Reklama

Reklama

Závodník

  • Irsko The Racer (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Léto 1998. Zahajovací etapy Tour de France jsou přesunuty do Irska. Devětatřicetiletý belgický jezdec Dom Chabol je jedním z nejlepších “domestiků” (podpůrných cyklistů) za posledních 20 let. Je to role obětního beránka – musí udávat tempo, blokovat vítr a poskytovat kýženou podporu hlavním hvězdám týmu – jeho vlastní vítězství nepřipadá v úvahu. Ale Dom tajně touží po příležitosti obléknout žlutý dres – alespoň jednou. Na začátku svého pravděpodobně posledního závodu je však Dom bez okolků vyhozen z týmu, kterému obětoval celý život. Náhodné setkání s mladou irskou lékařkou Lynn nakonec zmírní jeho žal a Dom si začne zvykat na život bez sportu. To ještě netuší, že velká dopingová aféra vyřadí dalšího člena týmu největší cyklistické události a Dom se ocitne zpátky v sedle... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (24)

Fr 

všechny recenze uživatele

„BYL JSEM DOBREJ A TEĎ NEUDRŽÍM TEMPO. CO BUDU DĚLAT?“…   Komedie? Spíš smutnej příběh plnej cyklistickejch pravd a ftípků. Samozřejmě nechybí „cyklistická“ alchymie… no a vo tom to asi celý je. I domestic totiž může chtít vyhrávat. A když už neudržíš s nejlepšími tempo… Asi jsem čekal víc, než už dříve viděný a profláklý…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bez kola nejsem nikdo. 2.) Nikdy nic nevyhraju. A nevadí mi to...                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádne! Napriek relatívne priemerným hodnoteniam a vlažným recenziám bol pre mňa tento film skvelý. Nie som síce žiadny cyklistický nadšenec, ale táto filmová tematika ma rozhodne bavila. Obzvlášť, keď príbeh nie je z pohľadu hviezdneho team lídra, ale z domestika, ktorý to tam celé odmaká a v závere sa musí uhnúť predurčenej hviezde. Musí to byť náročné, spraviť všetku špinavú prácu, a potom sledovať ako kolega zoberie všetku pozornosť a obdiv len na seba. A taká je celá Domova kariéra, ktorá sa postupne chýlila ku koncu. Takže už len základ filmu bol pre mňa nesmierne zaujímavý, plus ešte k tomu tie rôzne okolnosti a trendy vtedajšej cyklistiky (samozrejme myslím EPO). A veľkým plusom tohto filmu bol aj ten ironický rozmer, ktorý relatívne často vystupoval do popredia. Fakt super, film hodný 5*! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nestůj, když můžeš sedět. Neseď, když můžeš ležet. A pij hodně kafe. A každej večer si ho vyhoň, abys vyčistil trubky." Cyklistiku mám rád, týmový fórky mě vždycky bavily a domestik je skvěle placený zaměstnání. Přesto mi do profi cyklisty chybí ... teda vlastně přebejvá asi tak 40 cm a 40 kg. Taky mi nevyhovuje pravidelnej režim - dvě těstoviny, vyzvracet je, steroidy, 200 km na kole, tři zrnka rýže, EPO, masáž, antidopingová kontrola, hormony a dobrou noc v sedle. Díky, nechci. Ale veterán Dom mě dost zaujal a v dost mizerně natočenejch závodech i při leženích s doktorkou jsem mu fandil. Znám totiž pár cyklistů, kterým doping odrovnal játra a vím, že kdyby dostali nový, tak do toho půjdou zase. Když to berou všichni, tak to přece není doping. To dá rozum. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Drsný pohled do zákulisí nejslavnější cyklistické soutěže. Seznamujeme se s nelehkým úkolem domestika, který musí odřít celý závod proto, aby ovace mohli sklízet jiní. Když se k tomu ještě připočtou rodinný problémy a nejistota, zda bude mít přes svůj věk místo v týmu i další sezonu je jasný, že o drama nemůže být nouze. Možná jim někdo závidí „pohodovej“ život s tím, že dělají práci, která je baví a ještě za to dostanou královsky zaplaceno a ve třiceti se můžou poroučet. Jenomže jaksi zapomněli, že tomu obětovali naprosto vše většinou od dětství, přes zlomené zdraví, osobní život a prosadit se může jenom opravdu pár na světě. Ne já bych s nimi opravdu neměnil, to budu raději celý život chodit do práce. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná na známé téma. 1)  Film nepřináší nic nového pokud jde o pohled na vrcholovou cyklistiku. Opět je tu vášnivé zaujetí sportem a penězmi, které přináší, týmová soupeřivost i spolupráce, podpůrné drogy pro zvýšení výkonu i pohled "zvnějšku" prezentovaný Chabolovou milenkou. Zpracování je rovněž takové, jaké lze očekávat._____ 2)  Zajímavé je přiblížení činnosti domestika a jeho role v týmu._____ 2)  Takže jediné, co překvapilo (přinejmenším mě) byla nečekaná pointa._____ 3)  39letý Vlám Louis Talpe (domestik Chabol) působí velmi vysportovaně a do role se hodí._____ 33letý Belgičan Matteo Simoni (leader týmu) na mě svou erotickou přitažlivostí zapůsobil už v seriálu Callboys a ani tentokrát to není jiné. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama