Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg (Owen Wilson) je nedávno rozvedený muž, jehož život se rozpadá, když v tom potká Isabelu (Salma Hayek), která je přesvědčena, že znečištěný a zlý svět kolem nich není skutečný. Věří, že žijí v ošklivém, drsném, ale simulovaném světě počítačovou animací, uvnitř krásného, ​​mírumilovného, „skutečného“ světa blaženosti. (PhoenixTears)

(více)

Recenze (62)

dvurkarlin 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem nedal na ty kecy tady a málem na to nekoukal. Je to velice dobrý film o závislostech a našich světech. Závěr bych vynechal. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Nechápu to nízké hodnocení, je to jeden z nejlepších filmů o drogách co jsem viděl za poslední hodně dlouhou dobu a k tomu ještě krásně romantický. Téma drog trochu vyvanulo, doba trainspottingů a Requiemů je hodně zavátá.. a možná proto mě to tak nečekaně rozsekalo. Ale pozor tohle není film ani zdaleka jen o drogách. Pochopí asi jen lidi nad 40 let, co chodí pořád do stejný práce a řeší pořád dokola takový ty každodenní provozní záležitosti a mládí, to je takovýto cosi už hodně dávno, případně někdy zkusili něco ostřejšího než jen brčko z trávy. Proměna Salmy z tlusté homeless feťačky na doktoru Klemensovou je totálně vymazlená. Čuměl jsem jak péro z gauče, a nejen na ni. Cahil potvrdil proč je mým oblíbeným režisérem. Umí napsat postavy a dialogy tak, aby mezi nimi vzniklo silné pouto, nechává je hrát, aby to mezi nima jiskřilo, neuspěchává záběry ani střih, ten jeho flow mezi postavami mi prostě velmi sedí. Ve filmu je plno detailů, artefaktů, nenápadných událostí, které záhadně spojují oba světy. Je to určitě na několik shlédnutí, ale už při prvním jsem obdivoval kolik toho dokázal vymyslet a vypracovat, aby to na sebe pasovalo, a abyste si toho všimli, ale přitom ne násilně! Cahil má mezi jeho filmy velké časové rozestupy, a je vidět, k čemu potřebuje tolik času, na vypracování všech těch drobností, který z toho dělají vyjímečný film. Když navíc vysněnou realitu umístí na chorvatský ostrov, má u mě opět vyhráno. Chorvatský ostrovy jsou pro mě nejlepší místa na zemi, kde je člověk jak v ráji. I na ten , kde se natáčelo, se musím jet jednou podívat. Krásnej film. Kdo má rád třeba Aronofskyho (černá labuŤ, Matka) tak tomuhle porozumí a užije si to. Pobavilo i cameo Slavoje Žižeka. Chase something real, haters. Thoreau: "Procházet zdejší komentáře je jako kráčet intelektuální pustinou plnou nevědomých zombie." :D Tolik mimozních komentářů jsem opravdu dlouho neviděl. ()

Hopeman 

všechny recenze uživatele

Prostě další variace na 13é patro....souhlasím s J*A*S*M že role cigánské fetky Salmě nějak zvlášť nešla...a nevím co to má s hlasem páč zní jak kdyby zrovna přeblafla slona...na druhou stranu Owen je stále hnusnej jako vždycky ....ne to byl fór, jeho rozlámanej nos už neodmyslitelně patří do světa kinematografie...nicméně taky žádnej zázrak/výkon ...a tak snad jediné na čem se lze shodnout je fajn Hudba! ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Bliss je čudným filmom, ktorý kombinuje prvky sci-fi a drámy ale výsledný celok sa tvorcom úplne rozpadol. Moc k tomu nepomáha ani divná herecká kreácia od Salmy Hayek, aspoň ten Owen je celkom uveriteľný. 30% ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

SPOILER ------------- na konci sa ukáže, že to nebolo smart (ako človek dúfal), ale len zmätená somarina, fake ! ()

nikhaj 

všechny recenze uživatele

Zavesilo ma do prievanu, dost silny film o sugescii a presvedceni. Blaženost je dost vystizne ako sci-fi som cakal nieco uplne ine pretoze tento film bol prizemny, nohami na zemi v niecom az prilis realisticky. Pre bezneho cloveka asi tažsie stravitelne susto, tazko povedat coho sa da realne chytit. Natocene zrozumitelne 👍 ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Je to prostě tak trochu divný film, nevím, jestli se tomu dá říkat sci fi, ale budiž. V zásadě má film napětí, docela slušně odsýpá, jenže já mám problém s castingem. Asi Owen Wilson natočil nějaké ty "vážné" role, nicméně já ho mám zafixovaného jako naprostého kkta, takže ačkoli se snažil evidentně sžít se svou postavou, pořád jsem čekal nějakou přiblblou taškařici...a moc mu ten jeho výraz nevěřil. Salma Hayek má úžasný melouny, ale feťáci v pokočilém stadiu rozkladu vypadají fakt trochu jinak...proč odpráskla svého dealera, když si tím znemožnila získat další fet, je mimo logiku chápání...sci fi linka je tak trochu nevysvětlena, možná oba hrdinové v mládí četli moc Asimova...ale scénárista vysvětlení nenabízí, takže asi ber nebo nech bejt..... ()

Kyrgyzstanec 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdyby trailer na tenhle film vypadal jako francouzská artsy romance a pro diváky by byl skutečný šok probudit se do sci-fi světa, hodnocení by byla tak o třetinu lepší. Mike Cahill je totiž o nuanci. Bohužel namísto tématu "probuzení do reality" si vybral jako hlavní téma "frustrace z apatie vůči světu", což se manifestuje v charakterech, co nepromýšlí důsledky svých činů, což pochopitelně většinu lidí neosloví. Cahill má zřejmě averzi vůči kýči, a vyhýbá se tak bohužel všem emocím, které si při tomhle filmu chce divák vylít. Škoda, mohl to být film, co by definoval debatu o brain uploads, podobně jako své debaty rozvířil Matrix, Počátek a Příchozí. ()

wollfy 

všechny recenze uživatele

Není to film pro každého. Musí se sledovat detaily a výhodou je, když má divák nějaké zkušenost s drogově závislými, nebo alespoň povědomost o účincích drog. Symbolika "krystalů" není jistě náhodná. Pro mne je film alegorií boje s drogovou závislostí. Už v první scéně je ukázáno, že Greg má problémy s nadměrnou komzumací léků proti bolesti. Ve filmu se pravidelně objevují reklamy na rehab kliniku...atd. Když jsem si projel pár zahraničních webů se spoilery a end explained články, s překvapením jsem zjistil, že moje teorie není osamocena a podobný závěr si udělalo mnoho dalších. Halt je to film s otebřeným koncem a je na divákovi, aby si jej sám domyslel. Jinak Salma je furt kost a Owena sem poprvé viděl v jiné roli než komické. Za mě dobrý. ()

podlet 

všechny recenze uživatele

Jo, dobrý, neni to blockbuster, tak tomu dáme "odpad"... Za mě docela v pohodě podanej pohled na rozpolcenost mysli. Hodnocení je ovlivněný více filmama tohodle ražení na trhu, takže mi přijde nespravedlivý to tak hanit. Dávám 3, rád bych dal i 4-5 ale to už sem dal dost filmům, co byly lepší, tak ať je to fér. Ale i tak, super podívaná a nízký hodnocení si to nezaslouží. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Salma dostala nemilou funkci hrát jako idiot a udělat z filmu propadák. Ale, nehažme vše jen na ni. Celé to jaksi postrádá nějakou logiku. Ano, řekneme si, že feťácký úlet nemusí mít logiku, ale pak to postrádá náboj feťáckého úletu. Buď je film tak strašně kompliovaný, že mu vůbec nerouimím nebo tak tak hloupý, že jsem v něm hledám něco víc. Selminy dudy obludy mají pořád ještě co nabídnout... ()

thoreau 

všechny recenze uživatele

Procházet zdejší komentáře je jako kráčet intelektuální pustinou plnou nevědomých zombie. Čest výjimkám. ()

Reklama

Reklama