Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg (Owen Wilson) je nedávno rozvedený muž, jehož život se rozpadá, když v tom potká Isabelu (Salma Hayek), která je přesvědčena, že znečištěný a zlý svět kolem nich není skutečný. Věří, že žijí v ošklivém, drsném, ale simulovaném světě počítačovou animací, uvnitř krásného, ​​mírumilovného, „skutečného“ světa blaženosti. (PhoenixTears)

(více)

Recenze (62)

Radko 

všechny recenze uživatele

Drogová závislosť trochu inak. Väčšina filmovo drogových naratívov totiž poukazuje len na negatíva závislosti. Ale prečo by to, kurva všetci tí feťáci robili? Pre utrpenie, strádanie a bolesť? Kdeže, zďaleka nie všetci sú masochisti. Je tu svet netušených fantazijných svetov, tak lákavých, že niekedy je naozaj ťažké si vybrať. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát to Mike Cahill (Výchozí bod, Jiná země) úplně neuhlídal. Bliss je fantasmagorické sci-fi, které je ve výsledku buďto velmi banální alegorií, anebo naprostým nesmyslem. Záleží, jak to ve finále pochopíte. Nejsem si totiž úplně jistý, jestli to končí s oběma možnými rozuzleními otevřenými, anebo se to vydalo na sto procent tou přízemnější možností. Ale vlastně je mi to fuk, úplně uspokojivá není ani jedna varianta. Vlastně se divím sám sobě, že jsem to dokoukal do konce, neboť vydržet už jenom první půl hodinu bylo o nervy. Naprosto odpudivé postavy dělají naprosto nesmyslné věci, navíc to zprvu i hnusně vypadá. A herecké výkony ... no, řekněme, že kreaci Salmy Hayek opravdu musíte vidět na vlastní oči, abyste věřili, jak hrozné to je :D ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo těžce mimo mě. Film je tak chytrej, až je totálně blbej. Paradoxně nehrát v tom Owen se Salmou tak o toto "veledílo" ani nešktrnu, takže pěkně děkuju Vy dva, za totálně prosranejch 103 minut mého života. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejslabší film mého oblíbeného režiséra Mikea Cahilla...ale tohle prosté konstatování nevystihuje podstatu - tohle je fantasmagorický výstřel slepými náboji...skoro se mi chce napsat, že Mike Cahill zesenilněl, kdybych nevěděl, kolik mu je a že jde teprve o jeho třetí celovečerní snímek... Tohle se mu opravdu nepovedlo ani po stránce režisérské, ani po té scenáristické...a korunu tomu nasadil casting - Salma Hayek vypadla asi z jiného vesmíru nebo reality. Tuhle drogovou halucinaci nezachránilo dokonce ani cameo slavného marxisty a odpůrce kapitalismu Slavoje Žižka s tím jeho příšerným východoevropským přízvukem...tak já se tedy budu řídit jeho extremistickým ideologickým učením a ,,odepírám poslušnost" tomuhle hraní si na ,,Matrix" - Cahillův Bliss je skutečně jen nudný a vnitřně prázdný paskvil! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se po delší době na něco těšíte už dle obsazení dvou oblíbenců, poté zhlédnete trailer, protože netušíte proč se ve spojitosti s filmem zmiňuje Matrix...a pak tu visí 39% a vy si řeknete, že ty VoD služby prostě ty filmy neumí a tentokrát pohořel Amazon. Ne, že by Bliss byl nakonec tak hloupý, jak jsem si myslel na začátku, nicméně celé mi to přišlo takové plytké a s neuspokojivou pointou. Ale Salma je pořád kus. Smířlivých 60%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson se blaženě dává všanc vědeckému experimentu vilné vědkyně Salmy Hayek, ačkoliv se nevylučuje možnost, že sexuální experimenty s ní by nemusely být vůbec k zahození. Spoiler/ Celá věc se má tak, že po nějaké půlhodině už zhruba divák bude vědět, jakou cestou se bude film ubírat, jelikož se dozví, že vědkyně prostřednictvím sofistikovaného zařízení simuluje ošklivý svět, aby si člověk mohl více vážit toho skutečného/konec spoileru. Tedy tak nějak by se v kostce dal obsáhnout děj velice zvláštního filmu, co obsahuje i nějaký ten romantický prvek, je to ovšem myšlenkově poměrně složitý film. Je fajn, že existuje ve zběsilém trendu sci-fi snímek, co se obejde bez nákladných speciálních efektů, neobsahuje žádné akční sekvence a je schopný nastolovat  i nějaké otázky. Dobrá, chytrým filmům možná zvoní hrana, nicméně, Mike Cahill svým přístupem se pokusil v divákovi odbourat pasivní přístup a vyvolat nějakou debatu, třeba zrovna hned po skončení filmu, jak to se to vlastně celé mělo doopravdy.  K dispozici měl skvělý herecký doprovod. Wilson s Hayek v pohodě utáhnou film a zastíní většinu osazenstva ve vedlejších rolích. Dějová stavba snímku pro mě byla po celou dobu vyhovující, ovšem závěr měl být silnější. Cahill natočil v podstatě minimalistické sci-fi, co samozřejmě zůstane v ústraní. Bude spíše čekat na svoje objevení. Osobně bych mu dal přednost (před nabubřelými blockbustery) ve chvilkách, kdy se potenciálnímu divákovi vkrádá do mysli touha nebýt na svoje myšlenky o upadajícím světě, ve kterém žijeme, tak sám. 8/10 ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Klasicky snivý Cahill se svými paralelními Vesmíry a jeho první opravdový sci-fi. Žádná revoluce, ale za mě příjemnej kus, s asi trochu nepopulárním mlhavým koncem. Škoda, že režisér svými předchozími inďárnami vstoupil až moc do povědomí a polapil ho zazobanej Bezos, protože neznámá dvojice v hlavní roli by tomu slušela určitě víc. Owen mi ani tak nevadil, zato s paní Hájkovou neměli kluci moc šťastnou ruku, obzvlášť co se výkonu týče. Avšak musím uznat, že se na ni i v jejích pětapadesáti náramně příjemně kouká, když se upraví nebo předkloní. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem se nekoukala, o čem ten film má být. Natož jaký je to žánr. Viděla jsem Owena a Salmu a řekla jsem si, že to bude nějaká bláznivá komedie, neboť v takových oni většinou účinkují. Nicméně, to jsem se hodně spletla. Tohle bylo naprosto zmatené, nudné a nepochopitelné. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na konci som si povedal, že hlavná myšlienka filmu nie je zlá. "Musíme prežiť to zlé, aby sme si dokázali viac vážiť to dobré." To vnímam ako odkaz filmu, ktorý chce povedať, no aj tak nám to musel absolútne na rovinu vyklopiť, lebo inak by to asi diváci z toho vôbec nepochopili. "Bliss" sa ukázal ako neskutočný rozsypaný bordel, ktorý má asi príliš veľa nápadov, ktoré chce do toho všetkého namiešať a výsledne sa v tom buď absolútne stratil, alebo vôbec ani nevedel čo má reálne robiť. Slovami neviem popísať herecký výkon Salmy Hayek, ktorú sledovať v tomto filme je skutočne niečo neuveriteľné. Ale smutné je, že ani Owen Wilson vo filme neponúka nič, čo by nejakým spôsobom z neho robilo zaujímavú postavu. Jediná, ktorá do toho niečo podľa mňa prináša je Nesta Cooper. Veľkým problémom filmu je, že v mnohých momentoch len prináša obrovskú dávku otázok, na ktoré nám nevie dať jasnú odpoveď. Pred koncom nastane obrovská komplikácia, kde začnú svety nejako kolabovať a nebol som absolútne schopný sledovať čo sa vlastne odohráva a čo s čím súvisí a prečo sa to deje a podobne. Nepochopil som z toho absolútne nič a logicky som si to ani nevedel nijako odôvodniť. Pretože film dokopy prináša len jednu indíciu, z ktorej ale máme pochopiť súvislosti. Lenže tie reálne nedávajú poriadne zmysel a z filmu je len ohromný chaos. Možno by som ešte mohol pochváliť niektoré efekty v budúcnosti a sem-tam scénka funguje, no toto nie je film, ktorý som od tohto projektu očakával. Myslím si, že výsledok je vysoko neuspokojivý a scenár má obrovské množstvo dier a necháva obrovskú dávku otázok. Toto proste nevyšlo. Hodnotenie: D ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postupem casu se hlavni myslenka filmu stava stale vice banalni.Jak tvurci postupne poskytuji informace, vypada to na alegorii o lidech, kteri maji narusene poznavaci schopnosti. O krehkosti lidske mysli.Pak u me prevladal dojem, te jde o dva fetaky, kteri maji halucinace. Od zacatku bylo jasne, ze dcera je skutecna, protoze se objevuje i v samostatnych scenach. Matlo me jak muze beloch zplodit rovnikovou cernosku a ne mulatku,ale v podivne Americe uz je vsechno mozne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako vylúhovaný matrix v kombinácií s halucinogénmi to nebol zlý film. Teda aspoň jeho prvá polovica, celkom dobre rozohraná scéna, bezdomovecké prechádzky som ešte pretrpel. Akonáhle však Salmu prezliekli do slušného postroja, už sa dá pozerať len na ňu, pretože nič okolo viac neuchváti, okrem toho, že Wilson má menšinovú dcéru. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príspevok na tému paralelnej reality, ponúkajúci divákovi - ako inak - viac otázok než odpovedí. Dosť to pripomína štýl Jonzeho a Kaufmana. (9.2.2021) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako bezďácky Matrix s tými najnudnejšími postavami pod slnkom, ktoré si len tak bivakujú pod mostom. V polovici filmu sa konečne dej posunie o vrstvu vyššie a uvidíme utopistický svet s bezpodmienečným príjmom, haha, v ktorom sa ľudia nudia a vymýšľajú pseudoumelecké sprostosti, aby sa nezbláznili. Ale asi neúspešne, lebo to začne byť úplne odtrhnuté od reality ako niečo medzi Lynchom a Cronenbergom. Finálnu pointu si môžete vysvetliť na milión spôsobov, ale ani jedna varianta ma neuspokojila. Vo výsledku to je chaos s nudným WIlsonom a otravnou Hayekovou. 2/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Uf, ještě, že jsem se nenechal odradit hodnocením. Cahill i tentokrát operuje s myšlenkami paralelních světů a noří svůj příběh do snové atmosféry, kdy si divák není jistý, co je či není realita. Co je simulace? Co je realita? A co je to vlastně realita? Není realita také simulace? Nebo je to snad příběh o závislosti na drogách? Nebo o duševní poruše? Film předkládá mnoho myšlenek, často i protichůdných a nejsem si jist, zda bylo cílem tvůrce nalézt nějakou jednotnou interpretaci. Rozhodně ale donutí diváka se zamyslet, ač mám teda z komentářů dojem, že ne každý se o to pokusil. Výtku bych směřoval akorát k hereckým výkonům, které mi nepřišly zrovna dobré, hlavně Salma Hayek a její cigáňa manýry nejsou úplně příjemné na sledování. Ani Owen není zrovna herecký virtuóz a osobně bych asi spíš ocenil spíš nějaký neznámý cast, který nebude působit tak rušivé. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takhle nějak by to vypadalo,kdyby Matrix měl retardovaného strejdu.Divný film,u kterého je jedno jak ho jednotlivý divák pochopí,protože ani jedna možnost není dobrá a nepřináší žádnou satisfakci.Velký špatný...20% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mike Cahill doteraz u mňa zabodoval obomi predchádzajúcimi psyho-scifi-drámami Another Earth a I Origins. A tak som sa celkom tešil, čo si pre nás pripravil tentokrát, obzvlášť keď som zbadal to hviezdne herecké obsadenie. O to väčšie bolo sklamanie. Tento krát sa mi Mike do vkusu netrafil, ale že vôbec! Po pozretí filmu som vyčkal ešte pár dní, aby sa mi to v hlave rozložilo (tak ako jeho predchádzajúce dva skvelé filmy), ale tentokrát ma to proste nechytilo. Celé mi to prišlo skôr ako nejaké feťácke poletovanie v paralelnom svete, kde nebolo nič reálne. Čudné, bizarné, prepálené... Dúfam, že Mike Cahill nepôjde aj nabudúce týmto smerom. 1* ()

Reklama

Reklama