Reklama

Reklama

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastain) je na smrtící misi. Přísně utajovaná zbraň se dostala do rukou nepovolaných žoldáků, a tak vymyslí plán. Spojí své síly s mezinárodní konkurencí! První je německá agentka - drsňačka Marie (Diane Kruger), další je bývalá  spojenkyně MI6 a špičková počítačová specialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a do třetice je to zkušená kolumbijská psycholožka Graciela (Penèlope Cruz). Tyto ženy se navzájem moc nemusí, ale v zájmu důležité mise je nutné, aby spolupracovaly. Musí být o krok napřed před tajemnou ženou Li Mi Sheng (Bingbing Fan), která sleduje každý jejich pohyb. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (130)

silentname 

všechny recenze uživatele

Istá časť zo mňa by chcela dať "The 355" lepší rating, no vo výsledku to neurobím. Tento film je zlý. A nehanbím sa to povedať. Universal Pictures toto správne odsunulo na január, nakoľko to je presne mesiac, kedy sa takéto filmy v amerických kinách vysielajú. Ja som síce mal náladu na niečo ľahšie, no toto ide už do ťažkého podpriemeru. Pozitívne poviem, že herečky sú celkom okey. No postavy by som povedal, že jediné, ktoré mi prišli zaujímavé boli Lin a Dij. Ostatné sú absolútne nevyužité. Je tu jedna skvelá scénka, kde príde do tuhého, no nakoľko ide o ťažký spoiler, nebudem hovoriť. Poviem len to, že všetky oči spočinú na troch monitoroch. Tá scénka mala istú dramatickú hodnotu. Okrem toho miestami to vyzerá celkom elegantne... najmä počas aukcie. Čo sa ale týka ostatného, toto nie je film, ktorý môžem odporúčať. Napísané je to hrozne, natočené je to otrasne (tá roztrasená kamera je príšerná), viete predvídať dokopy úplne všetko čo sa stane. Koľkokrát som hovoril, že ak neuvidíme niekoho zomrieť, je tu veľmi veľká záruka toho, že ho uvidíme neskôr vo filme? Okrem toho to robí presne tie isté chyby ako "Charlie´s Angels". A hoci tento film nie je až tak hrozný, tak cítiť tam tie problémy rovnako. Okrem toho je treba povedať, že finále absolútne nedáva žiadny zmysel. Nemyslím ten akčný vrchol filmu. No myslím to, čo nastane keď uvidíme nápis "Two Months Later"... absolútna tragédia. Okrem toho máme setup na pokračovanie... čo dúfam, že nebude. Sorry, ale toto nie. Hodnotenie: D+ ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Uráží to íkvé houpacího koně, ale já jsem si v tu chvíli žádala vyvětrat mozkovnu a polahodit oku, čehož se mi přesně dostalo. Za Jessicu a Penelopu velkej palec nahoru, zrajou jako víno. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger a Lupita Nyong'o je skutečně velmi kvalitní vybavení do každého pánské ložnice a nejen tam. Je to kvalitka samozřejmě i do každého filmu. U některých lidí tradičně upadnu do podezření, že mé vysoké hodnocení způsobila přítomnost těchto koček, ale faktem zůstává že jsem velmi bavil a film si žíval.  Ze začátku bylo trošku směšný míchat rádoby zašmodrchaný děj s naprosto naivním průběhem dění na plátně. Naštěstí toho tvůrci brzy nechali vzdali se ambicí hrát si chytrý a rozjeli se na vlně akční kravinky a já mile rád přistoupil a jízdu si vychutnával. Akční scény velmi dobrý, Z holek bylo cítit že si sedly a akční postavy si vysloveně užívaly. Musím říct, že dlouho jsem neslupnul akční film s poklidným usměvem jako tohle. Všechny má tempo, spád, je to přehledný, hezky jednoduše naivní, jak má akčnák být a ještě ke všemu hezký holky co umí hrát k tomu se tedy asi ve dvou scénách dostala jen Dianka, ale nemusí pršet, hlavně že kape, že ? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uvažujem, kedy už konečne skončí éra týchto babských akčných filmov, v ktorých 55-kilové (a v tomto prípade aj -ročné) buchty mlátia a strieľajú 100-kilových vytrénovaných mamľasov, akoby sa nechumelilo. Aspoň keby to inak bol dobrý film, ale kdeže - idiotský scenár s príšernými dialógmi, hrozne natočenou akciou, otravnými hérečkami a hneď dvoma zloduchmi v podaní bielych chlapov. Koľko ešte katastrofálnych prepadákov tohto typu musí vzniknúť, aby Hollywood pochopil, že naozaj nikoho nezaujímajú? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Akční ženská jednohubka, kde výběr hereček je to nejlepší, co film mohlo potkat. Nevadí, že akce je tu poskrovnu a ještě je taková o ničem. Holky si to užily a mě to s nimi, formou odpočinku, docela bavilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $75miliónov║ Tržby USA $14,570,455║ Tržby Celosvetovo $27,824,796▐  Strašne béčková akčná ohavnosť, s tak nabitým hereckým amsáblom až nemajú čo hrať. Vydržal som len prvý polčas rozpadu, zhnusený som toto akčné peklo musel opustiť. Fakt príšerné zlééé. Kinberg nech radšej netočí a to X-men: Dark Phoenix sa mi nezdali tak zlé od neho. /15%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to antifilm jako poslední Charlieho andílci, jen průměrný ženský akčňák. Zápletka nepřekvapí a jen vysílá postavy na exotické lokace a do akce řešit obvyklý špionský stuff. Postavy nezaujmou, ale ani neiritují a na herečky se dobře kouká a odehrají si svoje. A akční scény nejsou úplně marné, ale ani nijak zázračné - rozpočet 75 mega není vidět, z filmu si nebudete nic pamatovat a mnohem víc by mu to slušelo na nějaké online platformě než v kinech. Postavy Kruger a Chastain mě ale bavily a jak si Kruger na marockém tržišti poradila se zabijáky bylo super. Klidně bych si s nimi dal pokračování, ideálně pokud by Kinberga nahradil nějaký schopnější scenárista a režisér. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak originální asi bude spy film, jehož druhá scéna začíná popiskem: CIA Headquarters, Langley, Virginia? Femini klika po tři sta padesáté páté v této pětiletce zavírá dveře před zlou mocichtivou bílou maskulinitou produkující toxické výpary. Dopředu víte, kdo předstírá zájem kvůli svým cílům, kdo předstírá smrt ze stejných důvodů a kdo předstírá, že se nedusí soustem, které si jako režisér ukousnul. Jediná překvapivá věc je, jak Penélope Cruz vysála mládí z Jasona Flemynga.. Tržby v kinech spravedlivě rozhodly, že tato Liščí pětka bude mít šmytec.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain túžila vytvoriť ženskú tímovku vo veľkolepom akčne špionážnom prevedení a síce sa snaží, ale moc to teda nevyšlo. Na projekt sa podarilo zohnať viac než solídny rozpočet, ale nie práve najschopnejších ľudí a to na všetkých postoch. Určite som rád, že to nie je nič v štýle Charlieho anjelov, takže pôvab agentiek a podobné zbytočnosti sa tu prakticky vôbec neriešia, vlastne len v jednej situácii, ale je to poctivejšia žánrovka. Zápletka už je trochu zaostalá, takéto superzbrane, ktoré v nesprávnych rukách zničia svet ma už dávno nebavia, ale aspoň je to celé svižné, často sa striedajú krajiny a lokácie a nenudí to. Nenašiel som tu síce ani jednu scénu, ktorá by strhla, ale aspoň sa na to dá pozerať. A môže za to aj hviezdne medzinárodné obsadenie v zložení Jessica Chastain, Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupita Nyong'o a Bingbing Fan, ktoré sa postupne pridávajú do deja. Na akčné hrdinky sa ale vôbec nehodia, obzvlášť práve hlavná Jessica Chastain, ktorú mám rád v menších filmoch alebo vo vedľajších úlohách veľkofilmov, no tu akosi nesedí. Ale aspoň sú to všetko schopné herečky, aby to dokázali celkom uhrať, len každá z nich má na svojom konte aj podstatne zaujímavejšie úlohy. No mimo nich už nie je o koho stáť, hlavne záporáci nestoja za nič. Veľkým sklamaním je ale hlavne akcia. Je jej tu dosť a obsahovo je úplne v poriadku, klasické súboje, prestrelky a nejaká tá naháňačka, odohrávajú sa aj v dobre zvolených lokáciách, no tu všetky klady končia. Natočená a zostrihaná je neuveriteľne otravne. Tu nie je jediný úsek akcie, ktorý by sa dal aspoň trochu pochváliť, mizerne prevedené súboje, digitálne prestrelky, úplne zlá kamera, tu som bol vždy rád, keď bolo po akcii a radšej sa všetci spolu rozprávali. S režisérom nemám žiadne skúsenosti, ale svoju prácu tu nezvláda vôbec. A to ani mimo akcie, kde to zachraňuje len všetko ostatné. Takže podľa mňa to nie je až taká katastrofa, raz sa na to pozrieť dá, ale pri takom rozpočte sa mohli posnažiť trochu viac. 54% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totálně strhaný akčňák, ovšem musím říci, že mně se to (zejména v kontrastu s levnějšími akčňáky Neftlixu) vlastně dost líbilo jak co se týče akce, tak vizuálu a výpravy. Jsem asi jediný, kdo si užil Kinbergovy X-meny a ani jeho nejnovější film mě nezklamal. Velmi mě mrzí obrovský komerční průser v kinech, snad to Simona Kingberga a Jessicu Chastain úplně nezastaví, jelikož bych rád viděl víc a bojím se, že podobných středometrážních filmů v kinech uvidíme ještě méně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale v posledních letech se setkáváme s akčními látkami, kterak i dámy potřebují své hrdinky. Známé herecké tváře ukazují nejen hezky tvarovaná pozadí, ale chtějí nás přesvědčit o tom, že umí pořádně kopat a držet bouchačku. Navíc zrovna tahle (rovnou) čtyřčlenná parta má mezi sebou tři držitelky Oscara a jednu laureátku herecké ceny z prestižního festivalu v Cannes. Hrát tak děvčata umí, ale zrazuje je scénář i zbrklé uchopení akčních scén. Celé je to o velké kybernetické hrozbě, které mají (zpočátku pracuje každá sama za sebe) zabránit ostré holky z agentské branže. Scénář ovšem s postavami pracuje poměrně chaoticky a povrchně, takže jsou nám tak nějak ukradené. A pak je tu akce, se kterou je to nahoru dolů. Jednou nabízí neotřelý nápad, jindy ji pošlapává střih či roztřesená kamera. A to druhé bohužel převládá. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain umí být stoprocentně věrohodná například v rolích silných žen, které s muži vytřou podlahu díky svému mozku (Případ Sloane, Velká hra), nicméně když totéž dělá v akčním žánru a má k tomu zbraně, hmaty a chvaty, už jí to tolik nevěřím. Na rozdíl třeba od Diane Kruger, která je pro mě v The 355 tou hlavní hvězdou a nakonec tím hlavním důvodem, proč se dívat až do závěrečných titulků. Tenhle film... Už v úvodní scéně s hacknutím letícího letadla dá najevo, v jakém žánru se budeme pohybovat. Škoda jen, že se to bere tak vážně a především že je to tak dlouhé. Je to průměr s několika dobrými scénami, na které si ale nejspíš zanedlouho nevzpomenu. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

S nápadem na špionážní thriller The 355 přišla herečka Jessica Chastain. Z její hlavy přišel nápad na špionážní film se ženami v ústředních rolích, který by se vydal ve stopách sérií James Bond a Mission: Impossible a oslovila s ním režiséra Simona Kinberga, se kterým Chastain natočila X-Men: Dark Phoenix. V roce 2018 byl na Filmovém festivalu v Cannes projekt odkoupen studiem Universal za 20 milionů dolarů a kromě Chastain se k obsazení přidali také Penelopé Cruz, Lupita Nyong´o, Fan Bingbing a Marion Cotillard (kterou nakonec nahradila Diane Kruger). Kvalitních akčních filmů s ženskými hrdinkami přitom není nikdy dost a námět o mezinárodní koalici špionek snažící se zabránit rozpoutání třetí světové války zněl sám o sobě zajímavě. Bohužel mnohem zajímavěji než výsledný produkt.   Výsledkem je totiž generická akční podívaná, která se sice může opřít o solidní obsazení a slibně znějící koncept, samotný scénáře Kinberga a Theresy Rebeck je ovšem z potencionálně zajímavého námětu nevymlátí prakticky nic. Všechny herečky přitom mají ideální akční formu, Kinberg na pozici režiséra ovšem zapomněl přijít s akčními scénami, které by rvali hlavu. A vlastně v aktuální akční konkurenci vůbec nezaujmou.   Skvadra schopných hereček se musí spokojit s úlohy postav bez pořádných vrstev. Taková Diane Kruger či Lupita Nyong´o si přitom dokáží prostor krást pro sebe, postava Chastain, která je ústřední postavou ovšem tolik zajímavá není a dvakrát nejlépe to neodnáší ani Fan Bingbing ani Penelopé Cruz v roli psycholožky.   Rozpočet údajně mohl tvůrce vyjít na nějakých 40-75 milionů dolarů, přesto to na The 355 vlastně není vidět. Celá zápletka, která vede k tomu, jak se dá ústřední pětice dohromady též působí v rámci celkové logiky podivně a pak jen stačí sledovat, že to celé nejspíš mělo nějaké ty ambice, ve výsledku to ovšem vůbec není poznat. Tvůrci se navíc očividně vykašlali na směr politického akčního thrilleru (ze samotného námětu by přitom klidně šlo vystavit sérii na úrovni filmů s Jasonem Bournem) a vsadili jen na směr akční podívané. Jenže ta též dvakrát za řeč nestojí a The 355 i díky tomu působí poměrně líně a nenápaditě.   Celé by to přitom chtělo rozhodně být pokrokovým filmem, který ukáže, že dámy nepotřebují muže při záchraně světa, ani tento pocit ovšem film vyvolat zcela nedodává. Schopné herečky tak alespoň dávají do jednorozměrných postav víceméně veškerou možnou iniciativu a v akci působí věrohodně. Jenže je to celé přeci jen málo.   Soundtrack Junkieho XL je alespoň tradičně úderný, ta průměrná akce je alespoň většinu času přehledná a pořád to má daleko k vyložené tragédii. Jako jakýsi pokus o nastartování nové atraktivní série a ukázku girl power v plné síle to ovšem nefunguje. A v rámci feminismu je možná celý film tak trochu krokem zpátky.   Mohl z toho vylézt start nové zajímavé série, The 355 je ovšem ve finále neobstojí ani jako kdovíjak funkční akční podívaná. Je to škoda, protože kvalitních akčňáků se ženskými hrdinkami je bohužel jako šafránu a samotný námět měl určitě potenciál. Ten mohl být možná proměněn, kdyby se ho chopil někdo zajímavější a celé by to tak působilo lépe než pilot potencionálního akčního seriálu. Ani na kabelovce by ovšem The 355 moc nezazářilo..... () (méně) (více)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tahle kočkovaná skupiny hereček, které se cítí ve formě není vůbec tak prvoplánově hloupá, jak se na počátku tváří. Zápletka o zbrani hromadného elektronického ničení samozřejmě je pouze omluvou pro odbržděnou akci a přesuny do atraktivních lokací. Jenže film si nevede vůbec špatně Diane Kruger a zejména Jessica Chastain na to pořád stále mají, ostatní jsou spíše přihrávači. Sebastian Stan jako hlavní mužský hrdina sympaťák. Škoda, že scénáristy nenapadla jednoduchá klička jak celý příběh udělat ke konci ještě zajímavější a překvapivý, ale i tak dobré, pokračování téhle partičky by nebylo vůbec zbytečné, za mě 3,5 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Holky (po čtyřicítce) v akci! Jessica Chastain coby producentka filmu kontaktovala Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupitu Nyong´o a Bingbing Fan, jestli by si nechtěly zahrát v něčem akčním. A holky nejprve zkontrolovaly svoji váhovou hmotnost a před zrcadlem vypnutí pokožky a tvorbu vrásek, načež uznaly, že je to výtečné. A tedy směle můžou prezentovat svůj zralý sexappeal. A honbu za diskem s potenciálně škodlivým obsahem pro lidstvo mohou absolvovat po rozličných kontinentech bez drastických diet. Každý divák si vybere na herečkách svoji přednost. Diana má úchvatné poprsí, Jessica má lepou postavu, Penélope oslnivou hřívu, s Lupitou a Bingbing zažije v posteli exotiku. Když se v jednom filmu sešlo takové oslnivé ženské obsazení, není divu, že mužské herecké protějšky proti nim nemají velkou šanci zaujmout. Nějaké známky diváckého zaujetí sice vykazoval Sebastian Stan, který nejdříve zmizel ze scény, aby pak předvídatelně vstal z mrtvých, ale ani on nedokázal naplno překonat přítomné dámy. A Jason Flemyng se také příliš nezmohl na větší odpor proti ženské přesile. Dirigování dam si vzal režijně na starost Simon Kinberg, který nevsadil na spektakulární akci. Dal větší přednost kontaktním bitkám, přestřelkám a honičkám. Chtěl si zřejmě hlavně odpočinout od svého produkčního kolotoče, kdy produkuje jeden film za druhým, přičemž mu na režírování nezbývá už čas. Dvě hodiny utekly svižně. Ovšem s návratem agentek a jedné psycholožky zpět do akce už moc nelze počítat. Je ale hlavní, že se taková pěkná ženská elita sešla v jednom filmu, akčně si zařádila a pak se zase rozešla do jiných filmů. 10/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je tam množstvo klišé, kto je kto odhadnete hneď na začiatku, aj jednotlivé zvraty, ale... prednedávnom tu bol podobný a oveľa viac vyhajpovaný Grey Man a ten sklamal na celej čiare. 355 je omnoho zábavnejšia jednohubka, kde by som sa nebránil ani pokračovaniu. Máme tu 5 cool báb naprieč rasami a farbou vlasou a spolu im to super ladí. Straty skutočne bolia a vedomie, že sa nedá veriť žiadnej inštitúcii, i keď pôsobí v demokratickej krajine, je skôr fakt aktuálneho sveta, než fikčný výmysel scenáristov. 70% a hore zaokrúhľujem najmä vďaka tomu, že o tomto filme akoby nikto nepočul. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dedeckovsky film na sobotni odpoledne, jenze misto divani se na Stalona, Eastwooda nebo Bronsona se budete divat na pet zen s oscarovymi nominacemi z nichz dve jsou vitezky. Film je dobre zahrany a ma spad. Nabizi otazky kam az muze zajit loajalita. Vse je primocare, jednoduche dialogy, jednoduchy dej. Sily zla proti etickemu uvazovani. Funguje to trochu hlavne kvuli chemii mezi hlavnimi predstaviteli. ()

Reklama

Reklama