Reklama

Reklama

Závodník

  • Irsko The Racer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Léto 1998. Zahajovací etapy Tour de France jsou přesunuty do Irska. Devětatřicetiletý belgický jezdec Dom Chabol je jedním z nejlepších “domestiků” (podpůrných cyklistů) za posledních 20 let. Je to role obětního beránka – musí udávat tempo, blokovat vítr a poskytovat kýženou podporu hlavním hvězdám týmu – jeho vlastní vítězství nepřipadá v úvahu. Ale Dom tajně touží po příležitosti obléknout žlutý dres – alespoň jednou. Na začátku svého pravděpodobně posledního závodu je však Dom bez okolků vyhozen z týmu, kterému obětoval celý život. Náhodné setkání s mladou irskou lékařkou Lynn nakonec zmírní jeho žal a Dom si začne zvykat na život bez sportu. To ještě netuší, že velká dopingová aféra vyřadí dalšího člena týmu největší cyklistické události a Dom se ocitne zpátky v sedle... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

Fr 

všechny recenze uživatele

„BYL JSEM DOBREJ A TEĎ NEUDRŽÍM TEMPO. CO BUDU DĚLAT?“…   Komedie? Spíš smutnej příběh plnej cyklistickejch pravd a ftípků. Samozřejmě nechybí „cyklistická“ alchymie… no a vo tom to asi celý je. I domestic totiž může chtít vyhrávat. A když už neudržíš s nejlepšími tempo… Asi jsem čekal víc, než už dříve viděný a profláklý…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bez kola nejsem nikdo. 2.) Nikdy nic nevyhraju. A nevadí mi to...                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná na známé téma. 1)  Film nepřináší nic nového pokud jde o pohled na vrcholovou cyklistiku. Opět je tu vášnivé zaujetí sportem a penězmi, které přináší, týmová soupeřivost i spolupráce, podpůrné drogy pro zvýšení výkonu i pohled "zvnějšku" prezentovaný Chabolovou milenkou. Zpracování je rovněž takové, jaké lze očekávat._____ 2)  Zajímavé je přiblížení činnosti domestika a jeho role v týmu._____ 2)  Takže jediné, co překvapilo (přinejmenším mě) byla nečekaná pointa._____ 3)  39letý Vlám Louis Talpe (domestik Chabol) působí velmi vysportovaně a do role se hodí._____ 33letý Belgičan Matteo Simoni (leader týmu) na mě svou erotickou přitažlivostí zapůsobil už v seriálu Callboys a ani tentokrát to není jiné. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádne! Napriek relatívne priemerným hodnoteniam a vlažným recenziám bol pre mňa tento film skvelý. Nie som síce žiadny cyklistický nadšenec, ale táto filmová tematika ma rozhodne bavila. Obzvlášť, keď príbeh nie je z pohľadu hviezdneho team lídra, ale z domestika, ktorý to tam celé odmaká a v závere sa musí uhnúť predurčenej hviezde. Musí to byť náročné, spraviť všetku špinavú prácu, a potom sledovať ako kolega zoberie všetku pozornosť a obdiv len na seba. A taká je celá Domova kariéra, ktorá sa postupne chýlila ku koncu. Takže už len základ filmu bol pre mňa nesmierne zaujímavý, plus ešte k tomu tie rôzne okolnosti a trendy vtedajšej cyklistiky (samozrejme myslím EPO). A veľkým plusom tohto filmu bol aj ten ironický rozmer, ktorý relatívne často vystupoval do popredia. Fakt super, film hodný 5*! ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Docela klaustrofobní, stresující prostředí, ten cyklistickej profi svět. A to se tady se závoděním moc času nestrávilo. Hlavní hrdina velkej sympat'ák, ale sakra to mohlo bejt o mnoho intenzivnější. Nějaký pocity se dostavily až s koncem, kterej byl nakonec lepší, než se během filmu zdálo. Na malej, nezávislej film nakonec slušný tři a půl hvězdičky. Jo a Karel Roden překvapil, ani jsem si ho v titulcích nevšimnul. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Drsný pohled do zákulisí nejslavnější cyklistické soutěže. Seznamujeme se s nelehkým úkolem domestika, který musí odřít celý závod proto, aby ovace mohli sklízet jiní. Když se k tomu ještě připočtou rodinný problémy a nejistota, zda bude mít přes svůj věk místo v týmu i další sezonu je jasný, že o drama nemůže být nouze. Možná jim někdo závidí „pohodovej“ život s tím, že dělají práci, která je baví a ještě za to dostanou královsky zaplaceno a ve třiceti se můžou poroučet. Jenomže jaksi zapomněli, že tomu obětovali naprosto vše většinou od dětství, přes zlomené zdraví, osobní život a prosadit se může jenom opravdu pár na světě. Ne já bych s nimi opravdu neměnil, to budu raději celý život chodit do práce. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama