Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirován masakrem z roku 1978, kdy bylo v Bar du télèphone v Marseille zavražděno deset lidí. Loajální policista pohybující se mezi zkorumpovanými kolegy uprostřed války marseilleských gangů musí vzít věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým... Policista z protigangové jednotky Richard Vronski dostane za úkol vyšetřit masakr, který spáchali muži z klanu Orsoni. Jeho brigáda má neortodoxní metody, není však jediná. Mají rivaly v jednotce pro problematické akce, které velí major Costy. K tomu přichází nový ředitel, divizní komisař Ange Leonetti, a ten má uklidit Marseille a zklidnit divoké psy ve svém týmu. Všichni si rychle uvědomí, že bez obětí a riskování nic nezískají. Zvlášť, když se dcera komisaře stýká s antigangem, severní město útočí na Korsičany, klíčový svědek je ve  vazbě zavražděn a policie pošle toho nejzahořklejšího agenta. Vronski a jeho muži si musí zachránit kůži a zvolí jednu z nejnebezpečnějších cest. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Já ten francouzský krimi žánr fakt miluji. Země galského kohouta se s ničím ve svých detektivně laděných snímcích nemaže, většina zúčastněných postav se dá zařadit mezi lidský odpad, filmy oplývají pesimistickým nádechem, kde nikdo nemůže věřit nikomu, nebojí se ukázat brutalitu či pořádného zamotání kartami v hlavním příběhu (USA začíná za Francií v tomto žánru dost zaostávat, prostě to naturalistické zpracování mě vždy něčím dostane). No a Rogue City je perfektně namixovaný koktail všech těchto aspektů. Olivier Marchal patří mezi tu nejvybranější smetánku režisérů z Francie, na jeho filmech je vidět, že on osobně působil u policejních sborů, protože takový ten náhled pod pokličku fungování kriminalistů a dalších složek funguje jednoduše mistrně. Filmu malinko možná škodí to nepřeberné množství postav, než se zorientujete, tak to nějaký čas potrvá. Na druhou stranu, skoro všechny otazníky mi byly v průběhu zodpovězeny a pak jsem se v těch jménech již dost chytal. Akce špičková, vždy kratší, o to ale údernější a brutálnější, to Francouzi umí (scéna na staveništi absolutně luxusní záležitostí). Hlavní hrdina sympatický a charismatický jedinec. Možná bych šel s hodnocením spíše k 70 až 75 procentům, ale ten konec mi málem vyvrátil čelist, čuměl jsem jako puk, že se toho autoři teda vůbec nebáli. Za mě 8/10 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Na tuhle drsnou kriminálku se mi koukalo celkem dobře, jen jsem měla místy pocit, že to tvůrce příliš hrotí a několikrát mě napadlo, jestli se v Marseille najde alespoň jeden (!) čestný polda.. Inu, kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.. Šťastný konec jsem neočekávala a ve finále mi to vychází na slušné tři hvězdy.. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to koukalo, takže to splnilo účel, protože jinou ambici to ani mít nemohlo. Jinak to byl totální galimatyáš, ve kterým se nebylo možný zorientovat- mimo jiné proto, že už se policajti nechovali jako policajti, ale byla to jen další zločinecká organizace, kterou nesvazují žádná pravidla. Casting se ale musel divačkám zamlouvat, u téhle policejní jednotky by si většina žen přišla na své. P.S.: Jsem přesvědčen o tom, že se do toho zmatku, kterému tady někteří filmoví odbornici nasypali plnej kotlík, zamotali i sami tvůrci. Když Nanou- manželka policisty Costy říká svému milenci- jinému policistovi, že ji přišli znásilnit, poznává svého tyrana v jednom z Korsičanů. Costu ale drtil a manželku se mu pokusil znásilnit jednooký Nadal s kumpánem- šéfové konkurenčního gangu. Ne, tady se honilo moc psů najednou. A že jedna policejní jednotka kompletně postřílela druhou...? Ve Francii je možný asi fakt cokoliv. Na mě je to ale ještě pořád trochu moc. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal točí jeden a ten samý film pořád dokola. Někdy je ten film "pouze" nadprůměrný, jindy (jako v tomto případě) špičkový. Kdo viděl MR 73, toho závěr Bronxu až tak dalece nepřekvapil. Potěšila účast Jeana Rena, protože v poslední době jsem měl pocit, že při výběru rolí úplně ztratil soudnost. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Každý ojebává každého a tváří se při tom drsně. Začátek mě bavil, pak se to překopilo v prapodivnou grotesku. Osobně jsem v tom cítil hlavně to “morální ponaučení” a “skaženou společnost” jakou servírovala totalitní kinematografie ČSSR. Asi nejvíc film ztratil “noční” akcí na pláži. Jako vážně natočil v roce 2020 noční scénu ve dne s filtrem na kameře??? To byla neskutečná do očí bijící trapnost... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen na podzim roku 2019, měl být dokončen 9. května 2020, ale poté byl odložen kvůli chybějícím záběrům. Poté se dostal do rukou Netflixu, když producent Gaumont prodal celosvětová práva k filmu této platformě, která dílo pustila 30. října 2020. Je to poprvé, kdy nebyl film Oliviera Marchala uveden do kin, ale na Netflix. „Udělal jsem Bronx se spoustou vášně a ctižádosti po boku Gaumontu, jsem šťastný z toho, jak si Netflix zamiloval tento film, aby mohl být objeven velmi velkým publikem! Moje děti a já jsme fanoušci Netflixu, často tam sledujeme filmy a seriály. Jsem proto hrdý na to, že se Bronx připojuje k této rodině,“ komentuje filmař v oficiální tiskové zprávě. „V současné situaci pandemie věříme, že Bronx bude mít na Netflixu optimální expozici. Pro Olivierův film je to obrovská příležitost,“ uvedla Sidonie Dumas, producentka a generální ředitelka Gaumontu, když měl být film uveden do kin v září. (vencap36)
  • Natáčení trvalo 47 dní. Natáčelo se v Marseille, Fréjus, Cassis, Fos-sur-Mer a Nice. (bianci)

Reklama

Reklama