostane. Nereálne drsná dráma, aj znásilnená bola dáma. Riadne drsná poklona za liečbu strážcov zákona. Pif-pich, bum-bác, ratata, nech krvavá je odplata! A protidrogový čierny naci vodca s fúzami nasivo, nech stane sa novým ideovým vodcom tej ozaj správňackej policajnej party naživo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Francouzi tohle jednoduše umí. Navíc když se látka ocitla v rukou bývalého člena pařížského policejního sboru Oliviera Marchala, takže se zase otíráme o ten správný punc uvěřitelnosti. Tentokrát si vybral gangstery a korupcí prolezlé Marseilles. O to, kdo bude tahat za nitky podsvětí, bojují dva gangy, kočírovat se je navíc snaží ostrá policejní jednotka, která ví, že nemůže povolit, jinak toho bude setsakra litovat. Jenže shnilé kusy jsou na obou stranách barikády, navíc do města přijíždí nový policejní šéf, který hodlá jednotku protřídit. Protože ani v ní to není zrovna nejčistší. Tvoří ji hošani, kteří nikdy moc nemysleli na horkou vanu nebo životní pojištění, místo toho, aby doma obšťastňovali partnerky, tak někde po nocích honí lumpy. Marchal překvapil už výbornou Válkou policajtů, tady jde zase na dřeň, a když přijde na akci, krev nekompromisně stříká a kulky se sypou na zem. Škoda, že nejrůznějších odhalení a podfuků je až přespříliš a už jim divák moc nevěří. Syrový snímek sice nemá takový feeling jako jeho starší (zmiňovaný) bráška, přesto nejen díky své poctivosti za pozornost stojí. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Dostal som takú otázku. Že prečo "odpad". No reku pre kokot. Lebo tieto lacné, akčné braky, ktoré sa berú príliš vážne, ma skrátka tou svojou neskutočnou hlúpotou, ubíjajú. Že je niekoľko samostatných gangov medzi žandármi - budiš. Že sa medzi sebou tlčú na verejnosti ako nejaké lacné kurvy o posledného zákazníka v čase zákazu vychádzania - budiš. No keď prišli na ten pohreb mafiána, v tých lacných koženkách z "HM-ka", neohrozene vstúpili do kostola jak dôchodcovia do Lidla medzi deviatou a jedenástou, to už bolo na mňa priveľa. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Reno už je starej o tom žádná, ale Francouzi naštěstí pořád tyhle přímočarý kriminálky točit umí. Nicméně po prvním shlédnutím jsem byl spíš zklamán a i když jsem ty 3* dal, tak jsem si nebyl jistý a tak radši ani nekomentoval. Napodruhé mi to sedlo víc a ten průměr si to zaslouží, ale už tu byly i lepší kousky.55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší film, schválne nepíšem seriál, na Netflixe, ktorý som za poslednú dobu videl. Veľmi dobre mi sadli aj predchádzajúce filmy O. Marchala, podľa toho presne viete odhadnúť ako bude jeho nový film vyzerať. Skorumpovaný policajti a gangstri všetkého druhu tvoria základ navonok zamotaného príbehu, ktorý je v podstate veľmi prostý. Postáv je tu pomerne dosť, občas sa mi stalo, že som sa na chvíľu v dialógových scénach zamotal, pretože veľké množstvo mien divák nestíha nasať, ale rýchlo som do toho prišiel. Akčné scény sú pomerne reálne natočené, krátke a drsné. Samotný záver vyvoláva rôzne reakcie ako som si všimol, ale mne sadol dokonale. jednoducho nekompromisný, drsný ako reálny život. Má to však jednu veľkú chybu, ten veselý hudobný podmaz mi k tomu vôbec nesedel. Chcelo to temný doprovod, škoda. Super film, ktorému nechýbalo veľa k plnému počtu. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Legračně předrsnělá (má to v názvu, žejo) krimi pohádka, ve který jsou všichni tak straaašně moc zkorumpovaní, morálně handicapovaní a zlí, až vedle nich působí všichni záporáci z Marvel MCU jako neškodní králíčci a morčátka, vesele spolu skotačící v kouzelným výběhu při západu slunce. Fakt komedie tohleto. Už mě ke konci unavovalo, kolik teatrální zlovolnosti lze nacpat do testosteronem smrdícího policejního thrilleru. Není komu fandit, prostě si jen odškrtávám srandovní brutální twisty s litrama CGI krve, při kterejch umírá jeden ultimátní zloun vedle druhýho. Mám chuť jít s hodnocením ještě níž, ale líbilo se mi, jak je ta fraška zkušeně natočená, a na to, co všichni ti herci hráli, to vlastně hráli výborně. Kámen úrazu je pro mě prostě scénář. Ne všichni policajti jsou správňáci, bububu!! [Netflix] ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Na Marchalovy špinavé a protřelé policejní krimi thrillery je zkrátka spolehnutí. Drsné a nevyzpytatelné charaktery, všudypřítomná korupce, nelítostné gangy, bezvýchodné situace, zdrcující východiska. S těmihle ingrediencemi to francouzský režisérský pardál zkrátka umí jako málokdo za poslední dvě dekády. Převratnou žánrovku sice (tentokrát) nestvořil, ve všech směrech poctivou a dotaženou ale rozhodně ano. Akorát to naprosté nevyužití fyzických schopností parkouristy Davida Belleho je jednak nepochopitelné, ale hlavně docela mrzuté... 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z doterajších Marchalových krimi je v mojom prípade Drsné mesto štvrté v poradí a asi najlepšie. Čo ale neznamená, že napríklad zelený filter nepôsobil prehnane, že všetci museli pôsobiť tak drsne, až by divák neznalý Marchalovej tvorby mohol usúdiť, že ide o nejakú veľmi sofistikovanú paródiu na ultracoolovosť. Ale drží sa to našťastie stále v medziach uveriteľnosti. Zápletka je príjemne komplikovaná, ale pri tej kanonáde mŕtvol a zameniteľných postáv, ktorých už bohužiaľ nemohli hrať Delon, Ventura, Gabin a spol sa tak v príbehu dá ľahko stratiť a aj preto zaokrúhľujem nadol. Finále ale všetko uvedie do poriadku, len opäť môže niekto nadobudnúť nesprávny dojem, že ide o paródiu. 70% ()

Reklama

Reklama