Reklama

Reklama

Královna vnějšího vesmíru

(neoficiální název)
  • USA Queen of Outer Space
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: PRVNÍ FANTASTICKÝ LET LIDSTVA NA VENUŠI – PLANETU ŽEN!!!____Lehce šovinistické scifíčko, ve kterém se dozvíte, že na Venuši žijí pouze ženy, chodí zásadně v minisukních, jsou lehce ozbrojeny a jejich šéfka, s maskou na zohavené tváři, z celého srdce nesnáší muže. Proto chce výhradně mužskou vesmírnou expedici z planety Země eliminovat a Zemi samotnou pomocí speciálního vynálezu (který vypadá jako umakartový kurník s vrtulí) zničit na prach. Vzhledem k žánru béčkové sci-fi té doby poměrně přepychově zrealizováno, natočeno je to totiž v širokoúhlém cinemascopu a aby se ušetřilo, využily se produkty z jiných filmů – kulisy z ´World Without End´, model kosmické lodě z ´Flight To Mars´ a slušivé pestrobarevné kostýmy ze slavné ´Zakázané planety´. Hlavní hvězdou je tehdy populární Zsa Zsa Gabor, žena s vizáží zestárlé Marylin Monroe a definitivně osoba, která neuměla hrát. Bráno optikou dnešní doby je to fajn nechtěná zábava a nedivím se kultovního statusu, který tento film v zámoří má. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový vlezlý film, který si chce hrát na to, že patriarchální společnost je jediná možná fungující. Celý film je takový celkem šovinistický, a i když na první pohled vypadá jako díl starého "Star Treku", přece jen je to jednodušší a nepříliš zábavné. Od zápletky až po formální stránku je celou dobu zaměřeno na to, že ženy jsou krásné, a ač třeba proradné, jsou to muži, kdo zvítězí. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pitomé, šovinistické, nadsazené, ale zatraceně zábavné. Čert vem ukradené záběry z jiných filmů, čert vem to, Zsa Zsa Gaborová je docela ošklivá a žádná extra herečka to nikdy nebyla. Tohle je zářivě barevnej filmeček, kterej si na žádný umění nehraje, nebere se vážně a pokračuje v podivuhodné tradici filmů, které tvrdí, že na cizích planetách, resp. i na Měsíci, žije podivná komunita žen v krátkých sukýnkách, které asi žijí spokojeně, ale když k nim dorazí machističtí astronauti ze země, pochopí, že jsou vlastně jen nadržené, a nezajímá je skoro nic jiného... Hmm, jak se do takového letu přihlásit? ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Velká část z kostýmů již byla využita v klasice Forbidden Planet (1956). Proč ne, jsou opravdu skvělé. Krátké sukně žen, originální uniformy mužů, a k tomu všichni nosí u pasu zbraně jako z komiksu…Celou dobu při sledování filmu jsem si nebyl jist, zda je to celé myšleno úplně vážně. Na jednu stranu, v 50 letech vznikly v americe snad stovky béčkových sci-fi se špatnými hereckými výkony, nepřirozenými dialogy, lacinými triky a povinnou dávkou povrchní romantiky. To vše je také ve Queen of outer space, ale neuvěřitelná „vtipnost“ některých dialogů a šílená naivita romantické části mne spíše vedou k názoru, že se tvůrci filmu nebrali úplně 100% vážně, a některá stará dobrá klišé béčkových sci-fi naschvál zvýraznili. O co jde: mužská posádka rakety se po útoku neznámých útočníků zachrání nouzovým přistáním na planetě Venuše. Ta je obydlena pouze ženami v přiléhavých kostýmech a krátkých sukních. Členové posádky mají přirozenou snahu využít své návštěvy k navázání nových známostí.__Dávám ***, přestože to je opravdu děsná konina. Těm, kdo dokáží ocenit kouzlo špatných (v tomto případě = naivních) filmů, můžu ale Queen of outer space doporučit. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Je zábavné sledovat, jak si v 50. letech představovali budoucnost. Snímek se odehrává někdy v roce 1985 a kosmonauti nosí dost ulítlé obleky a jsou schopní doletět až na Venuši. No a ženy, které Venuši obývají a outfity, které nosí, o tom se snad ani nemá cenu rozepisovat. Příjemná sci-fi jednohubka. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama