Reklama

Reklama

Královna vnějšího vesmíru

(neoficiální název)
  • USA Queen of Outer Space
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pitomé, šovinistické, nadsazené, ale zatraceně zábavné. Čert vem ukradené záběry z jiných filmů, čert vem to, Zsa Zsa Gaborová je docela ošklivá a žádná extra herečka to nikdy nebyla. Tohle je zářivě barevnej filmeček, kterej si na žádný umění nehraje, nebere se vážně a pokračuje v podivuhodné tradici filmů, které tvrdí, že na cizích planetách, resp. i na Měsíci, žije podivná komunita žen v krátkých sukýnkách, které asi žijí spokojeně, ale když k nim dorazí machističtí astronauti ze země, pochopí, že jsou vlastně jen nadržené, a nezajímá je skoro nic jiného... Hmm, jak se do takového letu přihlásit? ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Venušanky jsou ve svých kostýmech sexy, a velmi snadno se zamilují (čemuž se kosmonauti-muži samozřejmě nebrání), a tak se asi čtvrthodinku děj prakticky nikam neposouvá, protože vzniklé meziplanetární páry se jen muchlují v nějaké jeskyni… Je to sakra ulítlé a v podstatě nesmyslné, ale jako jednohubka bez jakýchkoliv ambicí na „sci-fi roku 1958“ k pobavení dostačující. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zsa Zsa Gabor uchvatna, piloti dokonali, triky legracni, film velmi barevny, plno krasnych mimozemstanek, estetika poplatna roku vzniku - 1958... odpocinkovy, ale velmi pozitivni zazitek. (Pokud to tedy bylo cele mysleno mirne parodicky...) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Skvelá dobová sranda. Je to pravdaže lacné a naivné, ale film hmýri farbami a nešetrí na sci-fi papundeklových kulisách. Navyše pobehujú tu Venušanky v krátkych sukničkách a obtiahnutých topoch a Zsa Zsa Gabor vyzerá ako 50s Debbie Harry. Osobitná kapitola je príbeh, ktorý je ako z porna, resp. z predstáv paranoidných katolibancov o feminizme. Ak by to videl Kuffa, určite by to púšťal svojim ovečkám ako dystopické sci-fi o tom, kam smeruje Západ. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Velká část z kostýmů již byla využita v klasice Forbidden Planet (1956). Proč ne, jsou opravdu skvělé. Krátké sukně žen, originální uniformy mužů, a k tomu všichni nosí u pasu zbraně jako z komiksu…Celou dobu při sledování filmu jsem si nebyl jist, zda je to celé myšleno úplně vážně. Na jednu stranu, v 50 letech vznikly v americe snad stovky béčkových sci-fi se špatnými hereckými výkony, nepřirozenými dialogy, lacinými triky a povinnou dávkou povrchní romantiky. To vše je také ve Queen of outer space, ale neuvěřitelná „vtipnost“ některých dialogů a šílená naivita romantické části mne spíše vedou k názoru, že se tvůrci filmu nebrali úplně 100% vážně, a některá stará dobrá klišé béčkových sci-fi naschvál zvýraznili. O co jde: mužská posádka rakety se po útoku neznámých útočníků zachrání nouzovým přistáním na planetě Venuše. Ta je obydlena pouze ženami v přiléhavých kostýmech a krátkých sukních. Členové posádky mají přirozenou snahu využít své návštěvy k navázání nových známostí.__Dávám ***, přestože to je opravdu děsná konina. Těm, kdo dokáží ocenit kouzlo špatných (v tomto případě = naivních) filmů, můžu ale Queen of outer space doporučit. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama