Reklama

Reklama

Závodník

  • Irsko The Racer (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Léto 1998. Zahajovací etapy Tour de France jsou přesunuty do Irska. Devětatřicetiletý belgický jezdec Dom Chabol je jedním z nejlepších “domestiků” (podpůrných cyklistů) za posledních 20 let. Je to role obětního beránka – musí udávat tempo, blokovat vítr a poskytovat kýženou podporu hlavním hvězdám týmu – jeho vlastní vítězství nepřipadá v úvahu. Ale Dom tajně touží po příležitosti obléknout žlutý dres – alespoň jednou. Na začátku svého pravděpodobně posledního závodu je však Dom bez okolků vyhozen z týmu, kterému obětoval celý život. Náhodné setkání s mladou irskou lékařkou Lynn nakonec zmírní jeho žal a Dom si začne zvykat na život bez sportu. To ještě netuší, že velká dopingová aféra vyřadí dalšího člena týmu největší cyklistické události a Dom se ocitne zpátky v sedle... (Cinemax)

(více)

Recenze (24)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod, proč jsem Závodníka chtěl vidět, bylo téma – cyklistika a Tour de France. Scénář si totiž nebere servítky a přesně otvírá to, co jsem předpokládal - dopink. To jsem ale ještě netušil, že jedny z vedlejších, ale zásadních rolí, hrají jak Karel Roden, tak Iain Glen. S nimi film působí, jak kdyby se mu povedlo všechno, na co šáhne. A je to vlastně pravda. Lepší cyklistický film jen tak nenajdete. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BYL JSEM DOBREJ A TEĎ NEUDRŽÍM TEMPO. CO BUDU DĚLAT?“…   Komedie? Spíš smutnej příběh plnej cyklistickejch pravd a ftípků. Samozřejmě nechybí „cyklistická“ alchymie… no a vo tom to asi celý je. I domestic totiž může chtít vyhrávat. A když už neudržíš s nejlepšími tempo… Asi jsem čekal víc, než už dříve viděný a profláklý…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bez kola nejsem nikdo. 2.) Nikdy nic nevyhraju. A nevadí mi to...                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nestůj, když můžeš sedět. Neseď, když můžeš ležet. A pij hodně kafe. A každej večer si ho vyhoň, abys vyčistil trubky." Cyklistiku mám rád, týmový fórky mě vždycky bavily a domestik je skvěle placený zaměstnání. Přesto mi do profi cyklisty chybí ... teda vlastně přebejvá asi tak 40 cm a 40 kg. Taky mi nevyhovuje pravidelnej režim - dvě těstoviny, vyzvracet je, steroidy, 200 km na kole, tři zrnka rýže, EPO, masáž, antidopingová kontrola, hormony a dobrou noc v sedle. Díky, nechci. Ale veterán Dom mě dost zaujal a v dost mizerně natočenejch závodech i při leženích s doktorkou jsem mu fandil. Znám totiž pár cyklistů, kterým doping odrovnal játra a vím, že kdyby dostali nový, tak do toho půjdou zase. Když to berou všichni, tak to přece není doping. To dá rozum. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších cyklistických filmů a zároveň snad vůbec nejpřesvědčivější Rodenův výkon. Samozřejmě není na škodu orientovat se trochu v historii cyklistiky, ale že je to kvalitní film by měl uznat každý, kdo vnímá rozdíl mezi šlapkou a pedálem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Smutna moralitni pohadka/drama o limitech tela a racionalizacich.  Scenar je nedovareny. Je to romance? Nebo thriller? Sportovni film? Je tu pekny vhled do fungovani cyklotymu "staje" a film ukazuje, jak se stal doping beznym. Ma inteligenci a styl a vyborny maskulinni predstaveni Louise Talpeho. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná na známé téma. 1)  Film nepřináší nic nového pokud jde o pohled na vrcholovou cyklistiku. Opět je tu vášnivé zaujetí sportem a penězmi, které přináší, týmová soupeřivost i spolupráce, podpůrné drogy pro zvýšení výkonu i pohled "zvnějšku" prezentovaný Chabolovou milenkou. Zpracování je rovněž takové, jaké lze očekávat._____ 2)  Zajímavé je přiblížení činnosti domestika a jeho role v týmu._____ 2)  Takže jediné, co překvapilo (přinejmenším mě) byla nečekaná pointa._____ 3)  39letý Vlám Louis Talpe (domestik Chabol) působí velmi vysportovaně a do role se hodí._____ 33letý Belgičan Matteo Simoni (leader týmu) na mě svou erotickou přitažlivostí zapůsobil už v seriálu Callboys a ani tentokrát to není jiné. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádne! Napriek relatívne priemerným hodnoteniam a vlažným recenziám bol pre mňa tento film skvelý. Nie som síce žiadny cyklistický nadšenec, ale táto filmová tematika ma rozhodne bavila. Obzvlášť, keď príbeh nie je z pohľadu hviezdneho team lídra, ale z domestika, ktorý to tam celé odmaká a v závere sa musí uhnúť predurčenej hviezde. Musí to byť náročné, spraviť všetku špinavú prácu, a potom sledovať ako kolega zoberie všetku pozornosť a obdiv len na seba. A taká je celá Domova kariéra, ktorá sa postupne chýlila ku koncu. Takže už len základ filmu bol pre mňa nesmierne zaujímavý, plus ešte k tomu tie rôzne okolnosti a trendy vtedajšej cyklistiky (samozrejme myslím EPO). A veľkým plusom tohto filmu bol aj ten ironický rozmer, ktorý relatívne často vystupoval do popredia. Fakt super, film hodný 5*! ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Lehčí drama ze zákulisí Tour de France s Ianem Glenem a Rodenem ve vedlejších rolích. A vlastně proč ne? Nic geniálního, ale bavil jsem se. Bylo osvěžující vidět sportovní film z pohledu podpory v týmu a ne top hvězdy, který tu byl trochu za dickheada. 7/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Drsný pohled do zákulisí nejslavnější cyklistické soutěže. Seznamujeme se s nelehkým úkolem domestika, který musí odřít celý závod proto, aby ovace mohli sklízet jiní. Když se k tomu ještě připočtou rodinný problémy a nejistota, zda bude mít přes svůj věk místo v týmu i další sezonu je jasný, že o drama nemůže být nouze. Možná jim někdo závidí „pohodovej“ život s tím, že dělají práci, která je baví a ještě za to dostanou královsky zaplaceno a ve třiceti se můžou poroučet. Jenomže jaksi zapomněli, že tomu obětovali naprosto vše většinou od dětství, přes zlomené zdraví, osobní život a prosadit se může jenom opravdu pár na světě. Ne já bych s nimi opravdu neměnil, to budu raději celý život chodit do práce. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Komornejšie podanie dopingu a Tour, ako sme to videli u iných filmov. Roden príjemne prekvapil. Čo bolo ale zaujímavé, bola ukážka role domestika a jeho úlohy v tíme. Hlavne vysvetlenie jeho práce. O programe, drogách a epe to bolo len okrajovo, resp. spomenuté, nevysvetlené. Pre nás, čo sa trochu rozumieme, pitie vody, vzorky a váha nebolo prekvapenie. Dobrý film pre fanúšikov, slabší pre bežného diváka. 4 z 5 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Docela klaustrofobní, stresující prostředí, ten cyklistickej profi svět. A to se tady se závoděním moc času nestrávilo. Hlavní hrdina velkej sympat'ák, ale sakra to mohlo bejt o mnoho intenzivnější. Nějaký pocity se dostavily až s koncem, kterej byl nakonec lepší, než se během filmu zdálo. Na malej, nezávislej film nakonec slušný tři a půl hvězdičky. Jo a Karel Roden překvapil, ani jsem si ho v titulcích nevšimnul. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

"Jsi placený za to, abys nevyhrával závody". Domestik fakt není záviděníhodní džob, člověk maká jako blázen, aby to nakonec vzdal a místo něj slízl smetanu lídr týmu. Sympatické obsazení (skvělý civilní Roden, potěšil i Ian Glenn), a docela uvěřitelný příběh motající se kolem zahájení Tour v roce 98. 6.5/10 ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

dopink jak hovado to je vsade dnes v profesionalnom sporte ale toto bol dost extrem to co robyl s tym srdcom nechapal a ked mu umrel otec ani na pohreb nesiel na konci to vizeralo uz dobre ze pojde ale nie zavodil dalej chuj ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Story ze zákulisí profesionální cyklistiky v roce 1998 - takže vedle vysilujících fyzických výkonů hlavně doping a jeho vedlejší účinky. Celkem komorní skromný film, který působí hrozně depresivně , až mi to evokovalo pocit z českého Domestika , který to absolutní fyzično taky přeměnil v nějakou sílu fyzicky vysilující diváky. Do poloviny celkem nudné bezdějové , v polovině se něco začne dít a nastoupí dokonce náš Karel Roden. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale tenhle film mi byl od začátku strašně sympatickej. Až na Karla Rodena pro mě neznámí herci, pohodovej příběh z prostředí cyklistiky a vůbec nevadí, že byl smyšlenej. Super oddechovka na odpoledne - 60%. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Každý fyzicky náročný vrcholový sport je pro lidské tělo devastující. Cyklistika patří mezi ty nejnáročnější a proto, kdo chce vyhrát závod, ve kterém je třeba ujet tři tisíce kilometrů kopcovitým terénem, ve třech týdnech musí si nějak "pomoci". No a ta "pomoc" pak tělo ještě více dorazí. Hodně dobré! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama, které je sice sportovní, ale nemá scénář být drama. Pak vám z toho vzejde jen (naštěstí krátký) film z cyklistického prostředí, které sice překvapí koncem, ale protože je 90 minut před tím ničím zajímavým gulášem bez herců, kteří by to mohli alespoň prodat, vyjde z toho nuda. Možná je dobrý nápad ukázat prostředí Tour z pohledu jednoho těch vzadu, ale k realizaci dobrýho filmu to moc nestačilo. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Tady musím souhlasit co už psal Zaks.Jsou určitě lepší filmy s touto tématikou,ale u tohohle filmu mě fakt bavil Louis Talpe.Ten chlap vypadal jak cyklista a tak se taky choval. Trochu jsem si říkal,jestli on není druhý Valverde(profi závodník).Film má absolutně příšerný závody.Snaží se to dohánět,že má autentické jakoby záběry,ale není to ono.Možná by bylo lepší,kdyby místo toho klidně byl i vztah jeho ségry či otce v začátku,než vidět příšerný záběry bez lidí v kopci.Sice začátek by tu byl,je tu i známej "El Diablo" ač si nemyslím,že tam hrál pravý Didi,tak jako tak do téhle atmošky to bylo fakt špatný.Inu je to drama a celé se odehrává v jednom hotelu.Zde vlastně i ten trojúhelník Dom,Lynn a masér Sonny je skvělý,Roden tu velkou hereckou zrovna nemá,ale tak potěší.Doping,skvělý hlavní herec,určitá problematika a pak už nic.Domestik bohužel pro mě žádná nová a z toho mála se vytěžilo jen doopravdy trochu lepší průměr. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Film bohužel na úrovni kvalitnějšího televizního filmu. Čekal jsem větší drama. Nebo alespoň hlubší pohled na problematiku EPO a vykreslení pocitů závodníků, zejména titulní postavy. Tohle bylo spíše obrázkově podáno, že je to špatné. A zbytek jenom povrchní popisek představy největšího cyklistického závodu. Za zmínku tak stojí jen Rodenova účast. 3- ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Příběh skoro 40-ti letého domestika týmu. Tělo obouchané, jak píšťalka napuštěná APEM. Rodinný I osobní život v háji. Vše pouze pro tým. Výhled do budoucna žádný. Realita cyklistiky přelomu století. Závěr: doporučuji. ()

Reklama

Reklama